Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Verzeker je (van een goede) Valentijnsdag

Dinsdag 14 februari 2023 07:18Frank van de Ven
De Vastelastenbond – romantisch als we zijn – zet vier scenario’s voor je op een rijtje waarop je jouw verzekeringen kunt aanpassen aan het verloop van jouw Valentijnsdag...

De Vastelastenbond – romantisch als we zijn – zet vier scenario’s voor je op een rijtje waarop je jouw verzekeringen kunt aanpassen aan het verloop van jouw Valentijnsdag...

Valentijnsdag is de dag van de liefde en voor veel stelletjes reden genoeg iets om te vieren. Mocht jij je geliefde willen verrassen, zorg dan wel voor een vlekkeloze uitvoering. Voor de zekerheid kun je extra hulp inschakelen (lees: je lopende verzekeringen nalopen). De Vastelastenbond – romantisch als we zijn – zet vier scenario’s voor je op een rijtje waarop je jouw verzekeringen kunt aanpassen aan het verloop van jouw Valentijnsdag...


Scenario 1: Trouwen

Stel je voor: je geliefde gaat tijdens dat romantische eten op zijn of haar knie en stelt de grote vraag. “Wil je met mij trouwen?” Als het antwoord ’ja’ is, kun jij een bruiloft verzekering afsluiten. De kosten van deze verzekering lopen per verzekeraar flink uiteen, maar ga er maar van uit dat je een minimale maandelijkse premie van 75 euro betaalt voor het verzekeren van een bruiloft van ongeveer 5.000 euro. Wanneer je trouwerij duurder is, betaal je ook meer verzekeringskosten.

Op de bruiloft verzekering zijn veel voorwaarden van toepassing. Verzekeringsadviseur Amber van Beers raadt af om deze verzekering af te sluiten: “Wanneer één van je gasten een ongeluk krijgt tijdens de bruiloft dan is hij of zij al verzekerd via een WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering). Een eventuele annulering van de huwelijksreis is verzekerd via de gewone annuleringsverzekering van jouw reisverzekering. Je bent dus dubbel verzekerd.”


Scenario 2: Samenwonen

Als je op deze dag van plan bent, je sleutel te delen met je geliefde kun je een inboedelverzekering afsluiten of deze aanpassen. Je weet namelijk nooit wanneer je een romantisch diner bij kaarslicht kunt verwachten van je nieuwe huisgenoot. Die lieverd kan namelijk niet koken, maar probeert het toch. Dat kan naast verbrande koteletten en smeulende piepers ook voor rookschade zorgen.

Onze verzekeringsadviseuren helpen je graag bij het doornemen van deze verzekering. Zij kunnen ook adviseren om je lopende polissen door te nemen en je besparingskansen te onderzoeken. Er valt vaak flink te besparen op deze verzekeringen en daarom is een frequente check erg verstandig.


Scenario 3: Scheiding

Als je wederhelft Valentijnsdag ‘vergeet’, voor de duizendste keer saaie sokken geeft of voor de zoveelste maal oppert om op deze speciale dag naar een hamburgerrestaurant te gaan, kan dat voor spanning zorgen*. Als de maat echt vol is, is het hebben van een rechtsbijstandverzekering een fijne bijkomstigheid. Als je er echt niet uitkomt met je partner en het op een scheiding uitloopt, kun je een mediator inschakelen. Bij een echtscheiding is de dekking door je rechtsbijstandverzekering meestal beperkt. Als er dekking is, dan is dit alleen voor mediation.

“Tot een bepaald bedrag kun je gebruikmaken van mediation om jouw scheiding te regelen”, stelt Van Beers. “Het bedrag wat je maximaal kunt besteden vanuit de rechtsbijstandverzekering, is terug te vinden in de polisvoorwaarden. Maak je meer kosten dan wat er verzekerd is? Dan zijn die voor je eigen rekening. Mocht het tot een echtscheiding komen, kun je via deze verzekering hulp inschakelen.”

* Omdat scheiden best vaak voorkomt, is er een lange wachttijd bij je rechtsbijstandverzekering. Die varieert tussen de een en drie jaar. De eerste paar jaar nadat je een rechtsbijstandverzekering afsluit, kun je voor een scheiding er dus geen gebruik van maken.


Scenario 4: Gezinsuitbreiding

Als je Valentijns cadeau juist wel in de smaak viel, kan het zomaar zijn dat je negen maanden later ouder wordt! Mocht er een kleintje op komst zijn, kun je maar beter goed voorbereid zijn. We helpen je graag op weg. Denk eraan om junior bij te schrijven op de polis van je zorgverzekering. Pas ook alvast de hoogte van je inboedel aan. In dit blog hebben we een aantal handige en praktische tips verzameld.

Hopelijk krijg je vandaag niet met scenario 3 te maken en gaat 14 februari 2023 voor jou de boeken in als een geweldige dag!
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

De Vastelastenbond verzamelde acht verzekeringen waar je echt niets aan hebt. Deze verzekeringen zijn onnodig, duur en zinloos.

Dit zijn de 8 meest zinloze verzekeringen

Donderdag 05 januari 2023 12:59

‌‌Het geeft een prettig gevoel als je weet dat je spullen goed verzekerd zijn, maar je kunt er ook in doorslaan. Sommige verzekeringen spelen in op emotie en bieden weinig meerwaarde. De b...

Lees meer
Mocht je schade hebben aan je inboedel door inbraak of diefstal hebt dan moet je dit zo snel mogelijk melden bij je verzekeraar. Doe altijd aangifte bij de politie als er sprake is van diefstal en inbraak of een poging daartoe.

Inbraak Monitor: Voorkom ongenode gasten en beveilig je woning tegen inbraak

Maandag 24 oktober 2022 12:56

‌ Met de feestdagen in het vooruitzicht breekt er een leuke tijd aan voor veel mensen die de gezelligheid opzoeken bij hun familie. Helaas is dit ook de tijd waarop het dievengilde zich het mees...

Lees meer
Ingrepen als abortus, euthanasie en geslachtsverandering zijn gevoelige onderwerpen voor strenggelovige mensen. Toch kiest het Christelijke Pro Life ervoor deze te vergoeden en in hun basisverzekering op te nemen.

Pro Life vergoedt volgend jaar ook abortus, euthanasie en transgenderzorg

Woensdag 07 september 2022 12:27

‌De christelijke zorgverzekeraar Pro Life stopt met de basisverzekering zonder abortus en euthanasie. Het bedrijf haalt de basispolis die de betaling van zulke behandelingen uitsluit uit h...

Lees meer
De basisverzekering bedraagt volgend jaar ongeveer 147 euro per maand. Dat is grofweg 19 euro meer dan nu.

Zorgtoeslag wordt volgend jaar 412 euro hoger

Maandag 05 september 2022 09:40

‌Het kabinet komt met een steunpakket om het verlies van de koopkracht te dempen. Hiervoor is volgens Haagse bronnen een totaalbedrag van bijna zestien miljard euro gereserveerd. Zo gaan verschil...

Lees meer