Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Dertiende podcast Vastelastenbond staat in het teken van de bouwtechnische keuring

Donderdag 29 september 2022 06:40Frank van de Ven
Wat komt er allemaal kijken bij een bouwtechnische keuring? Ron van den Berk van TaxatiePro heeft - en geeft - het antwoord.

Wat komt er allemaal kijken bij een bouwtechnische keuring? Ron van den Berk van TaxatiePro heeft - en geeft - het antwoord.

‌De dertiende editie van ‘Onderaan de Streep’ draait om de bouwtechnische keuring. In deze podcast gaat Ron van den Berk van Taxatiepro dieper in op dit thema. In deze editie leer je wat je precies aan een bouwtechnische keuring hebt en worden veelgestelde vragen beantwoord.
 
Een bouwtechnische keuring laten uitvoeren is niet verplicht maar wel verstandig. "Je kunt pas ergens gaan wonen als je ook het onderhoud goed kan dragen", verduidelijkt Van den Berk. "De bouwkundige keurder noteert zijn  bevindingen in een rapport, waarin staat wat de directe kosten voor de komende twaalf maanden zijn. Ook worden kosten voor de langere periode in kaart gebracht. Dat is handig bij de verkoop en aankoop van een woning. Zo weet je de staat van het pand is en kun je het onderhoudsplan van de woning inschatten."
 

Bij de bouwtechnische keuring wordt de hele woning nagelopen en beoordeeld. "De bouwkundige staat van de woning wordt gespecificeerd en je krijgt inzicht in de mogelijke herstelkosten. In anderhalf uur tijd inspecteert de bouwkundige keurder jouw (nieuwe) woning. Na afloop van de rondgang geeft de keurder jou een terugkoppeling van zijn bevindingen en de eventueel gevonden gebreken", verduidelijkt Van den Berk.
 

Vastelastenbond presenteert podcasts

Alle afleveringen van ‘Onderaan De Streep’ zijn te beluisteren op YouTubeSpotifyiTunesGoogle én Soundcloud! Wanneer je geen zin hebt om blogs te lezen of als je onderweg naar je werk bijgepraat wilt worden, is onze podcast een uitkomst. Heb je een tip voor de redactie stuur ons dan een mailtje. Vinden we leuk!
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Wanneer je jouw huis wilt verkopen, is zo’n rapport erg waardevol omdat je de exacte waarde van je huis van dat moment weet.

Beluister onze podcast over de meerwaarde van het taxatierapport

Dinsdag 23 augustus 2022 16:45

‌In alweer de twaalfde editie van ‘Onderaan de Streep’ staat het taxatierapport centraal. In deze podcast gaat Ron van den Berk van Taxatiepro dieper in op dit onderwerp. Zo ontdek je...

Lees meer
De interesse in de woningmarkt lijkt te verslappen nu in juli de huizenprijzen voor de derde maand op rij minder hard stegen dan in de maand daarvoor.

Huizen werden in negen jaar tijd dubbel zo duur

Dinsdag 23 augustus 2022 15:50

‌ In de afgelopen negen jaar zijn de huizenprijzen verdubbeld. Een koophuis was in juli 99 procent duurder dan in juni 2013. Deze conclusie is te trekken op basis van cijfers van statistiekburea...

Lees meer
Eerder dit jaar zette de krimp van de hypotheekmarkt al in door de gestegen hypotheekrente.

Hypotheken Data Netwerk stelt forse krimp hypotheekmarkt in juli vast

Dinsdag 02 augustus 2022 09:41

‌Sinds vorige maand is het aantal hypotheekaanvragen opnieuw gedaald. Volgens Hypotheken Data Netwerk (HDN) werden er in juli dit jaar 28.819 hypotheken aangevraagd en dat is 36 procent minder ...

Lees meer
Verschillende telecomaanbieders vergelijken, is voor veel Nederlanders erg lastig blijkt uit Consumentenonderzoek Telecommarkt.

Consumentenonderzoek Telecommarkt: onduidelijkheid op gebied tarieven

Donderdag 28 juli 2022 10:22

‌Uit onderzoek van Autoriteit Consument & Markt (ACM) naar de telecommarkt blijkt dat bijna de helft van de consumenten moeite heeft met het vergelijken van tarieven. Verschillende ...

Lees meer