Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Sluit vóór het boeken van je vakantie een annuleringsverzekering af

Donderdag 18 april 2024 12:08DirkJan Wolfert
Sluit een annuleringsverzekering af voordat je gaat boeken

Sluit een annuleringsverzekering af voordat je gaat boeken

‌Vaak denken we pas na over een annuleringsverzekering als we bijna met vakantie gaan. Het is echter belangrijk om voor het boeken van je vakantie een annuleringsverzekering af te sluiten. Dit kan uiterlijk tot 7 dagen na het afsluiten van je vakantie. Sluit je daarna een annuleringsverzekering af, dan valt de reis niet binnen de dekking en kun je niets verhalen als je reis onverhoopt niet door kan gaan.

Waarom een annuleringsverzekering afsluiten belangrijk is
Een annuleringsverzekering is een verzekering die veel reizigers over het hoofd zien, maar het kan een van de meest waardevolle investeringen zijn die je maakt wanneer je op reis gaat. Deze verzekering biedt dekking voor het annuleren van je reis als gevolg van onvoorziene omstandigheden, zoals ziekte, overlijden in de familie, ontslag of andere onverwachte gebeurtenissen.

Tijdsgevoeligheid: binnen 7 dagen na boeking
Een cruciaal aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, is de tijdige afsluiting van een annuleringsverzekering. Het is essentieel om te weten dat je een annuleringsverzekering uiterlijk binnen 7 dagen na het boeken van je reis moet afsluiten. Als je dit niet doet, loop je het risico om niet volledig gedekt te zijn voor bepaalde annuleringsredenen.

Waarvoor sluit je een annuleringsverzekering af?

Onvoorziene omstandigheden
Het leven is onvoorspelbaar, en er kunnen altijd onvoorziene gebeurtenissen plaatsvinden die je reisplannen in de war schoppen. Of het nu gaat om een plotselinge ziekte, een noodsituatie in de familie of een onverwachte werkverplichting, een annuleringsverzekering biedt je gemoedsrust door financiële bescherming te bieden.

Financiële bescherming
Het annuleren van een reis kan leiden tot aanzienlijke kosten, vooral als je vluchten, accommodaties, en activiteiten hebt geboekt die niet terug betaalbaar zijn. Een annuleringsverzekering kan deze kosten dekken, zodat je niet opdraait voor de financiële gevolgen van het annuleren van je reis.

Flexibiliteit
Met een annuleringsverzekering ben je flexibeler in het plannen van je reis. Als er iets onverwachts gebeurt, weet je dat je de mogelijkheid hebt om je reis zonder extra kosten te annuleren of te wijzigen, afhankelijk van de voorwaarden van je verzekering.

Meer weten over de annuleringsverzekering? Stel je vraag! 

Garantie-annulering
Wat is een garantie-annulering? Naast een gewone annuleringsverzekering die de niet genoten vakantiedagen vergoedt, kun je ook de keuze maken voor een garantie-annulering. Tegen een bepaalde premieopslag krijg je daarmee ook je volledige reissom vergoedt. Voorbeeld: Je hebt voor 14 dagen een vakantie geboekt, tijdens je tiende vakantiedag moet je noodgedwongen je vakantie afbreken. Je krijgt dan de gehele reissom terug, en niet alleen de resterende 4 dagen. Als je veel reist naar het buitenland is dit zeker een aanrader.

Conclusie
Het afsluiten van een annuleringsverzekering is een verstandige keuze voor elke reiziger die zijn of haar reisplannen wil beschermen tegen onvoorziene omstandigheden. Het is belangrijk om te onthouden dat je deze verzekering uiterlijk binnen 7 dagen na het boeken van je reis moet afsluiten om volledig gedekt te zijn. Dus, voordat je op reis gaat, zorg ervoor dat je een annuleringsverzekering overweegt en de juiste dekking kiest die past bij jouw behoeften en reisplannen.

Het afsluiten van een annuleringsverzekering is een verstandige keuze voor elke reiziger die zijn of haar reisplannen wil beschermen tegen onvoorziene omstandigheden. Het is belangrijk om te onthouden dat je deze verzekering uiterlijk binnen 7 dagen na het boeken van je reis moet afsluiten om volledig gedekt te zijn. Dus, voordat je op reis gaat, zorg ervoor dat je een annuleringsverzekering overweegt en de juiste dekking kiest die past bij jouw behoeften en reisplannen.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Wie 24 jaar of jonger is, valt voor verzekeraars in een verhoogde risicogroep. Dat leidt bij de meeste tot een flink hogere premie. Voor deze leeftijdsgroep is het soms zelfs helemaal niet mogelijk om een bepaalde auto te verzekeren.

Jongeren betalen tot 70 procent meer voor een autoverzekering

Maandag 15 januari 2024 16:10

‌Een eigen auto ligt voor veel jongeren niet binnen handbereik door torenhoge verzekeringspremies en een geringe financiële buffer. Mochten jongeren een eigen voertuig voor de deur willen,...

Lees meer
Deze geschatte schade is afkomstig van het Data Analytics Centre (DAC) van het Verbond.

Geschatte schade jaarwisseling 8 miljoen euro stellen verzekeraars

Maandag 15 januari 2024 10:14

‌Het Verbond van Verzekeraars stelt de geschatte particuliere schade als gevolg van de jaarwisseling vast op ongeveer 8 miljoen euro. Dat bedrag is gebaseerd op initiële claims die zijn ingedi...

Lees meer
Niet iedereen wordt blij van vuurwerk Huisdieren raken gestrest van de harde knallen.

Voorkom vuurwerkschade met deze vijf tips

Vrijdag 22 december 2023 11:26

‌Knallend het jaar uitgaan, is voor veel mensen een feest maar op vuurwerkschade zit niemand te wachten. De afgelopen jaren is er voor miljoenen euro’s aan schade gemeld. Om te voorkomen ...

Lees meer
Verzekeraars zetten steeds meer in op preventie. Schade die niet ontstaat, hoef je namelijk niet te herstellen en dat scheelt veel frustratie, tijd en geld.

Wat zijn de meest voorkomende herfstschades en hoe voorkom je deze?

Donderdag 26 oktober 2023 14:30

‌Supermarkten adverteren met stamppot en erwtensoep en de regenjas domineert het modebeeld: de herfst is in volle gang! Naast machtige maaltijden krijgen we in dit seizoen ook met specifieke sc...

Lees meer