Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

40 procent van huiseigenaren kent energielabel niet

Donderdag 18 maart 2021 13:35Margot Boesveld
Energielabel blijkt voor veel huiseigenaren niet bekend

Energielabel blijkt voor veel huiseigenaren niet bekend

‌1 op 4 Nederlanders weet energielabel woning niet

Ondanks dat het energielabel sinds 2008 verplicht is, weet 40 procent van de Nederlandse huiseigenaren niet welk energielabel hun woning heeft. De jongere generatie is beter op de hoogte van het energielabel, ze zijn ook veel vaker van plan om hun energielabel in het komende jaar te verbeteren. De lage energierekening is voor  62 procent de drijfveer om te verduurzamen en het energielabel te verbeteren. 

Wel of niet verduurzamen?

Ondanks de grote onwetendheid over het eigen energielabel, geeft 61 procent van de Nederlanders wel aan te weten hoe het energielabel verbeterd kan worden. Vooral Nederlanders met een laag energielabel (B tot en met G) weten hoe het energielabel te verhogen is, vergeleken met mensen met een hoog energielabel A. Babyboomers hebben ondanks onwetendheid over hun eigen energielabel wél de meeste kennis van de manieren waarop ze het energielabel kunnen verhogen.

Daarnaast hebben babyboomers vaak ook meer financiële middelen om verduurzaming te verwezenlijken. Met de financiële regelingen vanuit de overheid zal verduurzaming de komende jaren in alle generaties normaal en mogelijk zijn.

Terugverdientijd speelt een belangrijke rol

De meeste Nederlanders die niet van plan zijn om te verduurzamen, doen dit niet vanwege financiële redenen (41 procent). Niet alleen kosten voor verduurzaming spelen een rol: de te lange terugverdientijd van de verduurzaming is voor 28 procent van de Nederlanders doorslaggevend om hun woning niet te verduurzamen.

Bleker van Pricewise: ‘In eerste instantie zien veel mensen ervan af vanwege de lange terugverdientijd en kosten. Toch levert verduurzaming van je woning je hoe dan ook iets op. Je huis wordt beduidend meer waard als het een energielabel A draagt.

Als je weet welk energielabel jouw woning draagt, worden de mogelijkheden om te verduurzamen en daarmee nog meer te besparen op de energierekening pas duidelijk. Het is daarom niet alleen belangrijk om je energie te vergelijken en te kijken of het goedkoper kan, maar het is ook belangrijk te kijken naar waar de energie verloren gaat, zodat je wellicht kan investeren in isolatie of zonnepanelen.

Energielabel huurwoningen

Voor een huurwoning speelt het energielabel nog een andere rol. Lees hier meer over energielabel huurwoning


 

Bovenstaand artikel is gebaseerd op onderzoek van Pricewise onder 1.000 respondenten, in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Plas

Waarom wordt mijn mailadres ongeldig genoemd?

Donderdag 25 maart 2021 10:01

Reactie Vastelastenbond:

Vrijdag 26 maart 2021 10:48
Beste, waar op onze website wordt jouw mailadres ongeldig genoemd? Ik kijk graag met je mee.

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Stroom in Nederland door opwekking uit windparken fors gestegen.

Elektriciteits- productie in 2020 naar recordhoogte

Zaterdag 13 maart 2021 11:15

‌De netto-elektriciteitsproductie hangt sterk samen met de binnenlandse en buitenlandse vraag naar elektriciteit. Het verbruik in Nederland was in 2020 2,2 miljard&nbs...

Lees meer
Verwijderen van gasaansluiting particulier kost geen geld meer

Geen kosten voor verwijderen gasaansluiting

Maandag 01 maart 2021 07:59

‌Geen rekening meer af je van het gas af wil Consumenten hoeven niet te betalen wanneer ze hun gasaansluiting laten verwijderen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bepaald. De v...

Lees meer
Nederlandse gasproductie gaat omlaag, terwijl het verbruik stijgt. Daar zijn verschillende redenen voor

Gasverbruik Nederland afgelopen vijf jaar met 5,2 miljard m3 toegenomen

Maandag 22 februari 2021 09:26

‌Ondanks de inspanningen om meer aardgasvrije woningen te bouwen, is de afgelopen 5 jaar het gasverbruik van Nederlandse huishoudens flink toegenomen. Dat schrijft het Financieel Dagblad. Ga...

Lees meer
Nieuwe energielabel blijkt nog eens 100 euro duurder dan verwacht.

Kosten nieuw energielabel rijzen de pan uit

Dinsdag 09 februari 2021 14:23

‌‌Lange wachtrij en niet voldoende experts Een lange wachtrijden en een hoge prijs. Dat is wat je nu betaalt als je een energielabel voor je woning wil aanvragen.  Het nieuwe energie...

Lees meer