Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Huizen werden in negen jaar tijd dubbel zo duur

Dinsdag 23 augustus 2022 15:50Frank van de Ven
De interesse in de woningmarkt lijkt te verslappen nu in juli de huizenprijzen voor de derde maand op rij minder hard stegen dan in de maand daarvoor.

De interesse in de woningmarkt lijkt te verslappen nu in juli de huizenprijzen voor de derde maand op rij minder hard stegen dan in de maand daarvoor.

In de afgelopen negen jaar zijn de huizenprijzen verdubbeld. Een koophuis was in juli 99 procent duurder dan in juni 2013. Deze conclusie is te trekken op basis van cijfers van statistiekbureau CBS.
 
De prijzen van bestaande koopwoningen daalden in juni 2013 - op de piek van de kredietcrisis - naar een dieptepunt. Na deze periode stegen de huizenprijzen vrijwel non-stop. Nu kost een koophuis op een haar na het dubbele van wat je negen jaar geleden voor dezelfde woning moest neertellen.
 
Deze hernieuwde interesse in de huizenmarkt heeft verschillende oorzaken. Zo is er sprake van een tekort aan woningen wat de prijzen stuwt. Daarnaast werden de financieringsmogelijkheden van koopwoningen verruimd waardoor hogere bedragen geboden kunnen worden. Ook spelen de lage rentes op spaargeld en obligaties een rol.


Stijging hypotheekrente

De interesse in de woningmarkt lijkt te verslappen nu in juli de huizenprijzen voor de derde maand op rij minder hard stegen dan in de maand daarvoor. Verder daalde het aantal transacties opnieuw in vergelijking met het jaar ervoor. In de eerste zeven maanden van dit jaar werden 107.722 huizen verkocht. Dat is 22 procent minder dan er vorig jaar in dezelfde periode verkocht werden.
 
De situatie in de huizenmarkt heeft te maken met een combinatie van prijzen en stijgende hypotheekrentes. Huizen kosten inmiddels zo veel dat steeds minder mensen een woning kunnen betalen. Tegelijkertijd stijgt de hypotheekrente al een aantal maanden, waardoor consumenten minder kunnen lenen. Hierdoor neemt het woningaanbod de afgelopen maanden weer iets toe.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Eerder dit jaar zette de krimp van de hypotheekmarkt al in door de gestegen hypotheekrente.

Hypotheken Data Netwerk stelt forse krimp hypotheekmarkt in juli vast

Dinsdag 02 augustus 2022 09:41

‌Sinds vorige maand is het aantal hypotheekaanvragen opnieuw gedaald. Volgens Hypotheken Data Netwerk (HDN) werden er in juli dit jaar 28.819 hypotheken aangevraagd en dat is 36 procent minder ...

Lees meer
Verschillende telecomaanbieders vergelijken, is voor veel Nederlanders erg lastig blijkt uit Consumentenonderzoek Telecommarkt.

Consumentenonderzoek Telecommarkt: onduidelijkheid op gebied tarieven

Donderdag 28 juli 2022 10:22

‌Uit onderzoek van Autoriteit Consument & Markt (ACM) naar de telecommarkt blijkt dat bijna de helft van de consumenten moeite heeft met het vergelijken van tarieven. Verschillende ...

Lees meer
De commissie schroefde de economische groeiverwachting voor 2022 voor ons land terug van 3,3 procent in mei naar 3 procent.

Nederlandse inflatie boven Europees gemiddelde

Zaterdag 16 juli 2022 14:53

‌ De Nederlandse inflatie komt dit jaar volgens voorspellingen van de Europese Commissie (EC) uit op 9,4 procent. Dat is een hoger percentage dan het gemiddelde van 7,6 procent dat bere...

Lees meer
Geld dat voor de spaarrekening bestemd was, ging het eerste kwartaal van dit jaar vooral op aan het betalen van rekeningen.

Spaarrekening huishoudens stokt na coronacrisis opnieuw

Woensdag 06 juli 2022 08:41

‌Nederlandse huishoudens spaarden in het eerste kwartaal van 2022 minder dan het jaar ervoor blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Geld dat voor de spaarrekening ...

Lees meer