Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Beluister onze podcast over de meerwaarde van het taxatierapport

Dinsdag 23 augustus 2022 16:45Frank van de Ven
Wanneer je jouw huis wilt verkopen, is zo’n rapport erg waardevol omdat je de exacte waarde van je huis van dat moment weet.

Wanneer je jouw huis wilt verkopen, is zo’n rapport erg waardevol omdat je de exacte waarde van je huis van dat moment weet.

In alweer de twaalfde editie van ‘Onderaan de Streep’ staat het taxatierapport centraal. In deze podcast gaat Ron van den Berk van Taxatiepro dieper in op dit onderwerp. Zo ontdek je wat je precies met een taxatierapport kunt doen en hoe je dit document aanvraagt.

Een taxatierapport is opgebouwd uit vier pijlers. Deze pijlers zijn de omschrijving van de opdracht, het feitenonderzoek, de vrijheid om de waarde te bepalen en het borgen van kwaliteit. “De meerwaarde van een taxatierapport is om inzicht te krijgen in de waarde van je woning. Wanneer je jouw huis wilt verkopen, is zo’n rapport erg waardevol omdat je de exacte waarde van je huis weet”, verduidelijkt Van den Berk.Wanneer er een aanvraag van een opdrachtgever binnenkomt, voert het team van TaxatiePro onderzoek uit. “Voordat we op huisbezoek gaan, doen we ons huiswerk zodat we goed beslagen ten ijs komen. De volgende stap is een afspraak maken zodat we een kijkje in de woning kunnen nemen. Dit proces duurt een half uur tot drie kwartier. Na afloop van ons bezoek ontvangt de aanvrager binnen twee dagen een rapport”, stelt Van den Berk. In de podcast legt hij uit met welke software er gewerkt wordt en aan welke kwaliteitseisen een rapport moet voldoen.


Podcasts Vastelastenbond


‘Onderaan De Streep’ is te volgen op YouTubeSpotifyiTunesGoogle én Soundcloud! Alle uitzendingen vind je op deze kanalen. Als je geen zin hebt om blogs te lezen of als je onderweg naar je werk bijgepraat wilt worden, is onze podcast ideaal. Heb je een tip voor de redactie stuur ons dan een mailtje. Vinden we leuk!
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

De interesse in de woningmarkt lijkt te verslappen nu in juli de huizenprijzen voor de derde maand op rij minder hard stegen dan in de maand daarvoor.

Huizen werden in negen jaar tijd dubbel zo duur

Dinsdag 23 augustus 2022 15:50

‌ In de afgelopen negen jaar zijn de huizenprijzen verdubbeld. Een koophuis was in juli 99 procent duurder dan in juni 2013. Deze conclusie is te trekken op basis van cijfers van statistiekburea...

Lees meer
Eerder dit jaar zette de krimp van de hypotheekmarkt al in door de gestegen hypotheekrente.

Hypotheken Data Netwerk stelt forse krimp hypotheekmarkt in juli vast

Dinsdag 02 augustus 2022 09:41

‌Sinds vorige maand is het aantal hypotheekaanvragen opnieuw gedaald. Volgens Hypotheken Data Netwerk (HDN) werden er in juli dit jaar 28.819 hypotheken aangevraagd en dat is 36 procent minder ...

Lees meer
Verschillende telecomaanbieders vergelijken, is voor veel Nederlanders erg lastig blijkt uit Consumentenonderzoek Telecommarkt.

Consumentenonderzoek Telecommarkt: onduidelijkheid op gebied tarieven

Donderdag 28 juli 2022 10:22

‌Uit onderzoek van Autoriteit Consument & Markt (ACM) naar de telecommarkt blijkt dat bijna de helft van de consumenten moeite heeft met het vergelijken van tarieven. Verschillende ...

Lees meer
De commissie schroefde de economische groeiverwachting voor 2022 voor ons land terug van 3,3 procent in mei naar 3 procent.

Nederlandse inflatie boven Europees gemiddelde

Zaterdag 16 juli 2022 14:53

‌ De Nederlandse inflatie komt dit jaar volgens voorspellingen van de Europese Commissie (EC) uit op 9,4 procent. Dat is een hoger percentage dan het gemiddelde van 7,6 procent dat bere...

Lees meer