Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op je Zorgverzekering

Bespaar op je Zorgverzekering

Door over te stappen van zorgverzekeraar

Gemiddelde besparing door gebruik te maken van een voordeligere zorgverzekering

€150,- p.j

Start besparen

Meer informatie

Hoe verzeker ik een beugel voor de kinderen mee?

Vrijdag 13 december 2019 11:59Margot Boesveld
Heeft je kind een beugel nodig? Houd dan rekening met de maximale vergoeding.

Heeft je kind een beugel nodig? Houd dan rekening met de maximale vergoeding.

Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis naar de tandarts, maar kosten voor de beugel (orthodontie) moet je via een aanvullende zorgverzekering meeverzekeren. Hoe verzeker je het mee en wat als je het vergeet mee te verzekeren?

De kosten van een beugel moet je niet onderschatten. Verdeeld over meerdere jaren kan een beugel tot wel € 2.500 kosten. In bepaalde gevallen zelfs nog meer. Deze kosten betaal je niet in één jaar, maar verdeeld over meerdere jaren. Verwacht je een beugel voor je zoon of dochter in 2020? Vergelijk dan de zorgverzekering vóór 1 januari 2020. Je kunt de zorgverzekering namelijk meestal niet in de loop van het jaar aanpassen.

Vergoeden de verzekeraars de totale kosten?

Het beleid van de verzekeraars met betrekking tot de beugel verschilt onderling sterk. Sommige verzekeraars geven maar een beperkte vergoeding van de kosten. Je hebt bijvoorbeeld recht op 75% van de kosten met een maximum van €500. Andere verzekeraars bieden een ruimere dekking, maar hanteren wel een wachttijd van één jaar. Dat betekent dat je eerst één jaar premie moet betalen voor de ruime aanvullende verzekering en in 2021 bestaat pas recht op een vergoeding voor de beugel. Weer andere verzekeraars bieden een ruime vergoeding met een hoog maximumbedrag.

Zorgverzekeringen die de beugel grotendeels vergoeden zijn betaalbaar

De zorgverzekeringen met een volledige vergoeding van de kosten zijn over het algemeen de duurdere zorgverzekeringen. Kiezen voor een zorgverzekering die de kosten voor 80% draagt kan een goed alternatief zijn. Voor deze aanvullende verzekering betaal je bijvoorbeeld €22 per maand voor de aanvullende zorgverzekering. De kosten van een beugel in één jaar overtreffen vaak ruimschoots deze bedragen.

Zorgverzekering 8 tips

Verdiep je in de huidige zorgverzekering vóór de jaarwisseling

Tot 1 januari heb je de mogelijkheid om de huidige zorgverzekering op te zeggen. Daarna zit je weer vast aan deze verzekering. Als orthodontie niet meeverzekerd is, betaal je de beugel van de kinderen zelf. Een andere optie is om de beugel één jaar uit te stellen, maar ook dat is natuurlijk niet wenselijk. De maand december is een drukke maand, maar neem toch even een half uur de tijd om jouw huidige zorgverzekering tegen het licht te houden.

Houd rekening met de maximale vergoeding

Meerdere verzekeraars geven aan dat ze bijvoorbeeld maximaal € 1.000 vergoeden. Dat houdt in dat je nooit meer dan € 1.000 vergoed krijgt. Stel, de verzekeraar vergoedt voor de beugel € 750 in 2020. In 2021 is er vervolgens nog maar een bedrag van € 250 beschikbaar. Door eind 2020 weer over te stappen kun je ervoor zorgen dat je opnieuw een budget krijgt van bijvoorbeeld € 1.000. Op deze manier voorkom je dat je alsnog het grootste deel van de rekening zelf moet betalen.

Ga dus vergelijken om te voorkomen dat je in 2020 voor hoge zorgkosten staat.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Zorgverzekering

Zorgtoeslag in 2020 omhoog, maar blijf goed vergelijken

Zo zit het met de zorgtoeslag 2020 | Zorgtoeslag omhoog

Maandag 09 december 2019 14:16

De zorgtoeslag stijgt in 2020 harder dan de zorgpremie. Met Prinsjesdag komt het kabinet jaarlijks met een voorspelling over de stijging van de zorgpremie in het nieuwe jaar. Voor 2020 was de voo...

Lees meer
Kan een zorgverzekeraar jou weigeren en zo ja, waarom?

Kan de verzekeraar mij weigeren voor de zorgverzekering?

Maandag 02 december 2019 08:46

Voor de zorgverzekering mag een verzekeraar jou niet weigeren, tenminste niet voor de basisverzekering. Voor de aanvullende verzekering mogen verzekeraars eisen stellen of een wachttijd hanteren. Voor...

Lees meer
Wel of niet voor een tandverzekering kiezen?

Aanvullende tandverzekering afsluiten of zelf betalen?

Zondag 24 november 2019 11:32

Je gelooft het bijna niet, maar 77% kiest bij een zorgverzekering voor een aanvullend tandartspakket. Dat vinden wij veel en daarom stelden wij ons zelf de vraag: Is een aanvullende tandarts verzekeri...

Lees meer
Wat kost een tandarts behandeling in 2020?

Prijslijst tandartskosten 2020 | Tandartsrekening uitleg

Donderdag 21 november 2019 15:54

Jaarlijkse controle, foto’s maken, gaatjes vullen. Je kent het wel. Elk tandarts brengt een ander bedrag in rekening. Tandartsen gebruiken een code lijst om aan te geven welke behandeling ze heb...

Lees meer