Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Huizenhoge hypotheekaanvragen door rentestijging

Dinsdag 05 april 2022 13:18Frank van de Ven
De eerste drie maanden van 2022 werden er 191.293 hypotheken aangevraagd en dat is een stijging van 37 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

De eerste drie maanden van 2022 werden er 191.293 hypotheken aangevraagd en dat is een stijging van 37 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

In het eerste kwartaal van 2022 bereikte het aantal aanvragen voor hypotheken een record dankzij de stijgende rente. De eerste drie maanden werden er 191.293 hypotheken aangevraagd en dat is een stijging van 37 procent ten opzichte van het jaar ervoor. In totaal waren 71.992 aanvragen voor de aankoop van een woning bestemd.
 

Uit cijfers van Hypotheken Data Netwerk (HDN) blijkt dat deze forse stijging. Een reden voor deze aanvraagtoename is de stijgende rente. Er was sprake van een stijging van 75,4 procent en hierbij gaat het vooral om het oversluiten van een hypotheek. Vooral huiseigenaren die de hypotheek willen verhogen om te verbouwen willen nu nog snel profiteren.
 

 
 
 


 

Hypotheekadvies

De Vastelastenbond biedt sinds deze maand hypotheekadvies aan. Oprichter Dirk-Jan Wolfert: “De hypotheek is voor veel mensen de grootste vaste last dus het is logisch om deze aan de VasteLastenBundel toe te voegen. Het is een complex product waarvoor vaak hulp nodig is. Wij bieden advies en ondersteuning bij het onderzoeken van je hypotheek. Je kunt via ons een gratis adviesgesprek aanvragen!”
 

Er is een samenwerking aangegaan met Buurtmannen Hypotheken & Verzekeringen. Gebruikers van de VasteLastenBundel profiteren exclusief van deze service. Er bestaan plannen om het hypotheekadvies in een later stadium ook ‘los’ aan  te bieden maar vooralsnog is het advies enkel voorbehouden aan bundelgebruikers. 

 

De cijfers van het eerste kwartaal van 2022

In week zes en week zeven alleen al kwamen er 27.000 aanvragen voor over- en bijsluitingen binnen. Gemiddeld kwamen er in de weken daarvoor tussen de 8.000 en 8.500 aanvragen per week binnen. Het totaal van de niet-kopersmarkt kwam uit op 119.301 aanvragen, tegenover 67.998 aanvragen in het eerste kwartaal van 2021.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Wanneer je wilt onderzoeken of je hypotheek goedkoper kan, staat Buurtmannen Hypotheken & Verzekeringen voor je klaar.

Buurtmannen Hypotheken & Verzekeringen werkt samen met Vastelastenbond

Maandag 04 april 2022 12:53

‌ Voortaan kun je ook voor hypotheekadvies bij de Vastelastenbond terecht. Wanneer je wil onderzoeken of je hypotheek goedkoper kan, staat onze partner Buurtmannen Hypotheken & Verzekeringen...

Lees meer
Voortaan kun je ook voor hypotheekadvies bij de Vastelastenbond terecht. Oprichter Dirk-Jan Wolfert vertelt waarom hij zo blij is met deze toevoeging.

Voortaan kun je ook voor hypotheekadvies bij de Vastelastenbond terecht

Donderdag 31 maart 2022 13:49

‌Het motto van de Vastelastenbond is ‘Nooit meer last van je vaste lasten’ en daar houdt de consumentenorganisatie zich aan want voortaan kun je ook voor hypotheekadvies bij de Vast...

Lees meer
We zoeken een nieuwe collega die blij wordt van klanten helpen!

Kom jij ons Customer Care Team versterken?

Woensdag 09 maart 2022 09:28

‌De Vastelastenbond is op zoek naar een enthousiaste, leergierige en ambitieuze Customer Care Medewerker. Als jij net als wij klanten blij wilt maken, is deze baan op jouw lijf geschreven! Wij ...

Lees meer
In dit blog beantwoordt het Customer Care Team van de Vastelastenbond zeven veelgestelde vragen.

Customer Care Team beantwoordt de zeven meest gestelde vragen

Dinsdag 08 maart 2022 14:37

‌Het Customer Care Team van de Vastelastenbond heeft het razend druk en kan klantvragen helaas niet zo snel beantwoorden als gehoopt. Om onze klanten tegemoet te komen, hebben we de meest geste...

Lees meer