Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

1 op 3 Nederlanders heeft geen benul van premie autoverzekering

Dinsdag 30 juni 2020 11:47Margot Boesveld
1 op 3 Nederlanders weet niet wat hij betaalt aan autoverzekering

1 op 3 Nederlanders weet niet wat hij betaalt aan autoverzekering

Eén op de drie Nederlanders heeft geen idee wat de maandelijkse kosten zijn voor hun autoverzekering. Onderzoek onder ruim 1.150 automobilisten brengt dit naar voren. Bovendien is er volgens de verzekeraar veel onwetendheid over de dekking van de autoverzekering: 72% weet niet precies waarvoor hij of zij verzekerd is. 

Tegenover de 30% die geen benul heeft hoeveel premie maandelijks van hun bankrekening wordt afgeschreven staat dat 41% dat wel bij benadering weet te benoemen. De overige 29% weet exact het bedrag dat elke maand wordt besteed aan de verzekering. Mannen lijken zich bewuster te zijn van hun vaste lasten: zij weten vaker precies (35%) wat zij aan premie betalen dan vrouwen (23%).

Gemiddelde kosten: €46 per maand

Gemiddeld blijken automobilisten € 46 per maand te betalen voor hun autoverzekering. Voor een WA-verzekering betalen respondenten rond de € 30 per maand, voor een Beperkt Casco-verzekering € 42 en voor een All Risk-verzekering gemiddeld € 52. Mensen die nog nooit zijn overgestapt, betalen gemiddeld iets meer per maand (€ 52) dan mensen die wel eens een overstap gemaakt hebben (€ 45).

Bij de Vastelastenbond. Lees ook het artikel: Autopremie wordt onbetaalbaar, zo houd je de premie laag.

Ook dekking blijkt niet duidelijk

Uit het onderzoek blijkt ook dat lang niet alle Nederlandse automobilisten weten waar zij voor verzekerd zijn. Slechts 28% is daarvan precies op de hoogte, 61% weet dat ongeveer en de rest heeft geen idee. Net zoals het geval is bij het premiebedrag, weten mannen iets vaker wat de verzekering precies dekt (35%) dan vrouwen (22%).

Jongeren hebben minder aandacht voor autoverzekering

Er blijken eveneens verschillen tussen jongeren en ouderen. Slechts 19% van de 18 tot 49-jarigen weet precies wat hun autoverzekering dekt. Mensen tussen de 50 en 65 jaar zijn een stuk beter op de hoogte (34%) en ouderen zijn het beste geïnformeerd: van de 65-plussers weet 43% hoe hun dekking eruitziet. en dat is opvallend. Dat vindt ook Zuleyha van de vastelastenbond. 

Nederlander gaat voor gemak

Eerder bleek al dat Nederlanders trouw zijn aan hun autoverzekeraar: bijna de helft (42%) is nog nooit overgestapt naar een ander. Gemiddeld hebben automobilisten al elf jaar een autoverzekering bij dezelfde verzekeringsmaatschappij. Nederlanders blijken voor gemak te gaan: ruim 8 op de 20 (84%) brengen meer verzekeringen bij dezelfde verzekeraar onder.

Bron: Allianz Direct

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Ongemerkt betalen verzekerde huishoudens honderden euro’s per jaar aan provisie. Stap daar van af. Dat is in het nadeel van de consumenten en in het voordeel van de adviseur. Keer het tij.

Vervang provisie door vaste vergoeding bij verzekeringen

Donderdag 18 juni 2020 10:30

Vaste vergoeding i.p.v. provisie Transparantie in verzekeringswereld nodig Provisie niet in belang van de klant Nieuwe manier van verzekeren Verzekerd. Zonder Zorgen ...

Lees meer
Goede en betrouwbare informatie over corona en reizen, annuleren en de reisverzekering

Wat vergoedt de reisverzekering bij corona? 5 x vraag en antwoord: code geel & dekking

Maandag 15 juni 2020 11:10

Wat vergoedt de annuleringsverzekering bij corona? Reisverzekering corona code geel & dekking We kunnen weer op vakantie. Vanaf 15 juni 2020 geldt in veel landen code geel. Maar hoe zi...

Lees meer
Hoe zit het met verzekering processierups. Krijg je schade vergoed?

Nederland maakt zich op voor de komst van de processierups. Hoe zit het met je verzekering?

Donderdag 14 mei 2020 16:13

In mei, juni, juli en augustus worden veel Nederlanders geteisterd door de processierups. Maar hoe zit het met je zorgverzekering als je klachten krijgt? En wat als je je boom gaat (moet) kappen of ...

Lees meer
De dekking van je reisverzekering hangt af van je polisvoorwaarden. Ook voor de reisverzekering en het coronavirus.

Corona en je reis- en annuleringsverzekering

Vrijdag 27 maart 2020 15:57

In december 2019 werd het Coronavirus (COVID-19) voor het eerst vastgesteld in China. Het aantal besmettingsgevallen loopt wereldwijd op. Veel landen en gebieden hebben ingrijpende maatregelen getroff...

Lees meer