Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Benzineprijzen bijna weer op recordprijs van 2012

Dinsdag 30 april 2019 11:54Margot Boesveld
Benzineprijzen rijzen de pan uit, olieprijzen zijn afhankelijk van veel wisselende factoren.

Benzineprijzen rijzen de pan uit, olieprijzen zijn afhankelijk van veel wisselende factoren.

Het is onrustig in de grondstofmarkt. Het is onrustig in de wereld. Benzineprijzen rijzen de pan uit, olieprijzen gaan naar hoge pieken en zijn afhankelijk van veel wisselende factoren. In dit artikel zoomen we in op de ontwikkeling van de benzineprijs en de samenhang tussen de olieprijs en energieprijzen.

Recordprijs weer in zicht

De prijs voor 1 liter Euro95 is in enkele weken tijd flink gestegen en staat nu op bijna 5 cent onder het record van 1,895 euro. 30 april jl. was de gemiddelde adviesprijs 1,834 euro. Dat is 3,5 cent duurder dan drie weken geleden.

Begin dit jaar lag de benzineprijs nog op 1,604 euro. Sindsdien is de prijs met 14 procent gestegen. Ook diesel is dit jaar duurder geworden en kost nu 1,49 euro per liter. De stijging van de brandstofprijzen hangt, volgens analisten, op dit moment vooral samen met de stijging van de olieprijs. De prijzen voor olie zijn onderhevig aan verschillende ontwikkelingen en fluctueren. Ten opzicht van januari dit jaar zijn de olieprijzen al met  33,5 procent gestegen.

Olieprijzen stijgen mede door Amerikaanse sancties en onrust in Libië

De olieprijzen stijgen volgens analisten door productiebeperkingen van oliekartel OPEC en de pogingen van de Amerikaanse overheid om de grote olieproducent Iran te isoleren. De Amerikaanse regering heeft gezegd de olie-export van Iran te willen verlagen naar nul. Alle kopers van Iraanse olie kunnen vanaf 1 mei sancties tegemoetzien.

De olieprijzen stegen al langer door productiebeperkingen van de OPEC. Behalve het nieuws over een einde aan de Iraanse vrijstellingen kwam daar ook nog de sluiting van een pijpleiding vanuit Rusland naar Duitsland bovenop. De Russische olie zou vervuild zijn. Verder zorgt het opgelaaide geweld in Libië voor hogere prijzen.

Verwachting energieprijzen komende periode

Stabiele electriciteitsprijs, wisselende gasprijs

De olieprijzen staat in connectie met de energieprijzen voor stroom en gas. De verwachting is dat ook deze prijzen, na een lichte daling, binnen nu 3 maanden weer gaan stijgen. De elektriciteitsprijzen zijn al geruime tijd vlak gedurende de dag met weinig sterke uitschieters. De gasprijs is echter hevig ondergeschikt aan invloeden van buitenaf en zal eerder een stijging doormaken. Deze verwachte stijging is een nauw samenspel van de onrust op de oliemarkt, economische ontwikkelingen en de productie van de OPEC landen. 

De afnemende vraag naar gas (i.v.m. de komende zomermaanden) en de dalende kolenprijzen zal de stijging enigszins kunnen inperken. Het blijft – betreft de energiemarkt- koffiedik kijken. Gezien de ontwikkelingen is een verder stijging niet uit te sluiten. Toch is het voorspellen van de oliemarkt heel moeilijk.

Vereniging de Vastelastenbond merkt dat onrust in de markt voor onrust bij de consument zorgt. Consumenten zoeken in deze onrustige tijden naar vastigheid. De klantenservice ontvangt meer vragen over gasloos wonen en energiecontracten voor een langere periode.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Ondernemers in woonhuis moeten energiecontract met consumentenvoorwaarden krijgen

ACM: Ondernemers in woonhuis moeten energiecontract met consumentenvoorwaarden krijgen

Vrijdag 19 april 2019 12:34

Eindelijk goed nieuws! Vereniging de Vastelastenbond ontving de afgelopen 8 jaar regelmatig klachten over diverse 'aanbieders van zakelijke energiecontracten'. Het is jammer dat het zo la...

Lees meer
Kantoor aan huis? Kies voor een particulier energiecontract!

ACM vraagt wetgever om betere bescherming ZZP-ers

Donderdag 18 april 2019 14:56

De toename van het aantal zzp’ers en de ontwikkeling van de digitale economie vragen om een nieuwe impuls op het gebied van de consumentenwetgeving. De ACM roept daarom op om de wetgev...

Lees meer
Van het gas af kost consument geld

Consument betaalt honderden euro's om van het gas af te kunnen

Maandag 08 april 2019 10:35

Consumenten moeten honderden euro’s betalen als zij van het gas af willen. Het afsluiten en verwijderen van de gasmeter is dus een duur geintje. De kosten die gerekend worden voor het afs...

Lees meer
Zowel energieverbruik als CO2 uitstoot naar recordhoogte

Zowel energieverbruik als CO2 uitstoot naar recordhoogte

Vrijdag 29 maart 2019 16:06

Zowel energieverbruik als CO2 uitstoot naar recordhoogte - de wereldwijde verdeling van de vraag naar energie en uitstoot van CO2. Waar het belang van zwaar vervuilende kolen in de Verenigde Staten...

Lees meer