Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Een op de drie verbouwingen uitgesteld door stijgende maandlasten

Maandag 03 juli 2023 16:09Frank van de Ven
Gestegen hypotheekrentes zorgen voor onrust en dat is te merken aan het aantal uitgestelde opdrachten. De kosten van een verbouwing hangen af van de bouwwerkzaamheden.

Gestegen hypotheekrentes zorgen voor onrust en dat is te merken aan het aantal uitgestelde opdrachten. De kosten van een verbouwing hangen af van de bouwwerkzaamheden.

‌Ruim 35 procent van de Nederlanders die in 2023 een verbouwing aan hun woning hadden gepland, stelt deze uit. De reden van dat uitstel is financiële onzekerheid blijkt uit onderzoek.  

Naast de 35 procent die een verbouwing wegens financiële redenen annuleren, haakt ook nog eens 16 procent van de huizenbezitters af wegens niet-financiële redenen. Ruim de helft van de geplande renovatie- en verbouwingswerkzaamheden gaat dus niet door blijkt uit een panelonderzoek van vergelijkingswebsite Slimster.nl.

Gestegen hypotheekrentes zorgen voor onrust en dat is te merken aan het aantal uitgestelde opdrachten. De kosten van een verbouwing hangen af van de bouwwerkzaamheden. De bedragen die je betaalt voor een verbouwing of renovatie lopen sterk uiteen.


Minder online interesse

Voor een uitbouw kan dat variëren tussen de 3.000 tot maar liefst 60.000 euro. Het vervangen van kozijnen kost je al snel ruim 10.000 euro.

De terugloop komt ook naar voren in de cijfers van Google Trends. Er is af te leiden in hoeverre er in een bepaalde periode naar een bepaald onderwerp gegoogeld wordt. De Google Trends-index is ten opzichte van begin 2021 ruim gehalveerd. In april van dit jaar werd het dieptepunt bereikt.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Per 1 juli stijgen de tarieven van onze services Energie Vanzelf Geregeld, Verzekerd Zonder Zorgen en de VasteLastenBundel. Deze prijswijziging is nodig om op de veranderende markten te kunnen inspelen, onderzoek te blijven uitvoeren en om

Tariefwijziging nodig om onafhankelijkheid Vastelastenbond te waarborgen

Zaterdag 01 juli 2023 11:25

‌ Per 1 juli stijgen de tarieven van onze services Energie Vanzelf Geregeld, Verzekerd Zonder Zorgen en de VasteLastenBundel. Deze prijswijziging is nodig om op de veranderende markten te ku...

Lees meer
Tanken wordt flink duurder, de sociale huur stijgt en de kinderbijslag daalt. In dit blog krijg je een handig overzicht van wat je staat te wachten per 1 juli.

Per 1 juli ga je meer betalen voor deze vaste lasten

Vrijdag 30 juni 2023 07:37

‌Op 1 juli gaan verschillende nieuwe wetten en tarieven van kracht die voor een forse lastenverhoging zorgen. Tanken wordt flink duurder, de sociale huur stijgt en de kinderbijslag daalt. In di...

Lees meer
We zoeken een enthousiast persoon met overtuigingskracht en de drive om mensen te helpen. De kans is groot dat jij die enthousiaste verteller bent op dat ene feestje en anderen op het idee brengt om hun lopende polis te onderzoeken!

Is je werkdag overleven een veldslag? Als allround adviseur bij de Vastelastenbond niet meer!

Maandag 05 juni 2023 14:34

‌Laat je harnas maar thuis en stap in een warm bad bij de Vastelastenbond. Wij worden blij van mensen die energie krijgen van het adviseren van consumenten! Ons team zoekt een allround klantadvis...

Lees meer
Kredietverzekeraar Allianz Trade laat in het rapport 'Honger naar winst' weten dat de boodschappen de komende tijd duur blijven.

Kosten boodschappen stijgen tot eind 2023 flink, zodat voedingsbedrijven 'inhaalwinst' kunnen boeken

Dinsdag 09 mei 2023 11:51

‌Ondanks de dalende grondstofprijzen blijft de voedselinflatie “alarmerend hoog” stelt kredietverzekeraar Allianz Trade. De verwachting is dat er pas aan het einde van het jaar een ...

Lees meer