Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Bezoek aan de supermarkt flink duurder geworden: inflatie Nederland op 13,6 procent

Donderdag 01 september 2022 16:39Frank van de Ven
Budgetinstituut Nibud ontvangt steeds meer berichten van mensen die structureel geld tekortkomen en hun begroting niet rond krijgen. Het Nibud spreekt van een “zeer zorgwekkende situatie.”

Budgetinstituut Nibud ontvangt steeds meer berichten van mensen die structureel geld tekortkomen en hun begroting niet rond krijgen. Het Nibud spreekt van een “zeer zorgwekkende situatie.”

Het inflatiecijfer van ons land is gestegen en op 13,6 procent beland. Volgens het Centraal Bureau Statistiek is hiermee een record bereikt. Een bezoekje aan de supermarkt is bijvoorbeeld fors duurder geworden. Zo stegen onder meer de prijzen van fruit, vis, zuivel en vlees. Het Nibud maakt zich grote zorgen.

Het budgetinstituut ontvangt namelijk steeds meer berichten van mensen die structureel geld tekortkomen en hun begroting niet rond krijgen. Het Nibud spreekt zelfs van een “zeer zorgwekkende situatie.” Verschillende economen delen deze zorgen.  

De aankomende winter vergroot deze angstgevoelens. “De gasrekening was voor de oorlog in Oekraïne misschien 200 euro, maar schiet nu omhoog naar 700 euro. Dan heb je opeens een gat van 500 euro in je budget. Mensen zullen extreem op koopjes gaan jagen’’, laat hoogleraar Laurens Sloot van de Rijksuniversiteit Groningen aan het Algemeen Dagblad weten.
 

Oplopende energieprijzen

Supermarkten doen er ondertussen alles aan om hun klanten te behouden maar een prijzenoorlog zit er volgens de econoom niet in. Dat komt door de almaar oplopende energieprijzen, stelt Sloot: “Er is te weinig speelruimte.” Ook supermarktketens maken zich grote zorgen over gestegen prijzen. Directeur Marc Jansen van branchevereniging Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) merkt dat verschillende supermarkten elk hun eigen acties hebben: “Dat is goed, laat de markt zijn werk maar doen.’’

De branchevereniging riep het kabinet al eerder op om sneller met lastenverlichting te komen door bijvoorbeeld de btw op voedsel te verlagen. Ook zouden de kosten voor arbeid voor bedrijven omlaag kunnen. Gelukkig is er licht aan het eind van de tunnel. Consumenten kunnen besparen op hun maandlasten met een aantal tips. We helpen je graag op weg met ons Whitepaper. Het begint met het creëren van overzicht waardoor je meer inzicht in je uitgavenpatroon krijgt.
 

Download ons praktische Whitepaper

 In het Whitepaper lees je praktische tips waarmee je op je vaste lasten kunt besparen. Zo kun je bijvoorbeeld je verzekeringen en energiecontract onder de loep te nemen om te zien of je betere deals kunt krijgen. Als je daar geen tijd of zin in hebt, kun je de Vastelastenbond inschakelen. Download hier ons Whitepaper en ontdek op welke gebieden jij kunt besparen op je vaste lasten.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Wat komt er allemaal kijken bij een bouwtechnische keuring? Ron van den Berk van TaxatiePro heeft - en geeft - het antwoord.

Dertiende podcast Vastelastenbond staat in het teken van de bouwtechnische keuring

Donderdag 29 september 2022 06:40

‌De dertiende editie van ‘Onderaan de Streep’ draait om de bouwtechnische keuring. In deze podcast gaat Ron van den Berk van Taxatiepro dieper in op dit thema. In deze editie leer j...

Lees meer
Wanneer je jouw huis wilt verkopen, is zo’n rapport erg waardevol omdat je de exacte waarde van je huis van dat moment weet.

Beluister onze podcast over de meerwaarde van het taxatierapport

Dinsdag 23 augustus 2022 16:45

‌In alweer de twaalfde editie van ‘Onderaan de Streep’ staat het taxatierapport centraal. In deze podcast gaat Ron van den Berk van Taxatiepro dieper in op dit onderwerp. Zo ontdek je...

Lees meer
De interesse in de woningmarkt lijkt te verslappen nu in juli de huizenprijzen voor de derde maand op rij minder hard stegen dan in de maand daarvoor.

Huizen werden in negen jaar tijd dubbel zo duur

Dinsdag 23 augustus 2022 15:50

‌ In de afgelopen negen jaar zijn de huizenprijzen verdubbeld. Een koophuis was in juli 99 procent duurder dan in juni 2013. Deze conclusie is te trekken op basis van cijfers van statistiekburea...

Lees meer
Eerder dit jaar zette de krimp van de hypotheekmarkt al in door de gestegen hypotheekrente.

Hypotheken Data Netwerk stelt forse krimp hypotheekmarkt in juli vast

Dinsdag 02 augustus 2022 09:41

‌Sinds vorige maand is het aantal hypotheekaanvragen opnieuw gedaald. Volgens Hypotheken Data Netwerk (HDN) werden er in juli dit jaar 28.819 hypotheken aangevraagd en dat is 36 procent minder ...

Lees meer