Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Hypotheken Data Netwerk stelt forse krimp hypotheekmarkt in juli vast

Dinsdag 02 augustus 2022 09:41Frank van de Ven
Eerder dit jaar zette de krimp van de hypotheekmarkt al in door de gestegen hypotheekrente.

Eerder dit jaar zette de krimp van de hypotheekmarkt al in door de gestegen hypotheekrente.

‌Sinds vorige maand is het aantal hypotheekaanvragen opnieuw gedaald. Volgens Hypotheken Data Netwerk (HDN) werden er in juli dit jaar 28.819 hypotheken aangevraagd en dat is 36 procent minder in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Eerder dit jaar zette de krimp van de hypotheekmarkt al in door de gestegen hypotheekrente.

De grootste daling is zichtbaar bij het oversluiten van hypotheken van huizenbezitters. Het aantal aanvragen bij deze groep nam af met 6.584 stuks. Dat is een daling van 72 procent. Vorig jaar sloten veel huizenbezitters hun hypotheek nog over omdat de rente toen historisch laag was.
 
De organisatie wijst erop dat de hypotheekmarkt in de zomermaanden altijd op een lager pitje staat. Maar het aantal aanvragen lag vorige maand 28 procent lager dan het gemiddelde in juli over de afgelopen vier jaar.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Verschillende telecomaanbieders vergelijken, is voor veel Nederlanders erg lastig blijkt uit Consumentenonderzoek Telecommarkt.

Consumentenonderzoek Telecommarkt: onduidelijkheid op gebied tarieven

Donderdag 28 juli 2022 10:22

‌Uit onderzoek van Autoriteit Consument & Markt (ACM) naar de telecommarkt blijkt dat bijna de helft van de consumenten moeite heeft met het vergelijken van tarieven. Verschillende ...

Lees meer
De commissie schroefde de economische groeiverwachting voor 2022 voor ons land terug van 3,3 procent in mei naar 3 procent.

Nederlandse inflatie boven Europees gemiddelde

Zaterdag 16 juli 2022 14:53

‌ De Nederlandse inflatie komt dit jaar volgens voorspellingen van de Europese Commissie (EC) uit op 9,4 procent. Dat is een hoger percentage dan het gemiddelde van 7,6 procent dat bere...

Lees meer
Geld dat voor de spaarrekening bestemd was, ging het eerste kwartaal van dit jaar vooral op aan het betalen van rekeningen.

Spaarrekening huishoudens stokt na coronacrisis opnieuw

Woensdag 06 juli 2022 08:41

‌Nederlandse huishoudens spaarden in het eerste kwartaal van 2022 minder dan het jaar ervoor blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Geld dat voor de spaarrekening ...

Lees meer
Huizenkopers leenden in het tweede kwartaal van 2022 gemiddeld 322.000 voor de aankoop voor een woning, terwijl dat een jaar daarvoor nog 326.000 euro was. Dit geeft een daling van 1,2 procent weer.

Minder hypotheekaanvragen huizenmarkt en daling hypotheekbedrag

Vrijdag 01 juli 2022 11:36

‌Het aantal hypotheekaanvragen is in juni dit jaar met vijfduizend stuks gedaald in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Ook zakte het gemiddelde hypotheekbedrag voor het eerst sinds d...

Lees meer