Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Meld je aan voor eengratis adviesgesprek

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Heb je vragen over
jouw verzekeringen?

Onze adviseurs helpen je graag en kijken naar de mogelijkheden in een gratis adviesgesprek. Houd je huidige polissen bij de hand en plan een gesprek in op jouw voorkeurstijd.

Meer informatie

Dit zijn de zeven meest gestelde vragen over onze verzekeringen

Vrijdag 11 november 2022 10:12Frank van de Ven
Directeur Dirk-Jan Wolfert beantwoordt de meest gestelde vragen over verzekeringen voor je.

Directeur Dirk-Jan Wolfert beantwoordt de meest gestelde vragen over verzekeringen voor je.

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat je weer mag nadenken over een mogelijke overstap van zorgverzekering. Als deze verzekering weer op het netvlies staat, is het verstandig om ook over je andere verzekeringen na te lopen. Zo kun je besparen op verschillende verzekeringen en daar helpen we je graag bij. Onze klantenservice krijgt steeds meer vragen over verzekeringen en daarom hebben we de zeven vaakst voorkomende vraagstellingen voor je op een rijtje gezet. Onze directeur Dirk-Jan Wolfert beantwoordt ze voor je.


Merk je dat er meer interesse in verzekeringen is?


“We krijgen steeds meer vragen over zekeringen. Ook merken we dat onze klanten die hun verzekeringen bij ons hebben ondergebracht in onze service Verzekerd Zonder Zorgen ons langer willen spreken. Jaarlijks benaderen we onze klanten om hun lopende verzekeringen door te nemen. Klanten hebben steeds meer behoefte aan goed advies. Wij nemen de tijd om de verzekeringen met de klant door te nemen en uiteraard te kijken of er bespaard kan worden.”


Door welke verzekering wordt als eerste een streep gezet?


“Dat is erg afhankelijk van de situatie. Tijdens de coronacrisis werd de reisverzekering massaal geannuleerd. Tegenwoordig merken we dat de telefoonverzekering en de autoverzekering kritischer tegen het licht gehouden worden. Het heeft geen zin om een oudere auto allrisk te verzekeren. Wanneer je schade rijdt en je occasion total loss wordt verklaard, ontvang je de dagwaarde. Auto’s op leeftijd zijn er weinig waard en dat betekent dat je veel premie betaalt voor een kleine vergoeding bij schade. Het is zeker zinvol om je autoverzekering te controleren.”


Hoe zit het met het bijkopen van garantie?


Dat raden we af. Wanneer je online een duur product aanschaft, kun je ervoor kiezen om daar een extra verzekering in de vorm van extra garantie voor aan te schaffen. Dat is onnodig. Je hebt sowieso twee jaar fabrieksgarantie en in de praktijk blijkt dat zulke apparaten een levensduur van tussen de vijf tot tien jaar hebben. Wanneer er sprake van schade is, is dat vaak na afloop van die verlengde garantie waarvoor je extra premie betaalt.”


Is een huisdierenverzekering ook een verzekering waarop je kunt besparen?


“Het is belangrijk dat je goed naleest in de polisvoorwaarden van zo’n verzekering waarvoor je verzekerd bent. Veel mensen sluiten zo’n verzekering af omdat ze willen dat een dure operatie vergoed wordt. Hondenbezitters zijn vaak in de veronderstelling dat zulke ingrepen vergoed worden, terwijl dat zeker niet altijd het geval is. Je moet echt goed de kleine lettertjes nalezen om te zien wat wel of niet vergoed wordt. Je wilt toch geen premie betalen voor een verzekeringen die niet doet waarvoor je hem hebt afgesloten?”


Hoeveel premie betalen Nederlanders jaarlijks te veel voor hun verzekeringen?


“Wanneer mensen een abonnement op Verzekerd Zonder Zorgen afsluiten, besparen ze jaarlijks tussen de € 300,- en € 350,-. We nemen met onze klanten hun lopende verzekeringen kritisch onder de loep en kijken waarop bespaard kan worden.”


De premie van de zorgverzekeraars wordt binnenkort bekendgemaakt en wat kunnen we daarvan verwachten?


“De verwachting is dat veel mensen gaan overstappen. Er is sprake van een hoge inflatie en beëindiging van de collectiviteitsverzekering. Het is erg verstandig om je lopende aanvullende verzekeringen goed onder de loep te nemen. Leuk dat je fysiobezoek vergoed wordt, maar hoe vaak heb je dat nodig? Is die extra premie het geld wel waard? Kijk goed na of je de afgelopen jaren echt wat aan je aanvullende verzekeringen hebt gehad.”


Welke verzekering verdient meer aandacht?


“Zonder twijfel de overlijdensrisicoverzekering! Wanneer je deze verzekering afsluit, bescherm je jouw nabestaanden tegen een hoop ellende mocht je onverhoopt overlijden. Er wordt een bedrag uitgekeerd waarmee jouw nabestaanden vooruit kunnen en daardoor niet in de financiële problemen komen waardoor ze noodgedwongen moeten verhuizen. Deze verzekering is niet eens heel duur omdat er veel concurrentie is.”
 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen | Afspraak maken

De Vastelastenbond heeft sinds dit jaar een overlijdensrisicoverzekering in het assortiment. Directeur Dirk-Jan Wolfert is er trots op dat hij deze verzekering kan aanbieden

Overlijdensrisicoverzekering bespreekbaar maken, moet doodgewoon worden

Woensdag 21 september 2022 05:15

‌‌Praten over de dood is voor veel mensen een moeilijk onderwerp omdat je niet graag met je eigen sterfelijkheid – of die van je dierbaren – geconfronteerd wilt worden. Toch is h...

Lees meer
In dit blog legt onze verzekeringsadviseur Hakan Tas uit waarom iedere Nederlander een rechtsbijstandverzekering moet afsluiten.

Een rechtsbijstandverzekering kan een hoop ellende besparen

Donderdag 22 september 2022 06:05

‌Verzekeringen zijn voor veel mensen een lastig onderwerp wegens ‘te taai’ en ‘saai’ maar dat geldt niet voor onze verzekeringsadviseur Hakan Tas! Mensen aan de juiste v...

Lees meer
Voorkom onduidelijkheid en schakel de hulp van een tussenpersoon in als je hulp wilt bij het afsluiten van de juiste verzekeringen.

Wat is het verschil tussen een direct writer en de Vastelastenbond?

Dinsdag 21 juni 2022 08:05

‌Een goede verzekering afsluiten om je inboedel, auto of reis tegen schade te beschermen is ontzettend belangrijk. Helaas ook saai en daarom besluiten veel mensen om voor de laagste prijs te kiez...

Lees meer
Het onderscheidend vermogen van Verzekerd Zonder Zorgen is dat we jaarlijks proactief kijken naar je lopende verzekeringen en bespaarmogelijkheden onderzoeken.

Klantvraag: Wat is Verzekerd Zonder Zorgen?

Maandag 13 juni 2022 14:53

‌Regelmatig krijgt het Customer Care Team van de Vastelastenbond vragen van klanten over uiteenlopende onderwerpen. Zo werd recentelijk gevraagd wat onze service ‘Verzekerd Zonder Zorgen&rs...

Lees meer