Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door zonnepanelen te laten plaatsen.
De gemiddelde opbrengst bij zonnepanelen is €1680,- p.j

Start besparen

Bespaar met Zonnepanelen

Bespaar € 1680,- met Zonnepanelen

Door zonnepanelen te laten plaatsen.

De gemiddelde opbrengst bij zonnepanelen is

€1680,- p.j

Meer informatie

Zonnepanelen via de Vastelastenbond: Lees de informatie op deze pagina aandachtig door als u zich – net als duizenden andere Vastelastenbondleden –aan het oriënteren bent op de aanschaf van zonnepanelen. 

Wanneer u zich aan het orienteren bent:

  1. Uw dak: Ligging, helling en schaduwvorming
  2. Aantal panelen afstemmen op uw jaarlijks stroomverbruik
  3. Kwaliteit paneel (Wattpiek per paneel)
  4. Kwaliteit omvormer
  5. Garanties
  6. Registreren en aanmelden energieleverancier

Waar letten wij op bij het selecteren van de juiste aanbieder?

Verening de Vastelastenbond selecteert alleen een aanbieder die A-kwaliteit panelen, een gunstige prijs en goede service heeft. Andere eisen waaraan een partner van Vereniging de Vastelastenbond moet voldoen worden hieronder nader uitgelegd.

Kwaliteit

De kwaliteit van zonnepanelen is uiteraard zeer belangrijk. Daarom onderhandelen we enkel en alleen met leveranciers die panelen aanbieden van gerenommeerde fabrikanten. De zonnepanelen moeten getest én gecertificeerd zijn en daarnaast voldoen aan de hoogste rendementseisen. Panelen horen na verscheping gecontroleerd te worden met röntgenapparatuur. Daarnaast dienen panelen na installatie gecontroleerd te worden op meerdere punten.

Ontwerp

Een hoog rendement begint bij een goed ontwerp. Hoeveel zonnepanelen passen er op uw dak? Bij het ontwerp voor uw dak is het zeer belangrijk dat rekening wordt gehouden met schaduwwerking van schoorsteentjes, dakkapellen en obstakels in de omgeving zoals hoge bomen. Eén paneel in de schaduw kan leiden tot een rendementsverlies van maar liefst 30%!

Met geavanceerde apparatuur kan op afstand bekeken worden of en wanneer er schaduw is en wat het optimale aantal panelen dat op uw dak geplaatst kan worden. Ook dit is een vereiste voor de uiteindelijke partner met wie de Vastelastenbond zonnepanelen met collectieve korting gaat aanbieden.

Installatie

“Indien er niet voldoende is nagedacht over het ontwerp en door installatiefouten wordt er in Nederland slechts 65% van het verwachte rendement uit zonnepanelen gehaald.”  (Bron: Local).

Om bovenstaande te voorkomen, onderhandelt de Vastelastenbond uitsluitend met partijen die werken met erkende zonnepaneleninstallateurs. Een erkend installateur heeft de juiste kennis in huis en heeft voor elke situatie een gedegen oplossing. Het VCA keurmerk speelt daarbij een belangrijke rol. Bij een VCA-gecertificeerde installateur weet u zeker dat de installateur veilig en volgens vaste procedure uw zonnepanelen installeert.

Monitoring

De opbrengst van uw panelen moet nauwkeurig in de gaten gehouden kunnen worden. Leveren de panelen niet genoeg op? Dan kan het zijn dat er een paneel kapot is. Een erkend installateur neemt hiervoor contact met u op. Dit is erg belangrijk, omdat u aan de opwekcapaciteit niet kunt zien of er voldoende wordt opgewekt.

Garantie

De Vastelastenbond wil voor haar zonnepanelen met collectieve korting alléén samenwerken met partijen die een uitgebreide garantie bieden. Hieronder verstaan we:

Garantie op de installatie: 10 jaar
Garantie op de panelen: 25 jaar
Garantie op de omvormer: 10 jaar

Balans tussen prijs & kwaliteit
De Vastelastenbond hecht veel waarde aan scherpe prijzen, maar dit mag geenszins ten koste gaan van de kwaliteit. Slechte kwaliteit zonnepanelen of verkeerde installatie zorgen ervoor dat het rendement daalt. Wij zorgen daarom voor kwaliteit én een lage prijs. Daar kunt u vanuit gaan!

Registreren en energieleverancier kiezen

Nadat u de installatie heeft geregeld is het verstandig om uw zonnepanelen installatie aan te melden. Zo wordt er in het landelijke systeem opgeslagen dat u zonnepanalen heeft. Wanneer u wilt overstappen van energieleverancier, kan de nieuwe leverancier uit het landelijke systeem halen dat u zonnepanelen heeft en de salderingsregeling toepassen op uw energiecontract. 

U kunt via onze website op een makkelijke manier uw energie prijs berekenen. Vul bij uw verbruik het restant stroom verbruik in en u ziet direct wat u op jaarbasis nog aan energiekosten moet betalen. Wekt uw installatie meer op dan u verbruikt? Kijk dan goed naar de terugleveringregeling van uw energieleverancier. Dit verschilt namelijk er per leverancier en hier kunt u veel geld mee besparen.