Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Voortaan kun je ook voor hypotheekadvies bij de Vastelastenbond terecht

Donderdag 31 maart 2022 13:49Frank van de Ven
Voortaan kun je ook voor hypotheekadvies bij de Vastelastenbond terecht. Oprichter Dirk-Jan Wolfert vertelt waarom hij zo blij is met deze toevoeging.

Voortaan kun je ook voor hypotheekadvies bij de Vastelastenbond terecht. Oprichter Dirk-Jan Wolfert vertelt waarom hij zo blij is met deze toevoeging.

Het motto van de Vastelastenbond is ‘Nooit meer last van je vaste lasten’ en daar houdt de consumentenorganisatie zich aan want voortaan kun je ook voor hypotheekadvies bij de Vastelastenbond terecht. Oprichter Dirk-Jan Wolfert vertelt waarom hij zo blij is met de toevoeging van hypotheekadvies.

De VasteLastenBundel is hét ultieme bespaarpakket van de consumentenorganisatie. Voor een vast bedrag per jaar nemen ervaren adviseurs je energiecontract én schadeverzekeringen onder de loep. Wanneer overstappen financieel voordeel oplevert, regelen deze bespaarexperts dat direct. Om klanten te belonen voor hun loyaliteit worden er continu interessante extra’s aan de VasteLastenBundel toegevoegd. Zo kun je bijvoorbeeld laten onderzoeken op welk vlak er winst te behalen valt door je woning te verduurzamen. 


Waarom is ervoor gekozen om hypotheekadvies aan het dienstenpakket toe te voegen?

“De hypotheek is voor veel mensen de grootste vaste last dus het is logisch om deze aan ons assortiment toe te voegen. Het is een complex product waarvoor vaak hulp nodig is. Wij bieden advies en ondersteuning bij het onderzoeken van je hypotheek.”


Klinkt als een heel gedoe om over te stappen van hypotheek!

“Dat is het, als je het zelf doet, ook! Overstappen van hypotheek is een tijdrovend proces waarbij je niet over één nacht ijs moet gaan. Vaak is de hulp van een adviseur dus hard nodig. Via de Vastelastenbond krijg je een heel goede adviseur die jouw situatie in kaart brengt en aan de hand daarvan een advies uitbrengt. Het duurt een aantal weken voordat een mogelijke overstap rond is. De adviseur moet jouw specifieke situatie in kaart brengen en vervolgens het bestaande hypotheekaanbod onderzoeken om te zien wat het beste bij jou past. Dat kost tijd. Vervolgens wordt dat in orde gemaakt.”


Met welke partij werkt de Vastelastenbond samen om hypotheekadvies te verstrekken?

“We werken samen met Buurtmannen Hypotheken & Verzekeringen. Dit team bestaat uit zeer gedreven adviseurs die de klant op de eerste plaats zetten. Ze onderzoeken het doel van de aanvraag, zodat ze weten wat hun klanten precies willen. Wil je verhuizen en een nieuwe hypotheek of profiteer je momenteel liever van de lage rentestand? Een andere reden om je hypotheek te onderzoeken, is omdat je jouw woning wil verduurzamen. Die investering wil je terugverdienen en dat kan mogelijk via je hypotheek. De huizenprijzen zijn historisch hoog dus veel mensen hebben overwaarde in hun hypotheek zitten. Die overwaarde kun je inzetten voor woningverduurzaming.”


Waarom is woningverduurzaming interessant?

“In deze tijd waarin we met extreem hoge energietarieven te maken hebben, is het interessant om manieren te vinden om je stroom- en gasverbruik te verlagen. Het verduurzamen van je huis is dan een goede manier om warmte in de wintermaanden langer vast te houden en in de zomer juist de koelte te bewaren. Wanneer je kiest voor woningverduurzaming heb je voordeel op twee fronten. Je bespaart op je energierekening én je huis stijgt in waarde door de toepassing van die energiebesparende maatregelen.”


Waarom is trouwens voor de samenwerking met de Buurtmannen Hypotheken & Verzekeringen gekozen?

“Buurtmannen Hypotheken staat voor persoonlijk advies en gaan echt in gesprek met de klant. Er wordt geen vluchtig advies gegeven en alles draait om het belang van de klant. Dat zie je niet veel op hypotheekgebied! Ik kende deze partij al en hoorde een heleboel positieve verhalen van tevreden klanten. Dus deze samenwerking opstarten, was een no brainer!”


Heb je een voorbeeld van wat je kunt besparen door je hypotheek over te sluiten?

