Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Tariefwijziging nodig om onafhankelijkheid Vastelastenbond te waarborgen

Zaterdag 01 juli 2023 11:25Frank van de Ven
Per 1 juli stijgen de tarieven van onze services Energie Vanzelf Geregeld, Verzekerd Zonder Zorgen en de VasteLastenBundel. Deze prijswijziging is nodig om op de veranderende markten te kunnen inspelen, onderzoek te blijven uitvoeren en om

Per 1 juli stijgen de tarieven van onze services Energie Vanzelf Geregeld, Verzekerd Zonder Zorgen en de VasteLastenBundel. Deze prijswijziging is nodig om op de veranderende markten te kunnen inspelen, onderzoek te blijven uitvoeren en om

Per 1 juli stijgen de tarieven van onze services Energie Vanzelf Geregeld, Verzekerd Zonder Zorgen en de VasteLastenBundel. Deze prijswijziging is nodig om op de veranderende markten te kunnen inspelen, onderzoek te blijven uitvoeren en om dezelfde hoge kwaliteit te kunnen bieden. Het is voortaan mogelijk om ook maandelijks voor onze diensten te betalen. 

Niet alleen consumenten, maar ook de Vastelastenbond heeft met oplopende kosten te maken. Om onze klanten de beste, onafhankelijke service te kunnen blijven bieden, is een tariefwijziging nodig. Goed nieuws is dat je de tariefwijziging er dankzij de te realiseren besparingen gemakkelijk uithaalt. En dan tellen we de tijd die je ermee bespaart en de gemoedsrust die je ervaart nog niet eens mee! Wij zorgen ervoor dat je niet te veel betaalt voor je energiecontract en verzekeringen.

De abonnementsverhoging investeren we onder meer in marktonderzoek. Zo zorgen we ervoor dat we de financiële gezondheid van energieleveranciers in kaart brengen. Ons solvabiliteitsonderzoek is inmiddels een begrip in de markt en haalt de media. We duiken in de financiële situatie van verschillende energiebedrijven om consumenten te waarschuwen en te behoeden voor een foute keuze. De voorspellingen uit ons eerste onderzoek werden waarheid en zeven energiebedrijven met weinig financiële buffers gingen failliet. Ons doel is om de consument te helpen en hem te helpen besparen met hun vaste lasten.


Uitzoeken contractvoorwaarden

Naast het uitvoeren van marktonderzoek pluizen we ook de contractvoorwaarden van energieleveranciers na. Voor elke klant leveren we maatwerk en onderzoeken de beste polisvoorwaarden voor zijn specifieke situatie. We nemen voor al onze klanten uitgebreid de tijd wat betekent dat er veel research uitgevoerd moet worden. Naast dit uitzoekwerk buigen we ons ook over de overstap om onze klanten te ontzorgen.

We investeren ook in slimme tools en systemen om marktontwikkelingen te volgen en te voorspellen. Ons doel is om onze klanten optimaal te kunnen informeren en adviseren. Maar ook in onze eigen mensen investeren we. Uiteindelijk zijn zij het aanpreekpunt voor onze klanten én de sleutel tot het juiste advies op het juiste moment. 
 

Kennisoverdracht

Ons doel is om jou te helpen jouw vaste lasten te verlagen en dat doen we door onze kennis te delen. Dat doen we door met onze experts in gesprek te gaan over de zin en onzin van bepaalde verzekeringen. In deze blogs krijg je meer inzicht in verzekeringen, energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen en woningisolatie.

Daarnaast zoeken we de samenwerking op met betrouwbare partijen die onze waardes delen. Klantvriendelijkheid moet voorop staan en dat betekent dat een adviesgesprek bij deze partijen altijd vrijblijvend en gratis moet zijn.  


