Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Camperverzekering: Alles over je camper of caravan verzekeren.

Vrijdag 03 juli 2020 10:14Margot Boesveld
Caravanverzekering is niet verplicht. Een camperverzekering wel.

Caravanverzekering is niet verplicht. Een camperverzekering wel.

Verwachting: 2020 wordt het meest succesvolle camperjaar ooit. In juni 2020 werden er 84 procent méér nieuwe campers geregistreerd ten opzichte van vorig jaar. Ook de caravan is populair: de verkopen daarvan zijn vorige maand met 25 procent gestegen. De verkoop van tweedehands campers nam met bijna 40 procent toe.

Recordaantal campers en caravans in Nederland

De camper is steeds populairder. En dat is op zich logisch. Op vakantie in eigen land met een buscamper of camper is volgens de coronaregels toegestaan. Het aantal geregistreerde caravans en campers is opgelopen met ruim 9 duizend nieuwe registraties naar 562.126 (vorig jaar nog 552.801). Hiervan is een derde een kampeerauto en de rest een caravan.

Caravanverzekering is niet verplicht. Een camperverzekering wel.

Een caravan verzekeren is niet verplicht. Een caravan is namelijk geen motorrijtuig. Ondanks dat het niet verplicht is, is het wel verstandig om je caravanverzekering te regelen. Hiermee ben je verzekerd je tegen brand, diefstal of als je schade veroorzaakt aan een ander voertuig. Denk ook aan een extra dekking zoals hagelschade en je inventaris.


Een camper verzekeren is wél verplicht

Er zijn verschillende campers (alkoofcamper, half integraal camper, integraal camper). Dit zijn allemaal motorrijtuigen en daarom is het verplicht om minimaal een WA verzekering te hebben. Als je een dure Adria camper hebt, wil je ook dat deze goed verzekerd is.

Camperverzekering

Kies welke verzekering je wil.

  • WA (Wettelijke Aansprakelijkheid): voor schade aan anderen
  • WA + Beperkt Casco: ook schade aan je eigen camper door brand, diefstal, storm en ruitbreuk
  • WA + Uitgebreid Casco (All risk): ook aanrijdingsschade aan je eigen camper
     

Extra:

  • Pechhulp
  • Hagelschade
  • Inboedelverzekering
  • Schade inzittenden verzekering

Wat kost een gemiddelde camperverzekering?

Gemiddeld betaal je € 60,- tot € 100,- per maand voor een camperverzekering. Dat is natuurlijk afhankelijk van de aankoopprijs, bouwjaar en je schadevrije jaren. Maar ook extra dekkingen maken een groot verschil. Wil je bijvoorbeeld een schade inzittende dekking? Dan betaal je vaak al € 30,- tot € 50,- meer aan verzekeringspremie.

Wil je advies? Neem vrijblijvend contact op met onze verzekeringsadviseur. 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Welke schade moet je op welke verzekering verhalen? Medische kosten op vakantie? Reisverzekering of zorgverzekering. Overzicht van verzekeringen en dekking per schade

Zo zit het met je reisverzekering. Schade op vakantie? Zo werkt je verzekering.

Dinsdag 30 juni 2020 14:44

Zo zit het met je reisverzekering. Hoe zit het met diefstal of medische kosten op reis? We hebben een overzicht van welke schade je op welke verzekering kan verhalen en waar je op moet letten. Ver...

Lees meer
Zo regel je reisverzekering voor zomervakantie

5 meest voorkomende schades op vakantie (in eigen land)

Vrijdag 09 juli 2021 07:31

Voor een vakantie in het buitenland is het heel logisch om een reisverzekering te hebben. Maar ook voor een vakantie in eigen land (staycation) is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. ...

Lees meer
Ben je tussen de 18 en 24 jaar en wil je graag je auto goed verzekeren, maar niet tegen een torenhoge premie? Lees dan de volgende tips.

Autopremie voor jongeren 'onbetaalbaar'

Vrijdag 26 juni 2020 15:07

De premies voor de autoverzekering schieten door het dak. Al helemaal voor jongeren. Ben je tussen de 18 en 24 jaar, dan betaal je voor een WA-verzekering ruim 400 euro meer dan in 2018. Dat is een s...

Lees meer
1 op 3 Nederlanders weet niet wat hij betaalt aan autoverzekering

1 op 3 Nederlanders heeft geen benul van premie autoverzekering

Dinsdag 30 juni 2020 11:47

Eén op de drie Nederlanders heeft geen idee wat de maandelijkse kosten zijn voor hun autoverzekering. Onderzoek onder ruim 1.150 automobilisten brengt dit naar voren. Bovendien is er volgens d...

Lees meer