Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

De Nederlandsche Bank: ‘Huizen betaalbaarder voor starters’

Donderdag 04 mei 2023 09:50Frank van de Ven
Grootbank ING berekende eerder dat starters op de woningmarkt eind vorig jaar gemiddeld 300 euro per maand duurder uit waren in vergelijking met de situatie eind 2021.

Grootbank ING berekende eerder dat starters op de woningmarkt eind vorig jaar gemiddeld 300 euro per maand duurder uit waren in vergelijking met de situatie eind 2021.

Starters op de woningmarkt profiteren vanaf dit najaar van lagere huizenprijzen. De Nederlandsche Bank (DNB) geeft aan onderzoek te hebben uitgevoerd naar de woningprijzen. De daling heeft te maken met de forse stijging van de hypotheekrente sinds begin 2022 en de daling van huizenprijzen sinds de tweede helft van afgelopen jaar.
 
De lagere huizenprijzen zorgen ervoor dat starters met een iets lagere hypotheek toekunnen, maar de gestegen hypotheekrente maakt hypotheken duurder. Vooralsnog is het effect van de hogere hypotheekrente het sterkst, waardoor huizen duurder zijn geworden. Grootbank ING berekende eerder dat starters op de woningmarkt eind vorig jaar gemiddeld 300 euro per maand duurder uit waren in vergelijking met de situatie eind 2021.
 
Berekeningen van DNB geven aan dat dit gaat veranderen. De verwachting is dat de aanschaf van een koophuis eind 2023 ruim 4 procent goedkoper is dan eind 2021. Dit heeft te maken met de stijging van inkomens en het doorzetten van de daling van huizenprijzen. "Omdat de inkomens intussen stijgen en de huizenprijzen verder dalen, verbetert de betaalbaarheid later dit jaar", laat een woordvoerder van de Centrale Bank weten.


Starters worstelen met huizenprijs

Voor starters is het in Nederland ondanks de verbeterde vooruitzichten voor komend jaar nog steeds "bijzonder moeilijk" om een geschikt en betaalbaar huis te vinden. Het gemiddelde bruto-inkomen van een startershuishouden is ongeveer 67.500 euro. Met dat inkomen kunnen starters tegen de huidige hypotheekrente van 4 procent maximaal 312.000 euro bij hun bank lenen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek was de gemiddelde verkoopprijs van koopwoningen afgelopen maart iets meer dan 415.000 euro.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Als Customer Care medewerker van de Vastelastenbond beantwoord je vragen van (potentiële) klanten over hun vaste lasten.

Wij zoeken enthousiaste medewerkers voor onze klantenservice

Vrijdag 24 maart 2023 09:51

‌ De Vastelastenbond zoekt versterking voor ons Customer Care Team! Ben of ken jij die persoon mensen écht wil helpen om hun maandlasten te verlagen? Solliciteer dan direct en ga aan de sla...

Lees meer
Er is nog plek voor een enthousiaste medewerk(st)er voor onze klantenservice. Ben jij binnenkort op een van onze stoelen te vinden?

Kom jij ons Customer Care Team versterken?

Vrijdag 10 maart 2023 16:21

‌Het Customer Care team van de Vastelastenbond zoekt versterking! Ben of ken jij die persoon die leeft voor klantcontact en mensen écht wil helpen? De Vastelastenbond is op zoek naar jou en he...

Lees meer
Belastingaangifte doen, vraagt geduld en nauwkeurigheid. Met deze tips ontdek je of je recht hebt op een toeslag, zodat je meer financiële ademruimte krijgt.

Belastingaangifte 2023: Wat geldt voor jou?

Maandag 27 februari 2023 13:54

‌Vanaf 1 maart mag je weer belastingaangifte doen. Geen leuke klus, maar wel een belangrijke! Er wordt al jarenlang beweerd dat het proces vereenvoudigd is, maar toch blijft aangifte doen voor ...

Lees meer
Ben of ken jij die online marketeer die bij de Vastelastenbond - de leukste consumentenorganisatie van Eindhoven - wil werken? Solliciteer direct!

Ben jij die flexibele online marketeer?

Vrijdag 24 februari 2023 15:20

‌Om ons team te versterken, zoeken we een creatieve en flexibele online marketeer. In deze functie ben jij verantwoordelijk voor de promotie van onze diensten waarbij de klantrelatie centraal s...

Lees meer