Wanpraktijken aanpakken

In de energiemarkt wordt gevochten om de gunst van de klant en dat gebeurt niet altijd even eerlijk of netjes. De Vastelastenbond stelt wanpraktijken aan de kaak en wijst toezichthouder ACM op zijn verantwoordelijkheden. Dan moet je denken aan opdringerige (telefonische) verkopers, zogenaamd ‘gratis’ cadeaus, welkomstbonussen en onnodig dure meerjarencontracten. Ook onderzochten we de duurzaamheid en de waarde van stroomcertificaten. Dit is in het kort wat wij voor onze klanten doen:
 

Het kost veel menskracht om de energiemarkt te monitoren en de beste verzekeringspolissen uit te zoeken. Om deze druk op de experts van ons Customer Care team op te vangen, moeten we een tariefwijziging doorvoeren. Het fijne aspect van deze tariefwijziging is dat je het geld er bij ons wél uithaalt. Met onze vergelijkingen en berekeningen zorgen we er jaren voor dat duizenden huishoudens minder geld kwijt zijn aan hun vaste lasten. De Vastelastenbond helpt je besparen en dat blijven we voor je doen! 
 

Over de Vastelastenbond

De Vastelastenbond werd 18 jaar geleden door Dirk-Jan Wolfert en zijn toenmalige compagnon opgericht om de belangen van consument op energiegebied te behartigen. In de loop der jaren zijn er meer diensten bijgekomen (zoals ontzorging op het gebied van verzekeringen). We zien onszelf graag als de waakhond van de maatschappij omdat we opkomen voor onze klanten. Als wij denken dat Nederlanders onnodig veel betalen voor hun vaste lasten of niet goed geïnformeerd worden, laten we onze stem horen. Onze oproep wordt soms door de politiek overgenomen.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Tanken wordt flink duurder, de sociale huur stijgt en de kinderbijslag daalt. In dit blog krijg je een handig overzicht van wat je staat te wachten per 1 juli.

Per 1 juli ga je meer betalen voor deze vaste lasten

Vrijdag 30 juni 2023 07:37

‌Op 1 juli gaan verschillende nieuwe wetten en tarieven van kracht die voor een forse lastenverhoging zorgen. Tanken wordt flink duurder, de sociale huur stijgt en de kinderbijslag daalt. In di...

Lees meer
We zoeken een enthousiast persoon met overtuigingskracht en de drive om mensen te helpen. De kans is groot dat jij die enthousiaste verteller bent op dat ene feestje en anderen op het idee brengt om hun lopende polis te onderzoeken!

Is je werkdag overleven een veldslag? Als allround adviseur bij de Vastelastenbond niet meer!

Maandag 05 juni 2023 14:34

‌Laat je harnas maar thuis en stap in een warm bad bij de Vastelastenbond. Wij worden blij van mensen die energie krijgen van het adviseren van consumenten! Ons team zoekt een allround klantadvis...

Lees meer
Kredietverzekeraar Allianz Trade laat in het rapport 'Honger naar winst' weten dat de boodschappen de komende tijd duur blijven.

Kosten boodschappen stijgen tot eind 2023 flink, zodat voedingsbedrijven 'inhaalwinst' kunnen boeken

Dinsdag 09 mei 2023 11:51

‌Ondanks de dalende grondstofprijzen blijft de voedselinflatie “alarmerend hoog” stelt kredietverzekeraar Allianz Trade. De verwachting is dat er pas aan het einde van het jaar een ...

Lees meer
Grootbank ING berekende eerder dat starters op de woningmarkt eind vorig jaar gemiddeld 300 euro per maand duurder uit waren in vergelijking met de situatie eind 2021.

De Nederlandsche Bank: ‘Huizen betaalbaarder voor starters’

Donderdag 04 mei 2023 09:50

‌Starters op de woningmarkt profiteren vanaf dit najaar van lagere huizenprijzen. De Nederlandsche Bank (DNB) geeft aan onderzoek te hebben uitgevoerd naar de woningprijzen. De daling heeft te ma...

Lees meer