Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Geschatte schade jaarwisseling 8 miljoen euro stellen verzekeraars

Maandag 15 januari 2024 10:14Frank van de Ven
Deze geschatte schade is afkomstig van het Data Analytics Centre (DAC) van het Verbond.

Deze geschatte schade is afkomstig van het Data Analytics Centre (DAC) van het Verbond.

Het Verbond van Verzekeraars stelt de geschatte particuliere schade als gevolg van de jaarwisseling vast op ongeveer 8 miljoen euro. Dat bedrag is gebaseerd op initiële claims die zijn ingediend bij verzekeraars op oudejaarsavond en 1 januari. Ook is het incidentenoverzicht van de Stichting Salvage meegenomen in het geschatte totaalbedrag. Deze schatting is afkomstig van het Data Analytics Centre (DAC) van het Verbond.
 
Het definitieve en gevalideerde schadebedrag wordt later dit jaar exact vastgesteld. Deze schatting bestaat alleen uit de verzekerde schade die onder de dekking van particuliere opstal-, inboedel- en autoverzekeringen (allrisk en beperkt casco) valt.

Kosten voor medische behandelingen en schadeclaims van bedrijven, scholen/kinderdagverblijven en overheidsbezittingen zijn niet opgenomen in deze schatting, omdat deze bedragen nog niet bekend zijn. De verwachting is dat de werkelijke verzekerde schade aanzienlijk hoger ligt vanwege deze onbekende kosten en claims die betrekking hebben op zakelijke verzekeringen.
 

Afname schademeldingen

Algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond: “We zien een voortdurende afname van particuliere schades tijdens oud en nieuw. Veel gemeenten hebben vuurwerkvrije zones ingesteld en het ongunstige weer tijdens oud en nieuw heeft waarschijnlijk ook een positief effect gehad op de omvang van de schade. Het Verbond ondersteunt alle initiatieven die kunnen bijdragen aan het beperken van letsel en schade.”

Tijdens oudjaarsavond en nieuwjaarsdag van 31 december 2023 en 1 januari 2024 is Stichting Salvage in totaal 88 keer om hulp gevraagd en dat is een daling ten opzichte van het voorgaande jaar (105 keer). Dit jaar was het percentage meldingen gerelateerd aan vuurwerk nog steeds hoog (48 procent), maar wel lager dan vorig jaar (51 procent) en het jaar daarvoor (43 procent).

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Niet iedereen wordt blij van vuurwerk Huisdieren raken gestrest van de harde knallen.

Voorkom vuurwerkschade met deze vijf tips

Vrijdag 22 december 2023 11:26

‌Knallend het jaar uitgaan, is voor veel mensen een feest maar op vuurwerkschade zit niemand te wachten. De afgelopen jaren is er voor miljoenen euro’s aan schade gemeld. Om te voorkomen ...

Lees meer
Verzekeraars zetten steeds meer in op preventie. Schade die niet ontstaat, hoef je namelijk niet te herstellen en dat scheelt veel frustratie, tijd en geld.

Wat zijn de meest voorkomende herfstschades en hoe voorkom je deze?

Donderdag 26 oktober 2023 14:30

‌Supermarkten adverteren met stamppot en erwtensoep en de regenjas domineert het modebeeld: de herfst is in volle gang! Naast machtige maaltijden krijgen we in dit seizoen ook met specifieke sc...

Lees meer
Als je erover nadenkt om je huisdier te verzekeren, zijn er een paar zaken waaraan je moet denken.

Wanneer sluit je een huisdierverzekering af?

Woensdag 04 oktober 2023 10:53

‌Op dierendag worden alle huisdieren in het zonnetje gezet en daarom is 4 oktober het perfecte moment om over een huisdierenverzekering na te denken. Je wilt jouw huisgenootje de beste zorg biede...

Lees meer
Uit onderzoek van branchevereniging BOVAG blijkt dat het aantal verhuurbedrijven tot 2030 met ruim de helft stijgt. De huurauto is aan een opmars bezig!

Waarom huurauto’s de komende jaren populairder dan ooit worden

Dinsdag 08 augustus 2023 14:14

‌Huurauto’s stijgen de komende jaren naar verwachting in populariteit stelt branchevereniging BOVAG. De brancheorganisatie liet accountants- en adviesorganisatie KPMG onderzoek doen naar ...

Lees meer