Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Nederlandse inflatie boven Europees gemiddelde

Zaterdag 16 juli 2022 14:53Frank van de Ven
De commissie schroefde de economische groeiverwachting voor 2022 voor ons land terug van 3,3 procent in mei naar 3 procent.

De commissie schroefde de economische groeiverwachting voor 2022 voor ons land terug van 3,3 procent in mei naar 3 procent.

De Nederlandse inflatie komt dit jaar volgens voorspellingen van de Europese Commissie (EC) uit op 9,4 procent. Dat is een hoger percentage dan het gemiddelde van 7,6 procent dat berekend is over alle 19 eurolanden. Saillant detail is dat de EC in mei nog uitging van een Nederlandse inflatie van 7,4 procent.

De inflatie sloeg in Nederland veel harder toe dan gedacht. Niet alleen in ons land trouwens want de verwachting van EC was dat we met een gemiddelde inflatie van 6,1 procent te maken zouden krijgen.

De commissie schroefde de economische groeiverwachting voor 2022 voor ons land terug van 3,3 procent in mei naar 3 procent. Op dat vlak scoren we net wat beter dan het gemiddelde in de eurozone (waar een gemiddelde van 2,6 procent verwacht wordt).


Economische groei

De gevolgen van de oorlog in Oekraïne merken we volgend jaar echt goed. De inflatie zakt volgens het dagelijks bestuur van de Europese Unie wel naar een jaargemiddelde van 3,3 procent, maar de economische groei blijft beperkt tot 1 procent.
 
De commissie geeft aan dat de onzekerheden rond de Russische invasie van Oekraïne voorspellingen moeilijk maken en waarschuwt in haar jaarlijkse zomerprognoses ook voor een mogelijke heropleving van de coronapandemie, met nadelige economische gevolgen.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Geld dat voor de spaarrekening bestemd was, ging het eerste kwartaal van dit jaar vooral op aan het betalen van rekeningen.

Spaarrekening huishoudens stokt na coronacrisis opnieuw

Woensdag 06 juli 2022 08:41

‌Nederlandse huishoudens spaarden in het eerste kwartaal van 2022 minder dan het jaar ervoor blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Geld dat voor de spaarrekening ...

Lees meer
Huizenkopers leenden in het tweede kwartaal van 2022 gemiddeld 322.000 voor de aankoop voor een woning, terwijl dat een jaar daarvoor nog 326.000 euro was. Dit geeft een daling van 1,2 procent weer.

Minder hypotheekaanvragen huizenmarkt en daling hypotheekbedrag

Vrijdag 01 juli 2022 11:36

‌Het aantal hypotheekaanvragen is in juni dit jaar met vijfduizend stuks gedaald in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Ook zakte het gemiddelde hypotheekbedrag voor het eerst sinds d...

Lees meer
Vanaf 1 juli veranderen er een aantal zaken die gevolgen hebben voor je vaste lasten. De btw op energie wordt tijdelijk verlaagd bijvoorbeeld.

Vijf financiële veranderingen vaste lasten per 1 juli

Woensdag 29 juni 2022 07:53

‌ Vanaf 1 juli veranderen er een aantal zaken die gevolgen hebben voor je vaste lasten. De btw op energie wordt tijdelijk verlaagd terwijl het minimumloon, de kinderbijslag en de pensioenuit...

Lees meer
Onderzoeksbureau GfK nam de prijzen van verschillende producten onder de loep en constateerde forse prijsstijgingen.

Boodschappen ruim vijftien procent duurder geworden binnen negen maanden

Maandag 27 juni 2022 16:43

‌ Consumenten betalen ruim 15 procent meer voor hun dagelijkse boodschappen. In 9 maanden tijd schoten de prijzen van onder meer melk, brood en margarine de hoogte in. In september vorig jaa...

Lees meer