Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Voorkom vuurwerkschade met deze vijf tips

Vrijdag 22 december 2023 11:26Frank van de Ven
Niet iedereen wordt blij van vuurwerk Huisdieren raken gestrest van de harde knallen.

Niet iedereen wordt blij van vuurwerk Huisdieren raken gestrest van de harde knallen.

‌Knallend het jaar uitgaan, is voor veel mensen een feest maar op vuurwerkschade zit niemand te wachten. De afgelopen jaren is er voor miljoenen euro’s aan schade gemeld. Om te voorkomen dat jouw spullen schade oplopen, hebben we een vijftal handige tips voor je.

Als het aan onze verzekeringsadviseur Kenan Demir ligt, komt er een algeheel vuurwerkverbod: “Vuurwerk veroorzaakt veel overlast en schade. Daarnaast levert het veel rommel op wat vaak maanden nog blijft liggen. Het meest vervelende aspect van vuurwerk is dat het voor veel angst bij huisdieren zorgt.”

Om te voorkomen dat je schade krijgt door vuurwerk kun je deze tips opvolgen.
 

1. Sluit ramen en brievenbussen

Voorkom dat vuurwerk naar binnen wordt gegooid of vuurpijlen in je woning of (bedrijfs)gebouw terechtkomen.
 

2. Parkeer auto's, brommers of scootmobielen in een garage

Zo voorkom je dat er schade aan voertuigen door vuurwerk, brandstichting of vandalisme komt.
 

3. Vraag buren om toezicht te houden

Als je tijdens de jaarwisseling niet thuis bent, vraag dan of iemand een oogje voor je in het zeil houdt en het juiste noodnummer heeft. Beveiligingscamera's en alarmsystemen helpen, maar beter is het om zelf zo snel mogelijk ter plaatse te zijn als er iets aan de hand is.
 

4. Leeg containers en zet ze binnen

Plaats geen brandbare spullen binnen 10 meter van je huis en voorkom dat mensen je vuilnisbak gebruiken als experiment voor vuurwerk.
 

5. Houd vluchtwegen toegankelijk en zorg voor blusmateriaal

Mocht het misgaan bij het afsteken van vuurwerk zorg er dan voor dat je kunt vluchten. Ook blusmateriaal moet in de buurt zijn, zodat je de situatie onder controle kunt houden.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Verzekeraars zetten steeds meer in op preventie. Schade die niet ontstaat, hoef je namelijk niet te herstellen en dat scheelt veel frustratie, tijd en geld.

Wat zijn de meest voorkomende herfstschades en hoe voorkom je deze?

Donderdag 26 oktober 2023 14:30

‌Supermarkten adverteren met stamppot en erwtensoep en de regenjas domineert het modebeeld: de herfst is in volle gang! Naast machtige maaltijden krijgen we in dit seizoen ook met specifieke sc...

Lees meer
Als je erover nadenkt om je huisdier te verzekeren, zijn er een paar zaken waaraan je moet denken.

Wanneer sluit je een huisdierverzekering af?

Woensdag 04 oktober 2023 10:53

‌Op dierendag worden alle huisdieren in het zonnetje gezet en daarom is 4 oktober het perfecte moment om over een huisdierenverzekering na te denken. Je wilt jouw huisgenootje de beste zorg biede...

Lees meer
Uit onderzoek van branchevereniging BOVAG blijkt dat het aantal verhuurbedrijven tot 2030 met ruim de helft stijgt. De huurauto is aan een opmars bezig!

Waarom huurauto’s de komende jaren populairder dan ooit worden

Dinsdag 08 augustus 2023 14:14

‌Huurauto’s stijgen de komende jaren naar verwachting in populariteit stelt branchevereniging BOVAG. De brancheorganisatie liet accountants- en adviesorganisatie KPMG onderzoek doen naar ...

Lees meer
Het Nibud onderzoekt jaarlijks welke kosten studenten kwijt zijn aan studeren en huur. Gemiddeld is een uitwonende student ruim € 1.000,- kwijt per maand aan vaste lasten.

Leergeld betalen: zoveel kost studeren!

Donderdag 17 augustus 2023 08:42

‌Studeren kost geld, maar welke kosten komen er op je af als je op jezelf wilt wonen en waar moet je rekening mee houden? In dit blog beantwoorden we deze vragen en geven we je ook een aantal n...

Lees meer