Financiële zekerheid in onzekere tijden
Dinsdag 31 maart 2020 15:52:48

Veranderingen in je persoonlijke situatie zorgen vaak voor veranderingen in jouw portemonnee. Het is dan altijd goed om jouw situatie opnieuw in kaart te brengen. De corona-uitbraak betekent misschien voor jou wel een ingrijpende financiële verandering. Welke uitgaven zijn noodzakelijk en welke kun je (misschien tijdelijk) schrappen? Lees hier stappenplan: Controle op de vaste lasten.

Energie Vanzelf GeregeldNu overstappen scheelt bijna 800 euro

Het is niet alleen kommer en kwel in deze tijd. De situatie biedt ook kansen. Zo is de olieprijs flink gekelderd en is het nu een gustig moment om gebruik te maken van de historisch lage gasprijs. Momenteel staat deze zelfs op het laagste punt in twee jaar tijd. Een korte vergelijking: Heb je momenteel een variabel contract (zonder vaste einddatum) bij bijvoorbeeld Nuon of Essent? Dan betaalt je 83 cent per m3 gas. Momenteel staat de gasprijs op 65 cent per m3(!) een prijsdaling van 18 cent! Overstappen kan een financieel voordeel van 800 euro opleveren!  

Inkomensondersteuning NOW en Tozo

Vanuit de overheid zijn er momenteel veel Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud (NOW) Met de NOW ondersteunt de overheid bedrijven en kan je als werknemer jouw volledige salaris doorbetaald krijgen. En  je verliest hierdoor geen recht op WW. Ook als oproepkracht kun je met de NOW zoveel mogelijk gewoon worden doorbetaald.

Op de site van de Rijksoverheid vind je meer informatie over coronavirus en werknemers.

Als zzp’er is er de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) in het leven geroepen. Er zijn twee mogelijkheden: max. 3 maanden inkomensondersteuning (afhankelijk van inkomen en huishoudsituatie) tot maximaal € 1500,-  per maand (dit bedrag hoef je niet terug te betalen) Daarnaast heb je de mogelijkheid voor een bedrijfslening. Voor de lening geldt een lager rentepercentage dan bij een normale bedrijfslening. Kijk voor meer informatie op de site van de Rijksoverheid. De Kamer van Koophandel heeft ook een speciaal loket geopend.

Margot Boesveld
Vrolijk en een tikkeltje eigenwijs. Sinds 2013 werkzaam bij de Vastelastenbond als marketing coördinator. Expert op het gebied van alles wat er in de vaste lastenwereld gebeurt.
Wil jij altijd op de hoogte zijn van de blogs van de Vastelastenbond?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?
Bekijk ook
Pas op: Nepfactuur Waternet
In deze tijden van crisis slaan criminelen ook jammer genoeg hun slag. Er zijn diverse spookfacturen in omloop. Zo kreeg een klant van de Vastelastenbond, wonende in Almelo een factuur van waterbedrij...
Corona en je reis- en annuleringsverzekering
In december 2019 werd het Coronavirus (COVID-19) voor het eerst vastgesteld in China. Het aantal besmettingsgevallen loopt wereldwijd op. Veel landen en gebieden hebben ingrijpende maatregelen getroff...
Uitspraak Hoge Raad: huurders hebben ook het recht om bezwaar te maken tegen WOZ-waarde
Gisteren is er een eind gekomen aan drie jaar juridische strijd. De Hoge Raad heeft uitspraak gedaan dat huurders ook een belang hebben bij de hoogte van de vastgestelde WOZ-waarde. Daarom ...

Populair

Word gratis lid van de Vastelastenbond
Als lid van de Vastelastenbond begin je meteen met profiteren:
  • Gratis WOZ-waarde check
  • Advies over al je energievragen
  • Energiefeitjes & bespaartips in je mailbox
  • Jaarlijks adviesgesprek over je vaste lasten

Lees hoe we anderen hebben geholpen

10
Gewoon perfect ontzorgt.
Een uitstekende klantenservice. Op, voor mij serieuze, vragen krijg ik vlot en duidelijk antwoord.
9
Keurig geregeld
Alles keurig op tijd geregeld.
10
Geen omkijken naar
Alles prima en automatisch geregeld.
30-10-2019 Nico, Woerden
21-10-2019 Jan, Cuijk
21-10-2019 Jaap, Schiedam