Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Beluister onze podcast waarin we terugblikken op 2022

Dinsdag 27 december 2022 09:24Frank van de Ven
In de laatste podcast van het jaar kijkt directeur Dirk-Jan Wolfert terug op een bewogen jaar.

In de laatste podcast van het jaar kijkt directeur Dirk-Jan Wolfert terug op een bewogen jaar.

Het jaar loopt ten einde en dat betekent dat het tijd wordt om terug te blikken op afgelopen. Wat hebben we allemaal beleefd en wat staat ons in 2023 te wachten? In de laatste podcast van het jaar kijkt directeur Dirk-Jan Wolfert terug op een "bewogen" jaar.

“Voor mij was 2022 een hectisch jaar waarin veel is gebeurd en waarin veel van iedere werknemer van de Vastelastenbond gevraagd werd”, zegt Wolfert. “Een dieptepunt was de oorlog in de Oekraïne. Het naarste was deze oorlog natuurlijk voor iedereen die in dat land woonde. Het moet vreselijk zijn om ineens huis en haard te moeten verlaten omdat jouw land wordt aangevallen.”

De oorlog in de Oekraïne had zijn weerslag op heel Europa. “Dat kwam omdat de band met Rusland er zwaar mee onder druk kwam te staan. Dat had invloed op de levering van gas vanuit Rusland. De energietarieven zijn sterk gestegen, er is sprake van inflatie en dat is allemaal mede te wijten aan de oorlog in de Oekraïne.” 
 

Mijlpalen Vastelastenbond

Naast tegenslag viel er gelukkig ook veel goed nieuws te melden, stelt Wolfert: “We hebben een aantal mooie mijlpalen bereikt dit jaar. We zijn 2022 begonnen met de introductie van de VasteLastenBundel: ons ultieme bespaarpakket waarin al onze diensten zijn samengebracht. Wanneer je de bundel afsluit, heb je geen omkijken meer naar je verzekeringen en energierekening. Ontzettend handig!”“Een andere mijlpaal is het feit dat we vlak voor het uitbreken van de oorlog in Oekraïne nog een hoop mensen hebben kunnen overzetten naar een jaarcontract”, verduidelijkt de directeur. “Vlak daarna stegen de tarieven explosief en barstte de energiecrisis uit. Later dit jaar zijn we er als enige consumentenorganisatie in geslaagd om een jaarcontract aan te bieden. Daar ben ik ontzettend trots op, want we hebben hiermee heel veel mensen kunnen helpen. Tot slot is de lancering van de MijnVLB-app een mijlpaal. Deze applicatie is ontzettend handig.”

Toekomstverwachtingen energiemarkt

De energiemarkt zal volgens Wolfert voorlopig niet veranderen en nog steeds grillig blijven. “Het is fijn dat het prijsplafond veel huishoudens beschermt tegen de hoge energiekosten. De prijzen worden gedempt. Een ander onderwerp dat ook in 2023 actueel blijft, is verduurzaming. Dat blijft belangrijk omdat je door woningverduurzaming de kosten kunt drukken.”

Een andere ontwikkeling is de verhoging van de overstapboete. “Deze verhoging moet de concurrentie tussen energieleveranciers aanwakkeren. Concurrentie is goed want daar wordt de markt beter van. Ik verwacht dat we in april weer aanbiedingen te zien krijgen”, besluit Wolfert. 
 

Luister onze podcasts terug

‘Onderaan De Streep’ is te beluisteren via YouTubeSpotifyiTunesGoogle én Soundcloud! Alle afleveringen kun je terugluisteren op deze kanalen. Een podcast is een nieuwe manier om onze klanten te informeren op actuele ontwikkelingen en onze nieuwe diensten. Mocht je een tip hebben voor de redactie of wil je een bepaald onderwerp uitgelicht hebben dan kun je ons altijd mailen!

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Kabelnoord is de eerste aanbieder die een tariefwijziging aankondigt. Zo worden het basis tv-abonnement zonder internet én het internetabonnement verhoogd. De verwachting is dat grotere aanbieders zoals Ziggo, KPN en T-Mobile dit voorbeeld

Ook voor tv en internet betaal je in 2023 flink meer

Maandag 21 november 2022 09:23

‌Energie wordt duurder, voor je boodschappen betaal je meer en per 2023 mag je ook dieper in de buidel tasten voor je tv- en internetabonnement. Kabelnoord is de eerste aanbieder die een tariefwi...

Lees meer
Goed geïsoleerde huizen en panden met zonnepanelen zijn erg aantrekkelijk voor mensen die een nieuwe woning willen aanschaffen.

Huizen met hoger energielabel worden sneller en beter verkocht

Maandag 31 oktober 2022 12:46

‌Woningen met een hoog energielabel worden veel beter – en sneller – verkocht dan huizen zonder een label. Uit onderzoek blijkt dat een huis met energielabel A gemiddeld 3,9 procent m...

Lees meer
Het CBS bekeek zowel de prijzen van sociale huurwoningen als huurwoningen in de vrije sector.

Grootste prijsstijging huurwoningen sinds 2014 genoteerd

Vrijdag 02 september 2022 10:16

‌De huurprijzen lagen in juli dit jaar gemiddeld drie procent hoger dan het jaar ervoor. Het gaat hier volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) om de grootste jaarlijkse stijging si...

Lees meer
Budgetinstituut Nibud ontvangt steeds meer berichten van mensen die structureel geld tekortkomen en hun begroting niet rond krijgen. Het Nibud spreekt van een “zeer zorgwekkende situatie.”

Bezoek aan de supermarkt flink duurder geworden: inflatie Nederland op 13,6 procent

Donderdag 01 september 2022 16:39

‌Het inflatiecijfer van ons land is gestegen en op 13,6 procent beland. Volgens het Centraal Bureau Statistiek is hiermee een record bereikt. Een bezoekje aan de supermarkt is bijvoorbeeld fors...

Lees meer