“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar metZonnepanelen

Bespaar € 1680,- op zonnepanelen

Bespaar door zonnepanelen te laten plaatsen. De gemiddelde opbrengst bij zonnepanelen is

€1.680,- p.j

Meer informatie

2,3 miljoen extra zonnepanelen geplaatst

Woensdag 07 november 2018 16:07Margot Boesveld
veel zonnepanelen in 2018 geplaatst

veel zonnepanelen in 2018 geplaatst

Nederland krijgt steeds meer zonnepanelen. In de eerste helft van het jaar werden 2,3 miljoen panelen geplaatst. Dit is een record.

De verwachting is dat de groei de komende maanden aanhoudt. De panelen zijn goed om het elektriciteitsverbruik van 170.000 huishoudens op te wekken.

Een groot deel van de panelen is geplaatst op bedrijven of op een stuk grond. Consumenten zien vaak nog bezwaren bij het plaatsen van de zonnepanelen. Een groot deel van de consumenten denkt ook dat de panelen duurder zijn dan waarvoor ze tegenwoordig geplaatst worden.

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders de investering in 5 jaar willen terugverdienen. Een langere terugverdientijd vindt een groot deel niet acceptabel. De overheid richt zich echter met haar nieuwe zonnepanelensubsidie op een terugverdientijd van 7 jaar.

Bron: NU

Deel dit artikel
Zonnepanelen Verzekerd Zonder Zorgen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

J.W. Heukels

Terug verdientijd wordt nog langer ivm de WOZ waarde verhoging. Dus snel ermee beginnen dan heb je er langer profijt van. Ook voor je nageslacht. Op de bank krijg je minder resultaat dan met je zonnepanelen.

Donderdag 08 november 2018 16:18

Plaats een reactie

Lees meer over Zonnepanelen

Importheffing zonnepanelen

Importheffing op Chinese zonnepanelen stopt

Maandag 03 september 2018 14:16

De bescherming van Europese zonnepanelen producenten komt te vervallen. De Europese Commissie heeft besloten om de importheffing af te laten lopen. Hierdoor is het mogelijk om de Chinese zonnepanelen ...

Lees meer
zonnepanelen op Nederlandse daken

Nederlandse daken hebben nog ruimte voor miljoenen zonnepanelen

Donderdag 09 augustus 2018 11:21

Zonnepanelen kunnen ervoor zorgen dat 50% van de huidige Nederlanderse elektriciteitsbehoefte duurzaam wordt opgewekt. Tot deze conclusie komen onderzoekers van Deloitte. In totaal is er 892 vierkante...

Lees meer
zonnepanelen subsidie

Nieuwe subsidieregeling duurzame energie

Woensdag 20 juni 2018 16:05

Er komt een nieuwe subsidieregeling voor consumenten en bedrijven die zelf duurzaam elektriciteit opwekken. In 2020 verandert de overheid de huidige salderingsregeling naar een nieuwe subsidieregeling...

Lees meer
Zonnepanelen en BTW terugvragen | Hoe werkt dat.

Goed nieuws: Toch btw-teruggave voor alle kopers zonnepanelen!

Donderdag 05 april 2018 10:00

Goed nieuws voor de particuliere huishoudens die de afgelopen jaren hebben geïnvesteerd in zonnepanelen. Wanneer u energie terug levert aan het net, zelfs wanneer de aanschaf langer dan 5 jaar gelede...

Lees meer