Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Deze vijf schades worden het meest geclaimd tijdens vakanties

Woensdag 16 augustus 2023 08:36Frank van de Ven
Wat de vijf meest voorkomende schades zijn, lees je in dit blog. Voor het gemak geven we je ook handige tips zodat je bij pech alsnog van een fijne vakantie kunt genieten.

Wat de vijf meest voorkomende schades zijn, lees je in dit blog. Voor het gemak geven we je ook handige tips zodat je bij pech alsnog van een fijne vakantie kunt genieten.

Als je naar het buitenland gaat om vakantie te vieren, sluit je een reisverzekering af, maar ook als je niet over de grens gaat is zo’n verzekering aan te raden. Je kunt ook in eigen land te maken krijgen met pech en schades. Wat de vijf meest voorkomende schades zijn, lees je in dit blog. Wat de vijf meest voorkomende schades zijn, lees je in dit blog. Voor het gemak geven we je ook handige tips zodat je bij pech alsnog van een fijne vakantie kunt genieten.
 

Top 5 meest geclaimde schades op vakantie

  1. Bril op sterkte
  2. Smartphone/camera
  3. Koffer/tas
  4. Fiets
  5. Schade aan verblijf/accommodatie
In dit blog staan de meest genoemde schademeldingen op vakantie.
 

1. Bril op sterkte

Met stip op de eerste plaats als meest geclaimde schade staat de bril en dat is niet zo vreemd. Ga maar na:   zes op de tien Nederlanders heeft een bril (of contactlenzen). Na je veertigste neemt het gebruik van een bril alleen maar toe. Als je tijdens je vakantie je bril beschadigt, kun je de schade op je reisverzekering verhalen. Als je een aanvullende zorgverzekering met vergoeding voor brillen en lenzen hebt, is het slimmer om een nieuwe bril via je zorgverzekering te regelen. Een reisverzekering werkt namelijk met een eigen risico op bagage.

Customer Care Team Tip: Neem altijd een creditcard mee op vakantie. Zo kun je altijd je onverwachte kosten voor vervangend vervoer of andere extra uitgaven betalen. De afschrijvingen van je creditcard zijn je bewijslast.


2. Smartphone/camera

Voor veel mensen is een leven zonder smartphone, tablet of camera ondenkbaar. Als je mobile device of camera beschadigd raakt, wordt de dagwaarde minus het eigen risico vergoed. Dit staat in de polisvoorwaarden. 

Customer Care Team Tip: Heb je een telefoonverzekering? Declareer je schade dan op je toestelverzekering, want deze heeft ruimere vergoedingen.
 

3. Koffer/tas

Je verheugt je al maanden op je vakantie en dan… Wordt je bagage gejat! Maak duidelijke foto’s van je koffer als je op vakantie gaat. Als je merkt dat je bagage weg is, meld dat dan direct bij de politie. Wanneer je vermoedt dat je koffer is ontvreemd uit je reisaccommodatie vraag dan ook om bewijs van het hotel. Bewaar bonnetjes als je tijdens je vakantie extra kleren of spullen hebt gekocht.
 
Customer Care Team Tip: Als je dure souvenirs koopt tijdens je vakantie vergeet dan niet om een bonnetje te vragen. Als je nieuwe hebbedingetjes gestolen worden, kun je die bonnetjes aan je reisverzekering voorleggen.
 

4. Fiets

De fietsvakantie wint aan populariteit. Mocht je stalen ros het onverhoopt begeven, verhaal de schade dan bij je reisverzekering (bagagedekking voor fietsen) of fietsverzekering. Als je een fietsverzekering hebt, hoef je dus meestal geen extra dekking af te sluiten bij je reisverzekering. 

Customer Care Team Tip: Heb je een dure fiets? Kies dan voor een doorlopende reisverzekering met bagagedekking voor fietsen met een vergoeding van minimaal 1.000 euro. 
 

5. Schade aan verblijf

Bij terugkomst kun je schade aan je verblijf declareren op de reisverzekering. Bewaar alle bonnetjes goed en houd ook de kosten voor telefoontjes met noodnummers bij. Voor deze kosten kun je een maximale vergoeding van 250 euro krijgen. Soms is het anders als het gaat om extra verblijf als je paspoort of identiteitsbewijs is gegapt. 
 
Customer Care Team Tip: Wil je meer weten over je reisverzekering, het huren van een auto op vakantie of schade op reis? Lees dan ons verzekeringsblog.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Het onderscheidend vermogen van Verzekerd Zonder Zorgen is dat we jaarlijks je lopende verzekeringen en bespaarmogelijkheden onderzoeken.

Klantvraag: Wat kun je met Verzekerd Zonder Zorgen?

Vrijdag 28 april 2023 10:19

‌Ons Customer Care Team krijgt regelmatig de vraag wat onze service ‘Verzekerd Zonder Zorgen’ precies inhoudt. Een goede vraag verdient een goed antwoord. Met deze dienstverlening l...

Lees meer
De merknaam Ditzo verdwijnt vanaf 17 april en de verzekeraar gaat daarna verder onder de naam ASR. Moederbedrijf ASR schroeft het aantal merknamen terug.

Ditzo gaat verder als ASR

Vrijdag 24 maart 2023 10:10

‌De merknaam Ditzo verdwijnt vanaf 17 april en de verzekeraar gaat daarna verder onder de naam ASR. Moederbedrijf ASR schroeft het aantal merknamen terug om de positie op de markt te versterken. ...

Lees meer
Dit blog helpt je om je goed voor te bereiden!

Met deze vijf tips ga je goed voorbereid op autovakantie

Dinsdag 11 april 2023 08:39

‌Als je van plan bent om een auto te huren voor je op vakantie gaat of op je reisbestemming, dan zijn er een aantal zaken waarop je moet letten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je kinderzitjes of...

Lees meer
De Vastelastenbond – romantisch als we zijn – zet vier scenario’s voor je op een rijtje waarop je jouw verzekeringen kunt aanpassen aan het verloop van jouw Valentijnsdag...

Verzeker je (van een goede) Valentijnsdag

Dinsdag 14 februari 2023 07:18

‌Valentijnsdag is de dag van de liefde en voor veel stelletjes reden genoeg iets om te vieren. Mocht jij je geliefde willen verrassen, zorg dan wel voor een vlekkeloze uitvoering. Voor de zeker...

Lees meer