Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Wat zijn de meest voorkomende herfstschades en hoe voorkom je deze?

Donderdag 26 oktober 2023 14:30Frank van de Ven
Verzekeraars zetten steeds meer in op preventie. Schade die niet ontstaat, hoef je namelijk niet te herstellen en dat scheelt veel frustratie, tijd en geld.

Verzekeraars zetten steeds meer in op preventie. Schade die niet ontstaat, hoef je namelijk niet te herstellen en dat scheelt veel frustratie, tijd en geld.

Supermarkten adverteren met stamppot en erwtensoep en de regenjas domineert het modebeeld: de herfst is in volle gang! Naast machtige maaltijden krijgen we in dit seizoen ook met specifieke schades te maken zoals lekkages door extreme neerslag en rondvliegende dakpannen. Volgens verzekeringsadviseur Kenan Demir kunnen we onze borst natmaken, want klimaatontwikkelingen zorgen voor grotere schadeposten. In dit blog legt hij uit hoe jij je kunt wapenen tegen extreem weer.
 

Welke herfstschades krijgen verzekeraars het meest binnen?

“Dat zijn meldingen van afgewaaide dakpannen en van lekkage door veel regen.”
 

Hoe kun je deze specifieke schades voorkomen?

“Dat kan door onder andere je dak tijdig te onderhouden. Zowel een dak met bitumen – dat we ook kennen als dakleer – als daken met dakpannen hebben onderhoud nodig. Het is belangrijk om daar rekening mee te houden.”
 

Zorgen klimaatveranderingen voor meer schades?

“Jazeker De schade door extreem weer is vorig jaar flink gestegen. Sterker nog: volgens het Verbond van Verzekeraars bereikte het claimbedrag zelfs een recordhoogte! In 2022 werd een bedrag van ruim 886 miljoen euro uitgekeerd, blijkt uit de zogenoemde Klimaatschademonitor van de verzekeraars.”


Hoe spelen verzekeraars in op bijvoorbeeld extreme neerslag, droogte en brandvorming? 

“Verzekeraars zetten in op preventie. Schade die niet ontstaat, hoef je namelijk niet te herstellen en dat scheelt veel frustratie, tijd en geld. Het Verbond van Verzekeraars ontwikkelt klimaatgerelateerde tools en ondersteunt verzekeraars met kennisdeling. Dat betekent bijvoorbeeld dat er webinars, events en papers met gerenommeerde kennisinstellingen worden gepresenteerd. Verzekeraars verwerken die nieuwe inzichten in hun beleid en producten.”


Hoe kunnen consumenten zich wapenen tegen klimaatveranderingen?

“Dat kan door bij vertrek altijd alle ramen en deuren te sluiten. Ook het opbergen van losliggende spullen in de tuin helpt. Sluit verder de rolluiken en maak de regenpijp en dakgoten regelmatig schoon. Qua tuinieren, moet je voorkomen dat er takken kunnen afbreken door een storm. Snoei bomen tijdig en haal de verwijderde takken weg. Kap dode bomen, parkeer niet onder bomen als het stormt of gaat stormen. Verder is het verstandig om er niet op uit te gaan als er sprake is van noodweer.”
 
Ben jij goed verzekerd? Vraag vrijblijvend een gratis adviesgesprek aan met één van onze adviseurs en controleer of jouw verzekeringspolis herfstbestendig is. 
 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Als je erover nadenkt om je huisdier te verzekeren, zijn er een paar zaken waaraan je moet denken.

Wanneer sluit je een huisdierverzekering af?

Woensdag 04 oktober 2023 10:53

‌Op dierendag worden alle huisdieren in het zonnetje gezet en daarom is 4 oktober het perfecte moment om over een huisdierenverzekering na te denken. Je wilt jouw huisgenootje de beste zorg biede...

Lees meer
Uit onderzoek van branchevereniging BOVAG blijkt dat het aantal verhuurbedrijven tot 2030 met ruim de helft stijgt. De huurauto is aan een opmars bezig!

Waarom huurauto’s de komende jaren populairder dan ooit worden

Dinsdag 08 augustus 2023 14:14

‌Huurauto’s stijgen de komende jaren naar verwachting in populariteit stelt branchevereniging BOVAG. De brancheorganisatie liet accountants- en adviesorganisatie KPMG onderzoek doen naar ...

Lees meer
Het Nibud onderzoekt jaarlijks welke kosten studenten kwijt zijn aan studeren en huur. Gemiddeld is een uitwonende student ruim € 1.000,- kwijt per maand aan vaste lasten.

Leergeld betalen: zoveel kost studeren!

Donderdag 17 augustus 2023 08:42

‌Studeren kost geld, maar welke kosten komen er op je af als je op jezelf wilt wonen en waar moet je rekening mee houden? In dit blog beantwoorden we deze vragen en geven we je ook een aantal n...

Lees meer
Het uitzoeken van verzekeringen is ontzettend belangrijk, maar ook tijdrovend, ingewikkeld en saai. Veel mensen blijven daarom jarenlang bij dezelfde verzekeraar hangen en laten hun polis ongemoeid.

Altijd de beste verzekeringen zonder kleine letters en lastige polisvoorwaarden te lezen?

Donderdag 24 augustus 2023 08:49

‌Het uitzoeken van verzekeringen is ontzettend belangrijk, maar ook tijdrovend, ingewikkeld en saai. Veel mensen blijven daarom jarenlang bij dezelfde verzekeraar hangen en laten hun polis on...

Lees meer