Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Hittegolf 2018: extra kosten voor stroom en water

Vrijdag 27 juli 2018 11:36Margot Boesveld
kosten airco

kosten airco

Nederland gaat gebukt onder een hittegolf. De warmte houdt al weken aan en bereikte gister het (voorlopige) hoogtepunt. Met temperaturen tussen de 32 en 37 graden was het in heel Nederland tropisch warm. Het was zelfs de warmste nacht ooit in Nederland.

De warmte heeft ook gevolgen voor de portemonnee van de consument. In 2015 deed de Vastelastenbond al eens onderzoek naar wat een hittegolf kost. De huidige hittegolf kost de Nederlandse consument nog wat extra.

De voorzitter van de Vastelastenbond was vanochtend zelfs bij BNR Radio om uitleg te geven over deze kosten. Hieronder de belangrijkste kosten op een rijtje van de hittegolf in 2018.

Stijging stroomverbruik

Iedereen probeert zijn huis koel te houden en de ventilatoren en airco’s draaien dan ook overuren. Veel (web)winkels kunnen de grote vraag naar airco’s niet meer aan. Naast de aanschafprijs zijn er de kosten voor het laten draaien van de airco en ventilator. Het extra stroomverbruik kost 50 cent per dag voor een ventilator en voor een airco gemiddeld zelfs 7 euro.

Ook bedrijven verbruiken meer stroom tijdens deze hittegolf. Ook daar draaien de airco’s overuren en is het koel houden van het pand, personeel en producten een extra kostenpost. Een gemiddelde hiervoor berekenen is lastiger door de verschillende grote van bedrijven, verschillende soorten (airco) systemen en de diversiteit aan ondernemingen. Maar dat ook bedrijven extra kosten gaan maken voor het stroomverbruik staat vast.

Extreme stijging waterverbruik

Naast dat er meer water wordt gedronken door de warmte neemt ook buitenhuis het verbruik toe. De planten en dieren hebben (extra) water nodig. Tevens zetten veel Nederlanders een (zwem)badje op om zichzelf koel te houden. De kosten voor het extra waterverbruik vallen dan wel weer mee. Na berekeningen wordt dit geschat op zo’n 70 cent per dag.

Zonnepanelen wekken minder op

De hittegolf in 2018 lijkt voor Nederlanders met zonnepanelen een goudmijntje te zijn. Helaas voor hen is dit niet zo. Bij dit soort extreme warmtes treedt ook verlies op van de opgewekte stroom. Boven de 25 graden treedt dit verlies op. Met temperaturen van 37 of 38 graden is er dus veel verlies. Meer uitleg over het verlies is te vinden op een grote zonnepanelen website.  

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Zonnig weer in Nederland

Ideeën voor een vakantie in Nederland

Woensdag 25 juli 2018 10:19

Wie (binnenkort) vakantie heeft en nog geen reis heeft geboekt kan deze zomer overal genieten van het goede weer. Dus ook in eigen land. Wie toch naar Zuid-Europa op vakantie wilt profiteert fors b...

Lees meer
Nederlanders sparen niet genoeg

Nederlanders sparen niet genoeg

Vrijdag 15 juni 2018 09:25

Nederlanders sparen wel, maar niet genoeg. Dit blijkt uit onderzoek van Savedo. Het bedrijf vroeg ruim 1000 Nederlanders naar hun spaargedrag. 86% geeft aan te sparen, maar 40% spaart niet genoeg om t...

Lees meer
autorijden duurder door benzine

Liter benzine richting de 2 euro

Woensdag 30 mei 2018 15:45

Experts sluiten niet uit dat een liter benzine in Nederland 2 euro gaat kosten. Nu betaalt een consument nog maximaal 1,794 aan de pomp. De laatste maanden is de prijs voor een liter benzine hard gest...

Lees meer
extra potje geld is vakantiegeld

Tips om uw vakantiegeld verstandig te besteden

Vrijdag 25 mei 2018 09:04

In mei (of juni) ontvangen de meeste Nederlanders vakantiegeld. Voor de ene persoon een mooi extraatje voor de ander bittere noodzaak. Met dit stukje extra salaris kunt u veel leuke en noodzakelijke d...

Lees meer