Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Huizen met hoger energielabel worden sneller en beter verkocht

Maandag 31 oktober 2022 12:46Frank van de Ven
Goed geïsoleerde huizen en panden met zonnepanelen zijn erg aantrekkelijk voor mensen die een nieuwe woning willen aanschaffen.

Goed geïsoleerde huizen en panden met zonnepanelen zijn erg aantrekkelijk voor mensen die een nieuwe woning willen aanschaffen.

Woningen met een hoog energielabel worden veel beter – en sneller – verkocht dan huizen zonder een label. Uit onderzoek blijkt dat een huis met energielabel A gemiddeld 3,9 procent meer opbrengt dan een woning met label B en 7,1 procent meer dan een woning met label C. Goed geïsoleerde huizen en panden met zonnepanelen zijn erg aantrekkelijk voor mensen die een nieuwe woning willen aanschaffen.

Makelaarsclub NVM onderzocht de verkoopprijzen van huizen met én zonder energielabels. Door de aanhoudende energiecrisis is de belangstelling in woningverduurzaming vergroot. Door de hoge inflatie en de gestegen hypotheekrente koelt de woningmarkt af. Woningen staan langer te koop en kopers krijgen meer macht, waardoor hun voorkeur dus uitgaat naar goed geïsoleerde woningen.

Directeur Ron van den Berk van taxatiebedrijf Taxatiepro ziet de interesse in het energielabel dagelijks stijgen: “Steeds meer woningzoekers kijken naar dit label. De rol van dit etiket is steeds groter geworden omdat de energiemarkt in een crisis verkeert. Door voor een duurzaam huis te kiezen, zijn consumenten verzekerd van lagere energielasten.”
 

Energielabel aanvragen


In deze tijd is het bezit van een energielabel een ontzettend belangrijk criterium bij de aankoop van een woning. “Binnen vastgoedplatform Funda wordt veelvuldig gezocht naar energielabels”, stelt Van den Berk. “In voorgaande jaren speelde het label een minder grote rol. Huizen met een energielabel A of B zijn momenteel meer in trek dan woningen zonder zulke hoge kwalificaties.”

Via de Vastelastenbond kun je voortaan ook een energielabel aanvragen. Als je jouw woning wilt verkopen, ben je sinds 2021 verplicht om een energielabel te kunnen overleggen. Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig je huis is. Met deze informatie weet je waar verdere verduurzamingsmogelijkheden mogelijk zijn. Dan kun je denken aan isolatie of de plaatsing van zonnepanelen.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Het CBS bekeek zowel de prijzen van sociale huurwoningen als huurwoningen in de vrije sector.

Grootste prijsstijging huurwoningen sinds 2014 genoteerd

Vrijdag 02 september 2022 10:16

‌De huurprijzen lagen in juli dit jaar gemiddeld drie procent hoger dan het jaar ervoor. Het gaat hier volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) om de grootste jaarlijkse stijging si...

Lees meer
Budgetinstituut Nibud ontvangt steeds meer berichten van mensen die structureel geld tekortkomen en hun begroting niet rond krijgen. Het Nibud spreekt van een “zeer zorgwekkende situatie.”

Bezoek aan de supermarkt flink duurder geworden: inflatie Nederland op 13,6 procent

Donderdag 01 september 2022 16:39

‌Het inflatiecijfer van ons land is gestegen en op 13,6 procent beland. Volgens het Centraal Bureau Statistiek is hiermee een record bereikt. Een bezoekje aan de supermarkt is bijvoorbeeld fors...

Lees meer
Wat komt er allemaal kijken bij een bouwtechnische keuring? Ron van den Berk van TaxatiePro heeft - en geeft - het antwoord.

Dertiende podcast Vastelastenbond staat in het teken van de bouwtechnische keuring

Donderdag 29 september 2022 06:40

‌De dertiende editie van ‘Onderaan de Streep’ draait om de bouwtechnische keuring. In deze podcast gaat Ron van den Berk van Taxatiepro dieper in op dit thema. In deze editie leer j...

Lees meer
Wanneer je jouw huis wilt verkopen, is zo’n rapport erg waardevol omdat je de exacte waarde van je huis van dat moment weet.

Beluister onze podcast over de meerwaarde van het taxatierapport

Dinsdag 23 augustus 2022 16:45

‌In alweer de twaalfde editie van ‘Onderaan de Streep’ staat het taxatierapport centraal. In deze podcast gaat Ron van den Berk van Taxatiepro dieper in op dit onderwerp. Zo ontdek je...

Lees meer