“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed je energierekening en verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste prijs en dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Nederlanders sparen niet genoeg

Vrijdag 15 juni 2018 09:25Margot Boesveld
Nederlanders sparen niet genoeg

Nederlanders sparen niet genoeg

Nederlanders sparen wel, maar niet genoeg. Dit blijkt uit onderzoek van Savedo. Het bedrijf vroeg ruim 1000 Nederlanders naar hun spaargedrag. 86% geeft aan te sparen, maar 40% spaart niet genoeg om tegenvallers op te vangen.

Buffer

De grootste buffer hebben jongeren onder de 30 en ouderen boven de 60. De hoogte van de buffer is overigens voor iedere persoon anders. Iemand met een auto heeft bijvoorbeeld meer kans op hoge onverwachte kosten. Het Nibud heeft een tool ontwikkelt om te berekenen hoeveel een persoon of gezin minimaal moet sparen.

Veilig gevoel

Sparen geeft veel Nederlanders een veilig gevoel. Ze willen iets achter de hand hebben als er iets gebeurt of om grote uitgaven in een keer te kunnen betalen. 37% van de ondervraagde heeft in 2017 meer gespaard dan in 2016, terwijl 31% minder ruimte had om te sparen.

Sparen en een koophuis

Voor jongeren is sparen een noodzaak geworden om een woonhuis te kopen. Zonder eigen spaargeld is het niet meer mogelijk om een (eerste) huis te kopen. Alleen de koopsom is nog maar te lenen. Alle overige kosten, zoals belasting, verbouwing en notaris, moet de koper zelf betalen. Het Nibud adviseert dan ook om minimaal 10 procent van het netto maandinkomen opzij te zetten.

Sparen en beleggen

De meeste Nederlanders zetten hun geld op een spaarrekening bij een Nederlandse bank. Slechts een kleine groep kiest voor een buitenlandse rekening. Met 17 procent is er ook nog de groep beleggers, gevolgd door mensen die hun spaargeld in een deposito stoppen. Een deposito zorgt voor meer rente waarbij het geld langer vast staat bij de bank.

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Willem Vink

Tja dat krijg je als je bij Europa wilt horen. Daar zitten ook de Italianen en Spanjaarden en andere potverteerders bij. Stel je voor dat de rente met een procent omhoog zou gaan....... dan zijn Italie en Spanje gewoon failliet.......... en wie gaan dat betalen?? Wij dus met de Duitsers en de Denen.......
Slim en heeeeeeeel verstandig van de Britten om uit dit zinkende schip te stappen, want zinken gaan we.......... let op mijn woorden.
Dus sparen is niet interessant, dus doen we dat maar niet. Zijn we dan dom?? Nee, want als we wel sparen worden we door onze minister van financiën nog bestolen ook.
Aan wie ligt het dus dat we niet sparen?? Aan onze overheid!!!

Woensdag 20 juni 2018 11:09

joop zentner

doordat de regering elke keer komt met een verhoging dat we meer moeten betalen dan word het heel moeilijk om te sparen en dat dank zij de vvd

Zaterdag 16 juni 2018 23:45

john

de lage rente zorgt ervoor dat sparen zinloos is geworden immers als je 1% rente krijgt en de koopkracht indexatie 3 1/2 % is ontstaat er een verlies van 2 1/2 %.
Slim bedacht door de banken en andere belanghebbende door te lage rente koopt men liever, investeert men liever om de koopkracht van het moment te hebben dan steeds weer achteruit te gaan en uiteindelijk waardeloos geld in de handen heeft. Dat heet dan een stijgende economie en herstel echter ten kostte van de spaarders in feite dus een schijnvertoning. Kok pikte de pensioengelden en huidige kabinet de spaargelden.

Zaterdag 16 juni 2018 20:24

Theo

sparen heeft weinig nut gezien de rente die je nog krijgt. Als je €1000 spaart in een jaar krijg je €0.50 per jaar. en dat mag ook nog eens naar de staat want die rekenen 2,8% rente. Dus als je spaart moet je ook nog gaan betalen

Zaterdag 16 juni 2018 08:47

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

autorijden duurder door benzine

Liter benzine richting de 2 euro

Woensdag 30 mei 2018 15:45

Experts sluiten niet uit dat een liter benzine in Nederland 2 euro gaat kosten. Nu betaalt een consument nog maximaal 1,794 aan de pomp. De laatste maanden is de prijs voor een liter benzine hard gest...

Lees meer
extra potje geld is vakantiegeld

Tips om uw vakantiegeld verstandig te besteden

Vrijdag 25 mei 2018 09:04

In mei (of juni) ontvangen de meeste Nederlanders vakantiegeld. Voor de ene persoon een mooi extraatje voor de ander bittere noodzaak. Met dit stukje extra salaris kunt u veel leuke en noodzakelijke d...

Lees meer
mobiele telefoon niet gratis

Misleiding 'gratis' telefoon aangepakt

Donderdag 24 mei 2018 16:13

Een klant van T-mobile heeft een zaak tegen de provider gewonnen. De klant spande in samenwerking met ConsumentenClaim de zaak aan omdat hij misleid was door de aanbieder met een 'gratis' ...

Lees meer
Huurprijzen stijgen fors

Huurprijzen stijgen fors

Dinsdag 08 mei 2018 12:50

De huurprijzen in de vrije sector stijgen fors. In de Randstad zijn de huren de laatste jaren al flink gestegen maar ook buiten de Randstad is huren erg duur. De huren liggen op het hoogste niveau ooi...

Lees meer