“Er is geen indicatie te geven van wat je kunt besparen. Dat heeft te maken met een aantal zaken. Hoeveel rente betaal je nu en wanneer eindigt de rentevaste periode van je hypotheek? Wanneer je hypotheek binnenkort afloopt en wanneer je een hoge rente betaalt, kan een overstap je geld besparen. Veel mensen hebben echter nog een langlopende hypotheek en dan heb je een ander verhaal. Als je dan besluit om over te stappen, krijg je een boete. Dat bedrag moet je meenemen om te zien of een mogelijke overstap de moeite waard is. In sommige gevallen is besparen ook niet het hoofddoel van een overstap.”


Waarom zou je overstappen van hypotheek als je niet kunt besparen?

“Omdat je zekerheid wilt! Het kan zijn dat een mogelijke overstap interessant is vanwege de lage rente. ‘Als ik nog vijf jaar wacht, bestaat de kans dat ik niet meer van deze lage rente profiteer.’ Dat is een goede afweging. Overstappen is niet alleen interessant wanneer je wilt besparen. Wanneer je zekerheid wilt kan het ook verstandig zijn om over te stappen en voor een lage rente te kiezen die je de komende twintig jaar betaalt. Dat levert gemoedsrust op.”


Hoe vaak raad jij mensen aan om hun hypotheek te laten controleren?

“Eigenlijk zou je jaarlijks of in ieder geval elke drie jaar je hypotheek moeten laten nakijken. Het is begrijpelijk dat je daar niet zoveel tijd en zijn in hebt. Zeker niet als je net een hypotheek hebt afgesloten, omdat je bij een mogelijke overstap dan met een grote geldboete geconfronteerd wordt. Tegen het einde van de looptijd van je hypotheek is het zeker de moeite waard om je hypotheek onder de loep te nemen. Een afspraak kan telefonisch gemaakt worden. Het is ook mogelijk om via Zoom in contact te komen met de adviseur maar een huisbezoek is ook een optie. Wat de klant wenst.”

Klopt het dat de hypotheekcheck vooralsnog alleen verkrijgbaar is als je de VasteLastenBundel afsluit?

“Ja. Momenteel is deze service alleen beschikbaar voor bundelgebruikers. Als je de VasteLastenBundel hebt kun je nu al gebruikmaken van de check! Later dit jaar wordt deze service ook beschikbaar gesteld aan klanten die geen VasteLastenBundel bij ons hebben afgesloten. Tot die tijd is deze check exclusief voor bundel gebruikers beschikbaar. Zeker nu met de oplopende rentes is het interessant om je hypotheek onder de loep te nemen!”

Meer weten over deze nieuwe dienst? Klik dan hier!
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

We zoeken een nieuwe collega die blij wordt van klanten helpen!

Kom jij ons Customer Care Team versterken?

Woensdag 09 maart 2022 09:28

‌De Vastelastenbond is op zoek naar een enthousiaste, leergierige en ambitieuze Customer Care Medewerker. Als jij net als wij klanten blij wilt maken, is deze baan op jouw lijf geschreven! Wij ...

Lees meer
In dit blog beantwoordt het Customer Care Team van de Vastelastenbond zeven veelgestelde vragen.

Customer Care Team beantwoordt de zeven meest gestelde vragen

Dinsdag 08 maart 2022 14:37

‌Het Customer Care Team van de Vastelastenbond heeft het razend druk en kan klantvragen helaas niet zo snel beantwoorden als gehoopt. Om onze klanten tegemoet te komen, hebben we de meest geste...

Lees meer
Belasting doen, is niet leuk maar dankzij deze tips wel gemakkelijker!

Blauwe envelop op de mat? Check deze Belastingtips!

Woensdag 02 maart 2022 08:48

‌Waarschijnlijk is de befaamde blauwe envelop al bij jou op de mat gevallen en ben je de benodigde documenten aan het verzamelen. Voor 1 mei moet je aangifte doen dus je hebt nog even de tijd. E...

Lees meer
De VasteLastenBundel beschouwen we bij de Vastelastenbond als ons meesterwerk. Neem vandaag nog een  abonnement op onze 'Nachtwacht'!

Waarom de VasteLastenBundel het ultieme bespaarabonnement is

Woensdag 02 februari 2022 16:29

Sinds dit jaar biedt de Vastelastenbond de VasteLastenBundel aan. In deze nieuwe dienst bundelen we onze services Energie Vanzelf Geregeld, Verzekerd Zonder Zorgen én onze autoverzekering. Dit beteke...

Lees meer