Grip op je energierekening en gasverbruik
Zondag 29 september 2019 11:41:41

Wist je dat je in de maanden oktober t/m februari  het meeste verbruikt!? Op zich logisch natuurlijk, want we zijn meer binnen en het is kouder. Maar voordat je in het voorjaar schrikt van de jaarnota van je energieleverancier, geven we je wat makkelijke tip om je gasverbruik onder controle te krijgen. 

Tips om grip te krijgen op je gasrekening! 

Tijd om in actie te komen. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Vaak kan je meer besparen dan je denkt, door even een beetje tijd te investeren om bepaalde huishoudelijke dingen goed in te regelen, maar dan heb je er wel direct profijt van! Vier handige en makkelijke tips om je gasverbruik te verlagen. En daarmee dus ook je energierekening!

1. Kies een gunstig energiecontract

Je energierekening bestaat uit veel belastingen, maar wist je dat je gasverbruik en gastarief ook een grote impact heeft op wat je aan je energieleverancier moet betalen? Het lijkt een open deur, maar kies voor een goed stroom en gas tarief. Tarief x verbruik = jaarlijkse kosten. Lees ook het artikel: Wat is het beste overstapmoment. Het kan nooit kwaad om te kijken of je nog goed zit met jouw energiecontract.

Heb je nou helemaal geen zin en tijd om je contract te regelen? Kies dan voor onze service Energie. Vanzelf. Geregeld. Dan kiezen wij gewoon elk jaar voor jou de beste energiedeal.

2. Besparen met je thermostaat

30% van de Nederlandse huishoudens heeft de thermostaat niet goed ingesteld. Maar wist je dat het een heel goed middel is om je gasverbruik (en rekening) onder controle te krijgen? En dan hebben we het niet over zo’n slimme thermostaat. Die overigens maandelijks ook geld kost en alleen werkt als je een vast weekritme hebt. We hebben het over de ouderwetse 'klok'thermostaat. Stel de tijden van uw thermostaat af op jouw woonpatroon.

3. Beetje klussen doet wonderen

4. Water kost ook gas

En nog een paar handige thuis, tuin en keuken handigheidjes. Water kost ook geld. Afhankelijk van je woonsituatie, gaat 20% van je gasverbruik  op aan warm water. 

Ook meer weten over het verlagen van uw stroomverbruik
 

Margot Boesveld
Vrolijk en een tikkeltje eigenwijs. Sinds 2013 werkzaam bij de Vastelastenbond als marketing coördinator. Expert op het gebied van alles wat er in de vaste lastenwereld gebeurt.
Wil jij altijd op de hoogte zijn van de blogs van de Vastelastenbond?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Piet reageerde op Woensdag 15 april 2020 08:46:55

Volgens mij verbruik je bij het wassen geen gas. De wasmachine is namelijk alleen aangesloten op de koudwaterleiding. Op lagere temperatuur wassen levert dus een besparing op stroomgebruik op, niet op gas.
Bekijk ook
De zorgpremie van DSW bekend
DSW heeft aangegeven haar premie in 2020 te verhogen van 112 naar 118 euro. Een stijging van 6 euro per maand. Volgens DSW heeft dit te maken met de stijgende zorgkosten. Daarnaast worden steeds duurd...
Gaswinning in Groningen stopt eerder dan verwacht
Volgens minister Eric Wiebes wordt de gaswinning in Groningen vermoedelijk al in 2022 beeindigd, in plaats van in 2030. Aankomend jaar wordt de gaswinning verlaagd tot onder de 12 miljard kuub. ...
Energierekening in 2020: dit kun je verwachten
In het klimaatakkoord staat dat een huishouden met gemiddeld energieverbruik er in 2020 met 100 euro op vooruitgaat qua energiebelasting. Hoe staat het - na Prinsjesdag - met de belofte dat de energie...

Populair

Word gratis lid van de Vastelastenbond
Als lid van de Vastelastenbond begin je meteen met profiteren:
  • Gratis WOZ-waarde check
  • Advies over al je energievragen
  • Energiefeitjes & bespaartips in je mailbox
  • Jaarlijks adviesgesprek over je vaste lasten

Lees hoe we anderen hebben geholpen

10
Gewoon perfect ontzorgt.
Een uitstekende klantenservice. Op, voor mij serieuze, vragen krijg ik vlot en duidelijk antwoord.
9
Keurig geregeld
Alles keurig op tijd geregeld.
10
Geen omkijken naar
Alles prima en automatisch geregeld.
30-10-2019 Nico, Woerden
21-10-2019 Jan, Cuijk
21-10-2019 Jaap, Schiedam