Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Autoverzekering met 8,2 procent gestegen

Vrijdag 03 mei 2024 10:20DirkJan Wolfert
Premie autoverzekering gestegen in 2024

Premie autoverzekering gestegen in 2024

In het eerste kwartaal van 2024 bedroeg de gemiddelde premie voor een autoverzekering 862 euro per jaar, een stijging van 8,2% ten opzichte van dezelfde periode in 2023, toen de gemiddelde premie 797 euro was. Deze prijsstijging is het meest significant bij allriskverzekeringen.

Uit onderzoek van Autoverzekering.nl blijkt dat de gemiddelde premies voor allriskverzekeringen met 9% zijn gestegen. Voor WA-verzekeringen was er een stijging van 8,4%, terwijl de WA beperkt casco verzekering het minst steeg, met een gemiddelde toename van 7,1%.

Volgens autoverzekeringsexpert Jerry Poel zijn de prijsstijgingen te wijten aan hoge inflatie en een toenemende schadelast: “Autoverzekeraars berekenen de gestegen kosten met enige vertraging door in de premies. De hoge inflatie van 2022 en hogere kosten, zoals gestegen reparatiekosten, zijn in 2023 geleidelijk verwerkt in de premies.”

De Nederlandsche Bank rapporteerde dat verzekeraars in 2023 voor het eerst in jaren weer verlies leden op motorrijtuigenverzekeringen. De stijgende reparatiekosten worden niet alleen veroorzaakt door inflatie en hogere loonkosten, maar ook door de toenemende complexiteit van voertuigen met geavanceerde elektronische systemen. Hierdoor worden eenvoudige reparaties, zoals aan spiegels en deuren, veel duurder.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Sluit een annuleringsverzekering af voordat je gaat boeken

Sluit vóór het boeken van je vakantie een annuleringsverzekering af

Donderdag 18 april 2024 12:08

‌Vaak denken we pas na over een annuleringsverzekering als we bijna met vakantie gaan. Het is echter belangrijk om voor het boeken van je vakantie een annuleringsverzekering af te sluiten. Dit ...

Lees meer
Wie 24 jaar of jonger is, valt voor verzekeraars in een verhoogde risicogroep. Dat leidt bij de meeste tot een flink hogere premie. Voor deze leeftijdsgroep is het soms zelfs helemaal niet mogelijk om een bepaalde auto te verzekeren.

Jongeren betalen tot 70 procent meer voor een autoverzekering

Maandag 15 januari 2024 16:10

‌Een eigen auto ligt voor veel jongeren niet binnen handbereik door torenhoge verzekeringspremies en een geringe financiële buffer. Mochten jongeren een eigen voertuig voor de deur willen,...

Lees meer
Deze geschatte schade is afkomstig van het Data Analytics Centre (DAC) van het Verbond.

Geschatte schade jaarwisseling 8 miljoen euro stellen verzekeraars

Maandag 15 januari 2024 10:14

‌Het Verbond van Verzekeraars stelt de geschatte particuliere schade als gevolg van de jaarwisseling vast op ongeveer 8 miljoen euro. Dat bedrag is gebaseerd op initiële claims die zijn ingedi...

Lees meer
Niet iedereen wordt blij van vuurwerk Huisdieren raken gestrest van de harde knallen.

Voorkom vuurwerkschade met deze vijf tips

Vrijdag 22 december 2023 11:26

‌Knallend het jaar uitgaan, is voor veel mensen een feest maar op vuurwerkschade zit niemand te wachten. De afgelopen jaren is er voor miljoenen euro’s aan schade gemeld. Om te voorkomen ...

Lees meer