Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Wanneer sluit je een huisdierverzekering af?

Woensdag 04 oktober 2023 10:53Frank van de Ven
Als je erover nadenkt om je huisdier te verzekeren, zijn er een paar zaken waaraan je moet denken.

Als je erover nadenkt om je huisdier te verzekeren, zijn er een paar zaken waaraan je moet denken.

Op dierendag worden alle huisdieren in het zonnetje gezet en daarom is 4 oktober het perfecte moment om over een huisdierenverzekering na te denken. Je wilt jouw huisgenootje de beste zorg bieden en waarom zou je dan niet voor een verzekering kiezen? Mocht je overwegen om je huisdier te verzekeren, denk dan goed na waar je dat doet. Onze verzekeringsadviseur Kenan Demir geeft je een paar handige tips.

Als je erover nadenkt om je huisdier te verzekeren, zijn er een paar zaken waaraan je moet denken. “Moet jouw huisdier vaak naar de dierenarts, omdat hij of zij wat ouder wordt en ouderdomskwaaltjes begint te vertonen of is je huisgenootje kerngezond? Als het laatste het geval is, zou ik niet adviseren om een huisdierenverzekering af te sluiten”, zegt Demir.

Toch staat Demir niet onwelwillend tegen een verzekering voor je huisdier: “Als je huisdier wat ouder is en meer zorg nodig heeft, zou ik informeren bij je dierenarts of je een verzekering kunt afsluiten. Wanneer je oudere kat of hond bijvoorbeeld last krijgt van de heupen is het zeker verstandig om een huisdierverzekering af te sluiten. Zo’n verzekering zou ik afsluiten bij de dierenarts waar je heen gaat. De meeste van die praktijken hebben speciale tarieven voor klanten. Ze zijn meer flexibel dan een reguliere verzekeraar die een huisdierenverzekering ‘erbij’ doet.”


Let op bij afsluiten huisdierverzekering

Een huisdierverzekering afsluiten bij een reguliere verzekeraar raadt de verzekeringsadviseur niet aan: “De premie is behoorlijk hoog en zodra we inzoomen op de voorwaarden van de verzekering komen we een hoop mitsen en maren tegen. Steriliseren, nagels knippen, trimmen en vaccineren zijn bij de meeste huisdierenverzekeringen niet verzekerd en je betaalt bij grotere ingrepen altijd een eigen risico."

Zo worden alleen medicijnen vergoed als ze zijn voorgeschreven door een dierenarts en in Nederland zijn geregistreerd. Daarnaast worden veel behandelingen (zoals de jaarlijkse controle en een chipconsult) niet vergoed of kun je de kosten voor maximaal 80 procent declareren. "Houd er dus rekening mee dat 20 procent van de kosten voor jouw eigen rekening komt", verduidelijkt Demir.
 

Sparen voor noodgevallen

Ook moet je toestemming vragen als de totale kosten van een behandeling boven de 750 euro uitkomen en dat is nogal snel het geval.  "Je kunt beter de premie die je voor een verzekering betaalt op een spaarrekening storten. Dan heb je een spaarpotje wanneer er kosten zijn. Boek het bedrag ter hoogte van de maandpremie automatisch naar de spaarrekening over", zegt de verzekeringsadviseur.  

Mocht je toch een huisdierverzekering bij een reguliere verzekeraar willen afsluiten, dan helpen deze tips van Demir je op weg: "In dit rijtje staan de meest gekozen dierenverzekeraars. Je ziet in één oogopslag de kenmerken en de voor- en nadelen van elke verzekeraar. Mocht je jouw hond of kat willen verzekeren, weet je welke verzekeraar de beste keuze voor je is."
 
  • OHRA: Meest gekozen dierenverzekering
  • Figo Pet: Beste hondenverzekering
  • Aegon: Beste kattenverzekering
  • PetSecur: Hoogste maximale vergoeding


Vraag advies

Meer weten over huisdierverzekeringen? Bel onze adviseurs op of neem een kijkje op onze website. We zijn op werkdagen tijdens kantooruren per mail en telefonisch bereikbaar. Je weet dus dat je snel antwoord op je vraag krijgt en een deskundig persoon aan de lijn krijgt. Plan eren gratis adviesgesprek in en ontdek de mogelijkheden.
 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Uit onderzoek van branchevereniging BOVAG blijkt dat het aantal verhuurbedrijven tot 2030 met ruim de helft stijgt. De huurauto is aan een opmars bezig!

Waarom huurauto’s de komende jaren populairder dan ooit worden

Dinsdag 08 augustus 2023 14:14

‌Huurauto’s stijgen de komende jaren naar verwachting in populariteit stelt branchevereniging BOVAG. De brancheorganisatie liet accountants- en adviesorganisatie KPMG onderzoek doen naar ...

Lees meer
Het Nibud onderzoekt jaarlijks welke kosten studenten kwijt zijn aan studeren en huur. Gemiddeld is een uitwonende student ruim € 1.000,- kwijt per maand aan vaste lasten.

Leergeld betalen: zoveel kost studeren!

Donderdag 17 augustus 2023 08:42

‌Studeren kost geld, maar welke kosten komen er op je af als je op jezelf wilt wonen en waar moet je rekening mee houden? In dit blog beantwoorden we deze vragen en geven we je ook een aantal n...

Lees meer
Het uitzoeken van verzekeringen is ontzettend belangrijk, maar ook tijdrovend, ingewikkeld en saai. Veel mensen blijven daarom jarenlang bij dezelfde verzekeraar hangen en laten hun polis ongemoeid.

Altijd de beste verzekeringen zonder kleine letters en lastige polisvoorwaarden te lezen?

Donderdag 24 augustus 2023 08:49

‌Het uitzoeken van verzekeringen is ontzettend belangrijk, maar ook tijdrovend, ingewikkeld en saai. Veel mensen blijven daarom jarenlang bij dezelfde verzekeraar hangen en laten hun polis on...

Lees meer
Krijg jij een staart van verzekeren? In dit blog lees je of een huisdierverzekering de moeite van het afsluiten waard is.

Verzeker jij je viervoeter?

Woensdag 23 augustus 2023 07:42

De huisdierverzekering wint aan populariteit, maar heb je er ook echt wat aan? Help je jouw harige huisgenootje met zo’n verzekering of koop je een kat in de zak? Dit blog is bij de beesten ...

Lees meer