Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Meld je aan voor eengratis adviesgesprek

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Heb je vragen over
jouw verzekeringen?

Onze adviseurs helpen je graag en kijken naar de mogelijkheden in een gratis adviesgesprek. Houd je huidige polissen bij de hand en plan een gesprek in op jouw voorkeurstijd.

Meer informatie

Duurzaam schadeherstel in plaats van vervanging de norm eind 2024?

Woensdag 14 juni 2023 09:10Frank van de Ven
In plaats van schades te vervangen, moeten deze volgens de makers van het Manifest Duurzaam Schadeherstel ‘duurzaam hersteld’ worden.

In plaats van schades te vervangen, moeten deze volgens de makers van het Manifest Duurzaam Schadeherstel ‘duurzaam hersteld’ worden.

Als het aan Schoonmakend Nederland, Stichting Nederlands Instituut Van Register Experts (NIVRE) en het Verbond van Verzekeraars ligt, gaat de schadeafhandeling eind 2024 volledig op de schop. In plaats van schades te vervangen, moeten deze ‘duurzaam hersteld’ worden. Deze plannen zijn opgenomen in het Manifest Duurzaam Schadeherstel.

Alle bedenkers van het manifest hopen dat meerdere partijen in de schadeketen meedoen. De ondertekenaars roepen ook andere partijen in de schadeketen op om zich aan te sluiten.
In het manifest staat dat duurzaamheid een verantwoordelijkheid van de hele keten is.

De overstromingen in Limburg waren de aanleiding om het document op te stellen en naar meer duurzame oplossingen te zoeken. De initiatiefnemers willen het hergebruik van onherstelbare spullen na een schade aansporen.
 

Nadruk op duurzaamheid

Voorzitter Klaas Brand van het NIVRE, vindt dat schade-experts bij de schadeloosstelling niet meer alleen naar de financiële impact van een schade moet kijken, maar vooral de nadruk op de duurzaamheidsimpact van het herstel moeten leggen. “Dat betekent overigens dat experts de hoogte van een schade straks misschien niet meer in euro’s uitdrukken, maar in CO2-uitstoot of in andere factoren met betrekking tot ‘maatschappelijk verantwoord’ handelen, zoals de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het herstelproces.”

De ondertekening van het manifest met uitgangspunten voor toekomstig schadeherstel vond plaats tijdens de Schademiddag 2023 van het Verbond van Verzekeraars.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen | Afspraak maken

Een fietsongeluk kan flink in de papieren lopen en grote gevolgen hebben voor zowel slachtoffer als veroorzaker.

Dit blog over de aansprakelijkheidsverzekering kan je veel ellende (en geld) besparen

Dinsdag 20 juni 2023 06:32

‌De aansprakelijkheidsverzekering is erg belangrijk, omdat deze relatief goedkope verzekering een hoop (financiële) ellende kan voorkomen bij ernstig letsel maar ook bij grote materiële schad...

Lees meer
Een ongeluk zit in een klein hoekje ontdekte een visser die per ongeluk een peperdure hengel van zijn vriend kapotmaakte. Een aansprakelijkheidsverzekering kan helpen.

Wat is het nut van een aansprakelijkheidsverzekering?

Dinsdag 13 juni 2023 06:07

‌Er bestaan behoorlijk wat misverstanden over de aansprakelijkheidsverzekering. Onze adviseur Amber van Beers krijgt veel vragen over dit onderwerp en dat is niet zo gek. De aansprakelijkheidsv...

Lees meer
Vreemde voertuigen zoals Hoverboards maken hun opwachting. Hoe weet je of deze nieuwe vervoersmiddelen goed verzekerd zijn?

Vreemde voertuigen op de weg: hoe verzeker je een Speed Pedelec, Hoverboard of e-step?

Donderdag 08 juni 2023 11:34

‌Het straatbeeld vult zich steeds vaker met bijzondere voertuigen zoals Speed Pedelecs, elektrische steps en Hoverboards. Speed Pedelecs zijn van die supersnelle gemotoriseerde fietsen die je v...

Lees meer
Directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond roept consumenten op om – ongeacht de hoogte van de besparing – altijd over te stappen: “Voorkom een slapersboete en steek het te besparen bedrag in eigen zak.”

Persbericht: Vastelastenbond: ‘Stap over van verzekeraar en voorkom slapersboete’

Vrijdag 26 mei 2023 08:34

‌De Vastelastenbond raadt aan om jaarlijks over te stappen van verzekeraar als dat financieel voordeel oplevert. Veel mensen vinden het regelen van een overstap te veel ‘gedoe’ en bli...

Lees meer