Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Waarom huurauto’s de komende jaren populairder dan ooit worden

Dinsdag 08 augustus 2023 14:14Frank van de Ven
Uit onderzoek van branchevereniging BOVAG blijkt dat het aantal verhuurbedrijven tot 2030 met ruim de helft stijgt. De huurauto is aan een opmars bezig!

Uit onderzoek van branchevereniging BOVAG blijkt dat het aantal verhuurbedrijven tot 2030 met ruim de helft stijgt. De huurauto is aan een opmars bezig!

Huurauto’s stijgen de komende jaren naar verwachting in populariteit stelt branchevereniging BOVAG. De brancheorganisatie liet accountants- en adviesorganisatie KPMG onderzoek doen naar de omzet van verhuurbedrijven in Nederland. Uit het onderzoek blijkt dat het aantal verhuurbedrijven tot 2030 met ruim de helft stijgt. Vooral voor het bezoeken van vakantiebestemmingen is het huren van auto populair.
 
Zowel zakelijke rijders als consumenten kiezen steeds meer voor een bij voorkeur elektrische huurauto. Steden voeren steeds vaker een strenger beleid op het gebied van auto’s in vanwege milieuoverwegingen. Zo is er steeds minder parkeergelegenheid waardoor stadsbewoners vaker de huurauto pakken. Ook worden de milieu-eisen voor auto’s om de stad in te komen strenger. Mensen met een benzineauto huren dan misschien voor een dagje een schoner voertuig om de stad in te kunnen.

Daarnaast groeit het aantal leasewagens, waardoor meer huurauto’s nodig zijn als vervangend vervoer. Ook verwacht KPMG dat er meer zakelijke reizigers komen en dat bedrijven hun wagenpark flexibeler willen inrichten.
 

Auto huren op vakantie

Als je op vakantie gaat en een auto wilt huren, zijn er zaken waarop je moet letten. Er zijn vijf zaken waarop je goed moet letten als je een auto wilt huren. Voor het gemak hebben we ze voor je op een rijtje gezet.

 
1.         Doe je huiswerk voor je boekt
2.         Check schadedekking
3.         Noteer aanwezige schade
4.         Check auto voor vertrek
5.         Loop je uitrusting na
6.         Full-full tank-regeling
 
Dit blog helpt je om je goed voor te bereiden!
 

1. Doe je huiswerk voor je boekt

Lees eerst online reviews, voordat je boekt. Kijk hoeveel negatieve reacties er zijn en hoe serieus een bedrijf daarop reageert.  Denk ook goed na over het soort reis dat je maakt, zodat je de auto kiest die daar het beste bij past. Als je naar de bergen wilt, heb je een ander soort auto nodig dan wanneer je een stedentrip plant.
 

2. Check schadedekking

Voorkomen is beter dan genezen en dat geldt zeker voor verzekeringen! Veel mensen weten niet precies welke schades wel of juist niet zijn gedekt zijn. Sluit via de verhuurder een verzekering af voor kosten die je niet zelf kunt dragen.  Vaak is een huurauto standaard WA-verzekerd. Zaken die je aanvullend kunt verzekeren, zijn:
 
  • Schadeverzekering voor schade door eigen schuld
  • Beperkt casco of all risk
  • Kiezen voor een verlaagd eigen risico


3. Noteer aanwezige schade

Voordat je in je huurauto stapt, is een inspectierondje nodig. Maak foto's van de aanwezige schade op de auto en laat dit aantekenen op het huurcontract. Zo voorkom je onduidelijkheid en eventuele moeilijkheden. Maak voor de zekerheid ook foto’s van het voertuig bij inlevering.


4. Check auto voor vertrek

Een goede inspectie voorkomt veel ellende. Als een onderdeel van de huurauto kapot is, kun je dat direct doorgeven en draai jij niet ten onrechte op voor de kosten. Ook weet je dat je veilig op reis gaat, omdat alles naar behoren werkt.
 

5. Loop je uitrusting na

Zitten de volgende items in de huurauto?
 
  • Autopapieren
  • EHBO-set, reflecterende vesten, gevarendriehoek, brandblusser
  • Gereedschap en reservewiel
  • Noodnummers
Je hebt deze spullen hard nodig, dus voorkom dat je zonder zit.


6. Full-full tank-regeling

Kijk na of het verhuurbedrijf met de full/full policy regeling werkt. Dit betekent dat het gebruikelijk is dat je met een volle tank wegrijdt en je na afloop van je vakantie de auto met volle tank moet inleveren. Je levert zelf de auto met volle tank af en zo betaal je exact het bedrag voor de brandstof terug.

Goede reis!
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Het Nibud onderzoekt jaarlijks welke kosten studenten kwijt zijn aan studeren en huur. Gemiddeld is een uitwonende student ruim € 1.000,- kwijt per maand aan vaste lasten.

Leergeld betalen: zoveel kost studeren!

Donderdag 17 augustus 2023 08:42

‌Studeren kost geld, maar welke kosten komen er op je af als je op jezelf wilt wonen en waar moet je rekening mee houden? In dit blog beantwoorden we deze vragen en geven we je ook een aantal n...

Lees meer
Het uitzoeken van verzekeringen is ontzettend belangrijk, maar ook tijdrovend, ingewikkeld en saai. Veel mensen blijven daarom jarenlang bij dezelfde verzekeraar hangen en laten hun polis ongemoeid.

Altijd de beste verzekeringen zonder kleine letters en lastige polisvoorwaarden te lezen?

Donderdag 24 augustus 2023 08:49

‌Het uitzoeken van verzekeringen is ontzettend belangrijk, maar ook tijdrovend, ingewikkeld en saai. Veel mensen blijven daarom jarenlang bij dezelfde verzekeraar hangen en laten hun polis on...

Lees meer
Krijg jij een staart van verzekeren? In dit blog lees je of een huisdierverzekering de moeite van het afsluiten waard is.

Verzeker jij je viervoeter?

Woensdag 23 augustus 2023 07:42

De huisdierverzekering wint aan populariteit, maar heb je er ook echt wat aan? Help je jouw harige huisgenootje met zo’n verzekering of koop je een kat in de zak? Dit blog is bij de beesten ...

Lees meer
Wat de vijf meest voorkomende schades zijn, lees je in dit blog. Voor het gemak geven we je ook handige tips zodat je bij pech alsnog van een fijne vakantie kunt genieten.

Deze vijf schades worden het meest geclaimd tijdens vakanties

Woensdag 16 augustus 2023 08:36

‌Als je naar het buitenland gaat om vakantie te vieren, sluit je een reisverzekering af, maar ook als je niet over de grens gaat is zo’n verzekering aan te raden. Je kunt ook in eigen lan...

Lees meer