Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Energierekening stijgt met 360 euro in 2019

Zaterdag 01 december 2018 16:35Margot Boesveld
Stijging energiekosten 2019

Stijging energiekosten 2019

2018 is het jaar van stijgende energietarieven. De prijs stijgt al maanden fors en dat gaan consumenten in 2019 merken. Een gemiddeld gezin ziet de energierekening stijgen met 360 euro. De kosten voor het verbruik van energie stijgen met ongeveer 200 euro en de belastingen met 160 euro.

Stijgende kosten en vraag

De energiebedrijven geven aan dat zij genoodzaakt zijn om de energietarieven in 2019 te verhogen. De inkoopkosten zijn de laatste maanden fors gestegen door een toenemende vraag en C02-emissierechten. Vooral de gasprijs stijgt hard.

De tarievenstijging voor consumenten komt neer op ongeveer 200 euro per jaar. Dit is ruim 55 % van de totale stijging. Dit is berekend op het verbruik van een drie persoons gezin (3.500 kWh en 1.500 m3 gas). Wie meer verbruikt ziet de kosten nog verder oplopen.

Dirk-Jan Wolfert, voorzitter van de Vastelastenbond, geeft een tip aan consumenten: “Zet uw tarieven nu vast. Zo zorgt u ervoor dat u niet honderden euro’s meer gaat betalen.” Wie hierbij hulp nodig heeft kan bij de Vastelastenbond terecht voor een gratis energiecheck. Een energiespecialist bekijkt de energierekening en geeft tips op basis van de situatie van de klant.

Belastingverhoging

De overheid verhoogt in 2019 daarnaast ook nog de belastingen. Een gemiddeld gezin betaalt hierdoor 160 euro meer. Dit is bijna 45% van de stijging. Vooral de belasting op gas en de opslag duurzame energie stijgen hard. De opbrengsten gebruikt de overheid om duurzame energie te subsidiëren en stimuleren.

Wat kunt u doen tegen de stijging? 

Aan de stijgende belasting is helaas niets te doen, maar de stijgende tarieven zijn (deels) te voorkomen. Wie wacht tot januari 2019 gaat onnodig te veel betalen. Het advies is dus ook om nu actie te ondernemen.

De Vastelastenbond helpt klanten hierbij. Dirk-Jan Wolfert legt uit wat zijn energiecheck inhoud. “Een van onze energiespecialisten adviseert de klant op basis van zijn of haar huidige contract en zoekt mee naar de beste aanbieding in de markt. Zo profiteren klanten maximaal van een overstap.”

De onafhankelijke consumentenvereniging biedt deze dienst gratis aan. Wolfert hierover: “Ons doel is te zorgen dat consumenten de vaste lasten zo laag mogelijk houden. Als ons advies daarbij helpt doen we dat graag.”

Een mooi kerstcadeau

De laatste maanden adviseerde de Vastelastenbond al ruim 1.500 consumenten over hun (te hoge) energierekening. Voor iedereen is het slim om nu de energierekening te laten controleren, maar voor personen die al jaren bij dezelfde energieleverancier klant zijn is dit een must.

Wolfert: “Consumenten die te lang bij dezelfde leverancier blijven betalen onnodig teveel. Zij hebben in juli al een prijsverhoging gehad en krijgen die in januari weer.”

De onafhankelijke toezichthouder ACM berekende eerder al dat deze groep consumenten € 391,- per jaar kan besparen. “Een mooier kerstcadeau kan iemand zichzelf niet geven” besluit Wolfert zijn gepassioneerde betoog over besparen op energiekosten en vaste lasten.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

energieaanbiedingen onder de loep

Energieaanbiedingen onder de loep

Maandag 10 december 2018 10:00

Vereniging de Vastelastenbond onderzoekt regelmatig een aantal opvallende energieaanbiedingen uit de markt. Er zijn momenteel 22 energieaanbiedingen in de markt. In opvolging op onze eerdere onde...

Lees meer
Energierekening omhoog per 1-1-2019

Energierekening 280 tot 360 EURO omhoog per 1 januari 2019

Zaterdag 01 december 2018 13:50

Belastingen, hoge inkoopprijzen en onrust op energiemarkt zorgen voor flinke prijsstijging De energierekening wordt vanaf januari een stuk duurder. Als gevolg van de marktontwikkelingen van de...

Lees meer
ontwikkeling energieprijzen en energiebelasting

Ontwikkeling energieprijs en energiebelastingen 2013-2019

Zaterdag 01 december 2018 10:07

Ontwikkeling energieprijzen en belastingen afgelopen 6 jaar | 2013-2019 De rijksoverheid voert elk jaar wijzigingen door in belastingen die van invloed zijn op de energierekening. Hoe hebben d...

Lees meer
Stadsverwarming Meerhoven Eindhoven

Compensatie Ennatuurlijk stadsverwarming klanten

Dinsdag 27 november 2018 14:16

Spannende tijden voor bewoners met Stadverwarming in Eindhoven Meerhoven en Strijp-S. Warmteleverancier Ennatuurlijk heeft onterecht jaarlijkse aansluitkosten in rekening gebracht. Dat was de uitspraa...

Lees meer