Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Met deze vijf tips ga je goed voorbereid op autovakantie

Dinsdag 11 april 2023 08:39Frank van de Ven
Dit blog helpt je om je goed voor te bereiden!

Dit blog helpt je om je goed voor te bereiden!

Als je van plan bent om een auto te huren voor je op vakantie gaat of op je reisbestemming, dan zijn er een aantal zaken waarop je moet letten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je kinderzitjes of een navigatiesysteem nodig hebt.  Daarnaast moet je aan verschillende verzekeringen denken die je nodig hebt voor je trip. Wil jij zorgeloos op reis en geen belangrijke zaken vergeten? Dit blog helpt je om je goed voor te bereiden!

Er zijn vijf zaken waarop je goed moet letten als je een auto wilt huren. Voor het gemak hebben we ze voor je op een rijtje gezet.
 1. Doe je huiswerk voordat je boekt
 2. Weet jij welke schades gedekt zijn?
 3. Noteer de aanwezige schade
 4. Check voor vertrek of alles werkt
 5. Controleer je uitrusting
  • Full-full tank-regeling


Doe je huiswerk voordat je boekt

Het is belangrijk dat jij je huiswerk doet voordat je een auto huurt. Is het autobedrijf betrouwbaar? Zoek online naar gebruikerservaringen en lees reviews. Mocht je een negatieve recensie tegenkomen, kijk dan hoe het bedrijf daarop reageert. Geen reactie is een slecht teken.

Denk ook goed na over het soort reis dat je maakt, zodat je de auto kiest die daar het beste bij past. Heb je veel bagage dan is een grote kofferbak een vereiste. Wil je naar de bergen dan heb je een ander soort auto nodig dan wanneer jouw reisbestemming een Europese stad is.
 

2. Weet jij welke schades gedekt zijn?

Voorkomen is beter dan genezen en dat gaat zeker op voor verzekeringen! Veel mensen weten niet precies welke schades wel of juist niet zijn gedekt zijn. Regelmatig zien we dat mensen denken dat schade aan hun gehuurde of geleende auto onder de dekking van hun aansprakelijkheidsverzekering valt. Dat klopt niet, want alle schades met of door een motorrijtuig is uitgesloten op deze verzekering. 
 
Zorg ervoor dat je je goed indekt. Sluit via de verhuurder een verzekering af voor kosten die je niet zelf kunt dragen. Veel verhuurbedrijven verdienen goed aan extra verzekeringen en services, dus wees selectief in wat je wel of niet verzekert. Vaak is een huurauto standaard WA verzekerd. Zaken die je aanvullend kunt verzekeren, zijn:
 
 • Schadeverzekering voor schade door eigen schuld
 • Beperkt casco of all risk
 • Kiezen voor een verlaagd eigen risico


3. Noteer de aanwezige schade

Voordat je op pad gaat met je huurauto is een inspectierondje nodig. Maak foto's van de aanwezige schade op de auto die je meeneemt en laat dit aantekenen op het huurcontract. Dit doe je zowel bij het begin van de verhuur als bij het inleveren van je auto. Zo voorkom je onduidelijkheid en eventuele moeilijkheden. Maak voor de zekerheid ook foto’s van het voertuig bij het inleveren.


4. Check voor vertrek of alles werkt

Controleer voor vertrek of de verlichting en ruitenwissers werken. Zo voorkom je onaangename verrassingen voordat je op avontuur gaat. Een goede inspectie voorkomt veel ellende. Als een onderdeel van de huurauto kapot is, kun je dat direct doorgeven en draai jij niet ten onrechte op voor de kosten. Ook weet je dat je veilig op reis gaat, omdat alles naar behoren werkt.
 

5. Controleer je uitrusting

Als je de autosleutels in handen hebt en het voertuig gecontroleerd hebt op een goede werking, volgt de volgende stap. Zitten de volgende items in de huurauto?
 
 • Autopapieren
 • EHBO-set, reflecterende vesten, gevarendriehoek, brandblusser
 • Gereedschap en reservewiel
 • Noodnummers
Je hebt deze spullen hard nodig, dus voorkom dat je zonder zit.


Full-full tank-regeling

Kijk na of het verhuurbedrijf met de full/full policy regeling werkt. Dit betekent dat het gebruikelijk is dat je met een volle tank wegrijdt en je na afloop van je vakantie de auto met volle tank moet inleveren. Je levert zelf de auto met volle tank af en zo betaal je exact het bedrag voor de brandstof terug.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

De Vastelastenbond – romantisch als we zijn – zet vier scenario’s voor je op een rijtje waarop je jouw verzekeringen kunt aanpassen aan het verloop van jouw Valentijnsdag...

Verzeker je (van een goede) Valentijnsdag

Dinsdag 14 februari 2023 07:18

‌Valentijnsdag is de dag van de liefde en voor veel stelletjes reden genoeg iets om te vieren. Mocht jij je geliefde willen verrassen, zorg dan wel voor een vlekkeloze uitvoering. Voor de zeker...

Lees meer
De Vastelastenbond verzamelde acht verzekeringen waar je echt niets aan hebt. Deze verzekeringen zijn onnodig, duur en zinloos.

Dit zijn de 8 meest zinloze verzekeringen

Donderdag 05 januari 2023 12:59

‌‌Het geeft een prettig gevoel als je weet dat je spullen goed verzekerd zijn, maar je kunt er ook in doorslaan. Sommige verzekeringen spelen in op emotie en bieden weinig meerwaarde. De b...

Lees meer
Mocht je schade hebben aan je inboedel door inbraak of diefstal hebt dan moet je dit zo snel mogelijk melden bij je verzekeraar. Doe altijd aangifte bij de politie als er sprake is van diefstal en inbraak of een poging daartoe.

Inbraak Monitor: Voorkom ongenode gasten en beveilig je woning tegen inbraak

Maandag 24 oktober 2022 12:56

‌ Met de feestdagen in het vooruitzicht breekt er een leuke tijd aan voor veel mensen die de gezelligheid opzoeken bij hun familie. Helaas is dit ook de tijd waarop het dievengilde zich het mees...

Lees meer
Ingrepen als abortus, euthanasie en geslachtsverandering zijn gevoelige onderwerpen voor strenggelovige mensen. Toch kiest het Christelijke Pro Life ervoor deze te vergoeden en in hun basisverzekering op te nemen.

Pro Life vergoedt volgend jaar ook abortus, euthanasie en transgenderzorg

Woensdag 07 september 2022 12:27

‌De christelijke zorgverzekeraar Pro Life stopt met de basisverzekering zonder abortus en euthanasie. Het bedrijf haalt de basispolis die de betaling van zulke behandelingen uitsluit uit h...

Lees meer