Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Per 1 juli ga je meer betalen voor deze vaste lasten

Vrijdag 30 juni 2023 07:37Frank van de Ven
Tanken wordt flink duurder, de sociale huur stijgt en de kinderbijslag daalt. In dit blog krijg je een handig overzicht van wat je staat te wachten per 1 juli.

Tanken wordt flink duurder, de sociale huur stijgt en de kinderbijslag daalt. In dit blog krijg je een handig overzicht van wat je staat te wachten per 1 juli.

Op 1 juli gaan verschillende nieuwe wetten en tarieven van kracht die voor een forse lastenverhoging zorgen. Tanken wordt flink duurder, de sociale huur stijgt en de kinderbijslag daalt. In dit blog krijg je een handig overzicht van wat je te wachten staat.

Deze lastenverhogingen staan je te wachten:
 
  1. Meer betalen aan de pomp
  2. Verlaging kinderbijslag
  3. Stijging wettelijke rente
  4. Verhoging sociale huur


1. Meer betalen aan de pomp

Per 1 juli betaal je meer als je moet tanken, omdat de accijnskorting die het kabinet op 1 april 2022 instelde om burgers tegen de explosief stijgende energiekosten te beschermen, fors verlaagd wordt. De accijnskorting bedraagt na een eerste verlaging nog 8,65 cent per liter bij benzine en 5,55 cent voor een liter diesel en 2 cent per liter LPG. Dat is een halvering van de korting die mensen nu nog ontvangen.

De verwachting is dat in aanloop naar de accijnsverhoging een run op benzine ontstaat bij kleinere tankstations. ”Het kan best dat er her en der tankstations droog komen te staan”, stelt directeur Erik de Vries van de NOVE, de brancheorganisatie van onafhankelijke en particuliere brandstofhandelaren.  


2. Verlaging kinderbijslag

De kinderbijslag wordt met 3 procent verlaagd, omdat de energieprijzen zijn gedaald. Het bedrag beweegt met de consumentenprijsindex mee. Toen de energieprijzen vorig jaar door de oorlog in Oekraïne sterk stegen met een recordinflatie als gevolg schoot de kinderbijslag met ruim 16 procent omhoog.
 
Voor kinderen tot 6 jaar daalt het kwartaalbedrag met 8,06 euro waardoor het uitkomt op 261,70 euro. Voor kinderen tussen de 6 en 11 jaar gaat het bedrag met 9,97 euro naar beneden, zodat een totaal van 317,77 euro ontstaat en voor kinderen van 12 tot 18 jaar wordt 11,52 euro minder uitgekeerd zodat een bedrag van 373,85 euro overblijft. Begin volgend jaar gaat de kinderbijslag opnieuw op de schop, zodat het weer op het gemiddelde prijsniveau uitkomt.


3. Stijging wettelijke rente

De wettelijke rente stijgt vanaf 1 juli. Het gaat hier om de rente die schuldeisers mogen eisen als iemand een schuld of betalingsachterstand heeft. De stijging schiet omhoog van 4 naar 6 procent. Ook boetes aan de Belastingdienst worden duurder. De maximale rente die kredietverstrekkers mogen rekenen stijgt van 12 naar 14 procent, omdat deze is gekoppeld aan de wettelijke rente.
 

4. Verhoging sociale huur

De huren van sociale huurwoningen en studentenkamers mogen per 1 juli met maximaal 3,1 procent worden verhoogd. Deze prijsstijging geldt alleen voor huren boven de 300 euro, want voor lagere huren bedraagt de maximale verhoging 25 euro per maand. Woningcorporaties lieten eerder weten dat de huren van ruim een half miljoen bewoners van corporatiewoningen met een laag inkomen per 1 juli juist dalen.
 

Alsnog besparen?

Ondanks alle prijsstijgingen, zijn er manieren om op je vaste lasten te besparen. Door over te stappen van een variabel naar een vast energiecontract kan er op jaarbasis tot 774 euro bespaard worden. Ook het vergelijken van verzekeringen kan financieel voordeel opleveren. De autoverzekering wordt ook duurder, dus is het raadzaam om je lopende verzekering onder de loep te nemen. De kans is groot dat je kunt besparen.

Mocht je geen tijd of zin hebben om je energierekening of verzekeringen na te lopen dan kun je dat ook uitbesteden. De Vastelastenbond ontwikkelde speciaal voor dat doel de services Energie Vanzelf Geregeld en Verzekerd Zonder Zorgen.


Besteed je vaste lasten uit

Door een abonnement te nemen op Energie Vanzelf Geregeld geef je jouw energiezaken uit handen en laat je adviseurs naar de beste contracten zoeken. Elk jaar zetten zij je over naar het goedkoopste contract van betrouwbare energieleveranciers.

Verzekerd Zonder Zorgen is een dienst waarbij experts jouw lopende verzekeringen jaarlijks nalopen en je attenderen op het voordeel van een mogelijke overstap en deze bij akkoord voor jou in gang zetten. Jij weet voortaan dat je verzekeringen kloppen en altijd bij je passen. Als je zowel je energierekening als je verzekeringen wilt uitbesteden, is de VasteLastenBundel voor jou uitgevonden!
 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

We zoeken een enthousiast persoon met overtuigingskracht en de drive om mensen te helpen. De kans is groot dat jij die enthousiaste verteller bent op dat ene feestje en anderen op het idee brengt om hun lopende polis te onderzoeken!

Is je werkdag overleven een veldslag? Als allround adviseur bij de Vastelastenbond niet meer!

Maandag 05 juni 2023 14:34

‌Laat je harnas maar thuis en stap in een warm bad bij de Vastelastenbond. Wij worden blij van mensen die energie krijgen van het adviseren van consumenten! Ons team zoekt een allround klantadvis...

Lees meer
Kredietverzekeraar Allianz Trade laat in het rapport 'Honger naar winst' weten dat de boodschappen de komende tijd duur blijven.

Kosten boodschappen stijgen tot eind 2023 flink, zodat voedingsbedrijven 'inhaalwinst' kunnen boeken

Dinsdag 09 mei 2023 11:51

‌Ondanks de dalende grondstofprijzen blijft de voedselinflatie “alarmerend hoog” stelt kredietverzekeraar Allianz Trade. De verwachting is dat er pas aan het einde van het jaar een ...

Lees meer
Grootbank ING berekende eerder dat starters op de woningmarkt eind vorig jaar gemiddeld 300 euro per maand duurder uit waren in vergelijking met de situatie eind 2021.

De Nederlandsche Bank: ‘Huizen betaalbaarder voor starters’

Donderdag 04 mei 2023 09:50

‌Starters op de woningmarkt profiteren vanaf dit najaar van lagere huizenprijzen. De Nederlandsche Bank (DNB) geeft aan onderzoek te hebben uitgevoerd naar de woningprijzen. De daling heeft te ma...

Lees meer
Als Customer Care medewerker van de Vastelastenbond beantwoord je vragen van (potentiële) klanten over hun vaste lasten.

Wij zoeken enthousiaste medewerkers voor onze klantenservice

Vrijdag 24 maart 2023 09:51

‌ De Vastelastenbond zoekt versterking voor ons Customer Care Team! Ben of ken jij die persoon mensen écht wil helpen om hun maandlasten te verlagen? Solliciteer dan direct en ga aan de sla...

Lees meer