Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar op al je vaste lasten

Bespaar met de Vastelastenbond op al je vaste lasten. De gemiddelde besparing op al je vaste lasten is: 

€1.000,- p.j

Meer informatie

5 tips om de waarde van je woning te verhogen (en je lasten te verlagen)

Donderdag 08 augustus 2019 13:04Margot Boesveld
5 slimme tips om je woningwaarde te verhogen

5 slimme tips om je woningwaarde te verhogen

Wil je een flinke klapper maken en de waarde van je woning verhogen. Zo kun je door slimme en relatief lage investeringen het optimale rendement behalen.

1. Size does matter | Oppervlakte is cruciaal

Per 1 juli 2019 zijn er nieuwe meetinstructies voor woningen van kracht. Hierbij wordt er strikt gekeken naar het gebruiksoppervlakte van de woning. Verschillende ruimtes worden opgedeeld in 'gebruiksoppervlakte wonen',  'bij de woning behorende externe bergruimte' en 'gebouwgebonden buitenruimte'. Wanneer je slim omgaat en je woonoppervlakte door simpele aanpassingen kan veranderen, kan dit flink schelen in de verkoopwaarde van je woning.

Bijvoorbeeld: Een zolder met onvoldoende daglichttoetreding wordt niet tot woonoppervlakte gerekend. Door het plaatsen van een dakkapel verander je wat voorheen de ‘bergzolder’ was in een mogelijke slaapkamer. Je kan er ook voor kiezen om de zolder direct (opnieuw) te isoleren. En dat is gunstig voor de waarde van je woning, maar ook voor je eigen portemonnee  

2. Dubbelglas, isolerende maatregelen

Tegenwoordig speelt het energielabel een rol belangrijke factor is in het bepalen van de woningwaarde. Een hoog energielabel (A of B) zorgt voor €4.000 hogere woningwaarde. Een bijkomend voordeel voor jezelf: Hoe minder warmte er weglekt uit je huis, hoe lager de energierekening. Wanneer een potentiele koper naar je woning komt kijken wordt er in 9 van de 10 gevallen gevraagd of er dubbel glas aanwezig is. De grootste stappen maak je door je huis goed te isoleren. Bijvoorbeeld met spouwmuurisolatie of isolatie van je vloer of dak.

3. Knap de voorkant op

De eerste indruk doe je nooit meer over. En een eerste indruk is binnen 2 seconden gemaakt. Zorg ervoor dat de gevel en het schilderwerk op orde is. Laat eventuele beschadigingen repareren en zorg ervoor dat je kozijnen worden voorzien van een likje verf. Woon je in de stad, dan doet een mooie gevel wonderen. Je kan je gevel laten reinigen. Een kleine investering voor een grootse indruk.

4. Zonnepanelen op je dak leggen

Steeds meer mensen zien zonnepanelen als een grote pré in de zoektocht naar hun nieuwe huis. Niet gek dus dat zonnepanelen je woning flink wat meer waard maken. Wist je dat de waardestijging zelfs vaak hoger is dan de investering? En dat terwijl je in de tussentijd ook nog eens flink bespaart op je energierekening. Een win-winsituatie! Interesse in zonnepanelen? Wij adviseren je graag.

5. De badkamer of de keuken renoveren

Hier zijn de meningen over verdeeld. Potentiële kopers zien het vaak niet zitten om zowel de keuken als de badkamer aan te moeten pakken. Pak daarom één van beide goed aan. potentiële kopers kijken vooral naar de keuken en de badkamer. Wanneer deze in orde zijn, doet de rest er al minder toe. Daarnaast is het ook zo dat met de huidige financiering niet iedereen het zich kan veroorloven om nog een verbouwingsbudget over te houden. Kies ervoor om bijvoorbeeld de badkamer met neutrale kleuren op te knappen. Het aanpassen van een badkamer is een grotere investering, maar levert vaak meer op dan je ervoor betaalt.

Extra tip:

Zorg ook voor een mooie verzorgde tuin. De basis moet op orde zijn. Dat betekent goed onderhouden, een lekker terras en genoeg groen. Zorg ervoor dat je de (nieuwe) kleurrijke plantjes even extra liefde geeft voordat je je woning te koop gaat zetten.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Van mourik

Perfecte tips!

Vrijdag 06 september 2019 22:02

Plaats een reactie

Lees meer over Bespaartips

Hoe kies je de pechhulp: premie per maand en dekking

Klantvraag: ANWB opzeggen en via autoverzekeraar pechhulp regelen?

Vrijdag 10 mei 2019 13:45

Klantvraag: ANWB opzeggen en via autoverzekeraar pechhulp regelen? 10 mei 2019: Henk, 51 jaar : "Afgelopen week zag ik dat de ANWB (voor mijn lidmaatschap) € 220 heeft afgeschreven. Di...

Lees meer
Zuinig rijden zo doe je dat.

10 tips om zuiniger te rijden

Donderdag 11 april 2019 09:03

De kosten voor benzine of diesel vormen voor huishoudens een grote maandelijkse kostenpost. In de top 10 met vaste lasten staat deze last op 7. Daarom geven wij u graag 10 tips om te besparen op de br...

Lees meer
Ongeacht de duurzame oplossing in de toekomst. De voorwaarde is dat uw huis goed geïsoleerd dient te zijn.

Zelf werken aan CO2-reductie? Ga isoleren!

Maandag 01 april 2019 15:04

De energietransitie is in volle gang maar veel huiseigenaren hebben bij het warmtevraagstuk (van het gas af) het idee dat de oplossingen op gebouwniveau nog een beetje voor de 'happy few'...

Lees meer
Begin april start hét seizoen voor voorjaarsschoonmaak weer. Benut deze gekke tijd en ga schoonmaken. Daar hoef je je huis niet voor uit!

Lente bespaartips | schoonmaak tips voor je huis

Vrijdag 13 maart 2020 12:00

Alles voor woningonderhoud, schoonmaaktips en bespaartips Bijgewerkt op 13 maart 2020 door Margot Boesveld - Begin april start hét seizoen voor buitenschilderwerk weer. Daarnaast zijn er, naa...

Lees meer