“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Door over te stappen naar verzekeringen zónder provisie

Gemiddelde besparing op alle schadeverzekeringen

€200,- p.j

Meer informatie

Dit zijn de zeven meest gestelde vragen over onze verzekeringen

Vrijdag 11 november 2022 10:12Frank van de Ven
Directeur Dirk-Jan Wolfert beantwoordt de meest gestelde vragen over verzekeringen voor je.

Directeur Dirk-Jan Wolfert beantwoordt de meest gestelde vragen over verzekeringen voor je.

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat je weer mag nadenken over een mogelijke overstap van zorgverzekering. Als deze verzekering weer op het netvlies staat, is het verstandig om ook over je andere verzekeringen na te lopen. Zo kun je besparen op verschillende verzekeringen en daar helpen we je graag bij. Onze klantenservice krijgt steeds meer vragen over verzekeringen en daarom hebben we de zeven vaakst voorkomende vraagstellingen voor je op een rijtje gezet. Onze directeur Dirk-Jan Wolfert beantwoordt ze voor je.


Merk je dat er meer interesse in verzekeringen is?


“We krijgen steeds meer vragen over zekeringen. Ook merken we dat onze klanten die hun verzekeringen bij ons hebben ondergebracht in onze service Verzekerd Zonder Zorgen ons langer willen spreken. Jaarlijks benaderen we onze klanten om hun lopende verzekeringen door te nemen. Deze gesprekken duren langer omdat er meer interesse is in de besparingskansen. Dat is erg positief.”


Door welke verzekering wordt als eerste een streep gezet?


“Dat is erg afhankelijk van de situatie. Tijdens de coronacrisis werd de reisverzekering massaal geannuleerd. Tegenwoordig merken we dat de telefoonverzekering en de autoverzekering kritischer tegen het licht gehouden worden. Het heeft geen zin om een oudere auto allrisk te verzekeren. Wanneer je schade rijdt en je occasion total loss wordt verklaard, ontvang je de dagwaarde. Auto’s op leeftijd zijn er weinig waard en dat betekent dat je veel premie betaalt voor een kleine vergoeding bij schade. Het is zeker zinvol om je autoverzekering te controleren.”


Hoe zit het met het bijkopen van garantie?


Dat raden we af. Wanneer je online een duur product aanschaft, kun je ervoor kiezen om daar een extra verzekering in de vorm van extra garantie voor aan te schaffen. Dat is onnodig. Je hebt sowieso twee jaar fabrieksgarantie en in de praktijk blijkt dat zulke apparaten een levensduur van tussen de vijf tot tien jaar hebben. Wanneer er sprake van schade is, is dat vaak na afloop van die verlengde garantie waarvoor je extra premie betaalt.”


Is een huisdierenverzekering ook een verzekering waarop je kunt besparen?


“Het is belangrijk dat je goed naleest in de polisvoorwaarden van zo’n verzekering waarvoor je verzekerd bent. Veel mensen sluiten zo’n verzekering af omdat ze willen dat een dure operatie vergoed wordt. Hondenbezitters zijn vaak in de veronderstelling dat zulke ingrepen vergoed worden, terwijl dat zeker niet altijd het geval is. Je moet echt goed de kleine lettertjes nalezen om te zien wat wel of niet vergoed wordt. Je wilt toch geen premie betalen voor een verzekeringen die niet doet waarvoor je hem hebt afgesloten?”


Hoeveel premie betalen Nederlanders jaarlijks te veel voor hun verzekeringen?


“Wanneer mensen een abonnement op Verzekerd Zonder Zorgen afsluiten, besparen ze jaarlijks tussen de € 300,- en € 350,-. We nemen met onze klanten hun lopende verzekeringen kritisch onder de loep en kijken waarop bespaard kan worden.”


De premie van de zorgverzekeraars wordt binnenkort bekendgemaakt en wat kunnen we daarvan verwachten?


“De verwachting is dat veel mensen gaan overstappen. Er is sprake van een hoge inflatie en beëindiging van de collectiviteitsverzekering. Het is erg verstandig om je lopende aanvullende verzekeringen goed onder de loep te nemen. Leuk dat je fysiobezoek vergoed wordt, maar hoe vaak heb je dat nodig? Is die extra premie het geld wel waard? Kijk goed na of je de afgelopen jaren echt wat aan je aanvullende verzekeringen hebt gehad.”


Welke verzekering verdient meer aandacht?


“Zonder twijfel de overlijdensrisicoverzekering! Wanneer je deze verzekering afsluit, bescherm je jouw nabestaanden tegen een hoop ellende mocht je onverhoopt overlijden. Er wordt een bedrag uitgekeerd waarmee jouw nabestaanden vooruit kunnen en daardoor niet in de financiële problemen komen waardoor ze noodgedwongen moeten verhuizen. Deze verzekering is niet eens heel duur omdat er veel concurrentie is.”
 
Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Het onderscheidend vermogen van een autoverzekering afsluiten bij de Vastelastenbond is de combinatie van een aantrekkelijke, lage prijs én de expertise van een tussenpersoon.

Op zoek naar een voordelige autoverzekering met de service van een tussenpersoon?

Vrijdag 28 oktober 2022 10:06

‌ De autoverzekering is een verzekering waar vaak weinig bij wordt stilgestaan. Wanneer zo’n verzekering eenmaal is afgesloten, verdwijnt deze van het netvlies en dat is jammer. Voorta...

Lees meer
Mocht je schade hebben aan je inboedel door inbraak of diefstal hebt dan moet je dit zo snel mogelijk melden bij je verzekeraar. Doe altijd aangifte bij de politie als er sprake is van diefstal en inbraak of een poging daartoe.

Inbraak Monitor: Voorkom ongenode gasten en beveilig je woning tegen inbraak

Maandag 24 oktober 2022 12:56

‌ Met de feestdagen in het vooruitzicht breekt er een leuke tijd aan voor veel mensen die de gezelligheid opzoeken bij hun familie. Helaas is dit ook de tijd waarop het dievengilde zich het mees...

Lees meer
Met een gemiddelde toename van 6,8 procent stijgen de premies voor een WA-verzekering met beperkt casco het snelst.

Update autoverzekeringen: WA-verzekering met beperkt casco flink duurder geworden

Vrijdag 21 oktober 2022 10:19

‌ De autoverzekering is dit jaar duurder geworden en dat is onder andere te wijten aan de toename van autodiefstallen en extreme weersomstandigheden. Daarnaast spelen oplopende reparatiekost...

Lees meer
?DSW maakte traditiegetrouw als eerste zorgverzekeraar de zorgpremie voor 2023 bekend en geeft aan dat je volgend jaar maandelijks tien euro meer betaalt voor je zorgverzekering.

Volgend jaar betaal je maandelijks tientje extra voor zorgverzekering

Maandag 03 oktober 2022 15:15

‌DSW maakte traditiegetrouw als eerste zorgverzekeraar de zorgpremie voor 2023 bekend en geeft aan dat je volgend jaar maandelijks tien euro meer betaalt voor je zorgverzekering. Op jaarbasis ben...

Lees meer