Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Jouw vaste lasten onder één dak 

Besteed je energierekening en verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste prijs en dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

300.000 huurders komen in aanmerking voor huurbevriezing

Maandag 25 maart 2019 09:55Margot Boesveld
Huurprijs verlagen, huurtoeslag en sociale huurwoning huurbevriezing

Huurprijs verlagen, huurtoeslag en sociale huurwoning huurbevriezing

Is uw huur hoog en uw inkomen laag en huurt u bij een sociale woningcorporatie? Dan kan het zijn dat u recht heeft op huurbevriezing. Dat blijkt uit het sociale huurakkoord dat eind 2018 door de woonbond heeft gesloten met corporatiekoepel Aedes. De afspraken in dit akkoord zijn niet wettelijk verplicht gesteld, maar er wordt verwacht dat veel woningcorporaties hier gehoor aan gaan geven.

De Woonbond denkt dat 1 op de 8 huurders (13%) van de sociale huurders in aanmerking komt voor huurbevriezing of zelfs een huurverlaging. Dat gebeurt niet vanzelf. U zult daar zelf om moeten vragen bij uw woningcorporatie. Om u een handje te helpen, is er op de website van de Woonbond een speciaal loket geopend. Door deze check in te vullen, weet u direct of u in aanmerking komt. Als dit het geval is, ontvangt u een modelbrief die u naar uw woningcorporatie kan sturen.

Geldt dit ook voor u?

Wanneer kan u een bevriezing of verlaging aanvragen?

 1. Huurders met een (laag) inkomen onder de huurtoeslaggrens*, die een maandelijkse netto huur betalen van € 720,42 of hoger kunnen een huurverlaging aanvragen.
   
 2. Huurders die een inkomen hebben onder de huurtoeslaggrens* en een huurprijs boven de voor hen geldende aftoppingsgrens** kunnen bevriezing aanvragen.
   

*Inkomen lager dan:

Tot AOW-leeftijd (67 jaar)

 • Alleenstaande € 22.700,-

 • Meerpersoonshuishouden € 30.825,-

AOW-leeftijd

 • Alleenstaande € 22.675,-

 • Meerpersoonshuishouden € 30.800,-
   

** Voor 2019 is de aftoppingsgrens -afhankelijk van uw situatie - € 607,46 of € 651,03.

Huurverlaging of bevriezing

Meer informatie over deze regeling kan u vinden op de website van de Woonbond. https://www.woonbond.nl/beleid-belangen/huurtoeslag/normen-en-grenzen-huurtoeslag

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

e.h.

Ook aangevraagd met jullie voorbeeldbrief, waarvoor dank. Mag helaas niet baten. Beleefde brief terug, doen ze niet aan mee.

Vraag me af of er ooit bij iemand wel een positieve reactie op komt? Het is niet verplicht, dus doen ze het gewoon niet.

Vrijdag 09 augustus 2019 12:06

j.noorlander

ik ben het met de hr de Haan eens dat het bij de vrije sector de pan uit loopt , ook ik kom net niet in de sociale woning bouw en moet een huur opbrengen die er net voor zorgd dat je nog een beetje kan leven ,verder zijn er weinig mogelijk heden meer en er word ook niets anders aangeboden in mijn woonplaats het is soms echt te zwaar
de huur op deze manier maar je moet toch ergens wonen !

Maandag 06 mei 2019 12:12

Ria Daalmans

Ook ik heb het aangrvraagd bij mij woningcorporatie en het antwoord was ,ze zijn niet aangesloten bij Aedes dus om die reden geen huurbevriezing .
Voor 2019 zijn wij daarom niet in staat huurbevriezing /huurverhoging in te voeren zonder dat dit consequenties voor huurprijswijzigingen heeft in de jaren die hierop volgen .
En dan nog de nodige info die in de brief stond .
Indien er iets veranderd zullen ze mij daarvan in kennis stellen .
Heb snel antwoord gehad en dat vindt ook netjes .

Dinsdag 23 april 2019 14:38

sylvia

Ik heb het aangevraagd maar de woningcorporatie geeft te kennen dat dit niet bij wet geregeld is en dat ze daar dus niet mee akkoord gaan. Wat kan ik doen?

Vrijdag 19 april 2019 16:30

J.de Haan

Huren bij een sociale woningcorporatie biedt de mogelijkheid tot huurbevriezing.

Voor huren in de vrije sector zou er ook bevriezing mogelijk moeten zijn. De huren stijgen zodanig de pan uit dat je ook met een goed inkomen in de problemen kunt komen.
Vooral de alleenstaande pensionado in de grote stad is de klos want veel pensioenen zijn al 10 jaar niet geïndexeerd. De vaste lasten zijn sindsdien bijna verdubbeld.
Er komt niets meer bij, je kunt niet werken en straks niet meer rondkomen. Moeten we daar op wachten of kan de staat hier invloed op uitoefenen?
We hebben een regering die de vrije markt onbegrensde kansen geeft met alle consequenties voor de woningmarkt.
Wie doet hier op tijd wat?
Waar moet ik zijn?

Donderdag 04 april 2019 16:45

de vries

ben al twee dagen bezig voor een voorbeeldbrief voor huur verlaging of bevriesing

Bericht Vastelastenbond:

Hierbij stuur ik u de link met een voorbeeldbrief voor verlaging/bevriezing van de huur.

https://www.woonbond.nl/huurbevriezing-of-huurverlaging

Woensdag 27 maart 2019 12:38

Plaats een reactie

Lees meer over Belastingen

Verhuizen en aftrekbare posten belasting

Belasting | welke financieringskosten van uw (nieuwe) woning zijn aftrekbaar

Donderdag 21 maart 2019 15:18

Heeft uw afgelopen jaar uw hypotheek verhoogd? Heeft u een huis gekocht of betreedt u als starter de woningmarkt? Er worden veel fouten in aangiften van starters op de woningmarkt gemaakt als het gaat...

Lees meer
Tips voor optimaal belastingvoordeel.

Belastingaangifte | Handige tips voor de inkomstenbelasting 2019

Woensdag 20 maart 2019 10:05

De belastingdienst geeft duidelijk aan dat u zelf verantwoordelijk bent voor uw belastingaangifte. Vooral de regelingen rondom de aftrekposten zorgen bij veel mensen voor frustratie. Daarom zet de Vas...

Lees meer
Gemeentelijke woonlasten stijgen 2019

Gemeentelijke woonlasten weer omhoog| Afvalstoffenheffing boosdoener

Maandag 14 januari 2019 13:00

Gemeentelijke woonlasten in 2019 weer omhoog De gemeentelijke woonlasten voor woningbezitters gaan in 2019 wederom omhoog. Dit blijkt uit het rapport Kerngegevens Belastingen Grote Gemeenten. Huurde...

Lees meer
toeslagen zorgtoeslag, huurtoeslag 2019

Toeslagen 2018-2019

Maandag 31 december 2018 12:13

Er zijn vier toeslagen die u vanuit de belastingdienst kunt ontvangen. Elk jaar worden hier wijzigingen in doorgevoerd. Hoe zit het met de toeslagen in 2019? Welke regels veranderen en welk effect hee...

Lees meer