“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Door over te stappen naar verzekeringen zónder provisie

Gemiddelde besparing op alle schadeverzekeringen

€200,- p.j

Meer informatie

Alles wat je moet weten over de aansprakelijkheidsverzekering

Vrijdag 06 januari 2023 08:41Frank van de Ven
Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die schade vergoedt die jij, jouw partner, jouw kinderen of huisdieren veroorzaken. Het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering is ontzettend belangrijk.

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die schade vergoedt die jij, jouw partner, jouw kinderen of huisdieren veroorzaken. Het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering is ontzettend belangrijk.

Het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering is ontzettend belangrijk. Verzekeringsadviseur Hakan Tas kan niet vaak genoeg benadrukken waarom deze verzekering verplichte kost is. In dit blog legt hij uit waarom je niet zonder deze polis kan.
 

Wat is de aansprakelijkheidsverzekering precies?

“Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die schade vergoedt die jij, jouw partner, jouw kinderen of huisdieren veroorzaken. Een aansprakelijkheidsverzekering is dus ‘persoonsgebonden’. De aansprakelijkheidsverzekering is de allergoedkoopste verzekering binnen de schadeverzekeringen. Je betaalt hier gemiddeld – afhankelijk van je gezinssamenstelling – tussen de zeven en tien euro per maand voor.”


Wat is het grootste misverstand over deze verzekering?

“Lastig. Er bestaan namelijk heel veel misverstanden over deze verzekering. Als ik honderd willekeurige mensen zou vragen wat deze verzekering inhoudt, krijg ik een antwoord in de trant van ‘als mij kinderen een bal door de ruit trappen of andere schade veroorzaken, vergoedt die verzekering de kosten.’ De aansprakelijkheidsverzekering wordt in de volksmond ook wel de ‘verzekering voor de kinderen’ genoemd. Geheel ten onrechte. Die kapotte ruit zou ik uit eigen zak betalen en niet declareren. Voor dit soort zaken is de aansprakelijkheidsverzekering niet zozeer bedoeld.”


Waarvoor is de aansprakelijkheidsverzekering dan wel bedoeld?

“De aansprakelijkheidsverzekering is voor grotere zaken bedoeld. Als jouw huis in brand vliegt, kun je de schade via de woonhuisverzekering claimen. Maar wat gebeurt er met de brandschade bij de buren die door jouw woningbrand is ontstaan? Je buren stellen jou daarvoor aansprakelijk en daarvoor is de aansprakelijkheidsverzekering bedoeld. Wanneer een dakpan na een hevige storm van jouw huis op een auto, dier of voorbijganger valt ben jij daarvoor aansprakelijk. De aansprakelijkheidsverzekering helpt je bij het afhandelen van de schade.”


Deze verzekering kan dus een hoop ellende besparen?

“Deze verzekering is ontzettend belangrijk. Jij kan er niets aan doen dat die dakpan naar beneden viel, maar je bent er wel aansprakelijk voor. Zonder aansprakelijkheidsverzekering kun je in de financiële problemen komen en je leven lang de schade afbetalen. Die dakpan waar ik het net over had, kan immens veel schade veroorzaken. Zonder een goede verzekering heeft dat gigantische gevolgen voor jouw financiële situatie. Wanneer zo’n pan van jouw dak op een auto belandt, kan dat voertuig als total loss bestempeld worden. Een dakpan valt namelijk met de kracht van een kogel naar beneden en als deze op een persoon valt, kan deze er blijvend letsel aan over houden.”
Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

De Vastelastenbond verzamelde acht verzekeringen waar je echt niets aan hebt. Deze verzekeringen zijn onnodig, duur en zinloos.

Dit zijn de 8 meest zinloze verzekeringen

Donderdag 05 januari 2023 12:59

‌‌Het geeft een prettig gevoel als je weet dat je spullen goed verzekerd zijn, maar je kunt er ook in doorslaan. Sommige verzekeringen spelen in op emotie en bieden weinig meerwaarde. De b...

Lees meer
Verzekeren is complex. Wanneer je een adviseur hebt gevonden, zal hij je helpen en informeren over belangrijke zaken zoals de opstal- en inboedelverzekering.

Waarom de hulp van een verzekeringsadviseur zo waardevol is

Woensdag 04 januari 2023 11:08

‌ Het online afsluiten van verzekeringen wordt steeds populairder omdat het eenvoudig én goedkoop is. Dit betekent dat de rol van de tussenpersoon verkleind wordt en dat is iets waar verzekerin...

Lees meer
Volgens verzekeringsadviseur Hakan Tas wordt in 2023 de nadruk gelegd op het creëren van ‘schademeldingsbewustzijn’.

De verzekeringswereld wil ‘schademeldingsbewustzijn’ creëren in 2023

Maandag 02 januari 2023 08:27

‌Ook de verzekeringsbranche heeft met personeelstekorten te maken en dat betekent dat er maatregelen genomen worden om de werkdruk te verlagen. Door te verduidelijken dat je niet alle schades k...

Lees meer
Klimaatveranderingen gaan - naast achteloos weggegooide bananenschillen - zeker een grotere rol spelen in de verzekeringswereld. Dat is zeker iets om rekening mee te houden, stelt verzekeringsadviseur Hakan Tas.

Verzekeren anno 2022: ‘De verzekeringsadviseur van nu is een soort coach’

Dinsdag 27 december 2022 10:16

‌Het jaar 2022 begin met de laatste stuiptrekkingen van de coronacrisis. Vervolgens kregen we met een steeds erg wordende energiecrisis te maken. Het was een bewogen jaar. Ook op verzekeringsgebi...

Lees meer