Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Liter benzine richting de 2 euro

Woensdag 30 mei 2018 15:45Margot Boesveld
autorijden duurder door benzine

autorijden duurder door benzine

Experts sluiten niet uit dat een liter benzine in Nederland 2 euro gaat kosten. Nu betaalt een consument nog maximaal 1,794 aan de pomp. De laatste maanden is de prijs voor een liter benzine hard gestegen. Zeker de laatste weken schiet de prijs omhoog. De verwachting is dat de prijs de komende maanden blijft stijgen.

Stijgende olieprijzen

De stijging van de brandstofprijzen heeft alles te maken met de stijgende olieprijzen. Deze prijzen zijn aan elkaar gekoppeld. Stijgen de olieprijzen dan merkt u dat aan de pomp.

De olieprijzen stijgen doordat de vraag groter wordt en het aanbod gelijk blijft. De toenemende vraag heeft alles te maken met de groeiende economie in veel landen. Daar staat tegenover dat de olieproducerende landen afspraken hebben gemaakt om de productie niet te laten stijgen.
De grote vraag en het beperkte aanbod drijven de prijs dus op. Zolang een van beide niet verandert zal de prijs blijven stijgen.

Groot verschil met buurlanden

Door de stijgende olieprijzen betaalt u dus ook meer aan de pomp. De stijging in Nederland is daarbij nog eens groter dan in andere landen door het hoge belasting en accijns tarief dat betaald dient te worden over iedere liter benzine of diesel. Het verschil met de buurlanden België en Duitsland is inmiddels respectievelijk 19 en 23 cent per liter. Wie in Duitsland  iedere week 50 liter tankt is op jaarbasis bijna € 600,- goedkoper uit dan in Nederland.   

 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

extra potje geld is vakantiegeld

Tips om uw vakantiegeld verstandig te besteden

Vrijdag 25 mei 2018 09:04

In mei (of juni) ontvangen de meeste Nederlanders vakantiegeld. Voor de ene persoon een mooi extraatje voor de ander bittere noodzaak. Met dit stukje extra salaris kunt u veel leuke en noodzakelijke d...

Lees meer
mobiele telefoon niet gratis

Misleiding 'gratis' telefoon aangepakt

Donderdag 24 mei 2018 16:13

Een klant van T-mobile heeft een zaak tegen de provider gewonnen. De klant spande in samenwerking met ConsumentenClaim de zaak aan omdat hij misleid was door de aanbieder met een 'gratis' ...

Lees meer
Huurprijzen stijgen fors

Huurprijzen stijgen fors

Dinsdag 08 mei 2018 12:50

De huurprijzen in de vrije sector stijgen fors. In de Randstad zijn de huren de laatste jaren al flink gestegen maar ook buiten de Randstad is huren erg duur. De huren liggen op het hoogste niveau ooi...

Lees meer
4 op 10 Nederlanders heeft moeite met financieel overzicht

4 op 10 Nederlanders heeft moeite met financieel overzicht

Dinsdag 17 april 2018 18:38

Veel mensen verliezen het overzicht over hun financiën omdat bijvoorbeeld rekeningen online binnenkomen. Dat blijkt uit een rapport van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Z...

Lees meer