Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar met Duurzame oplossingen

Bespaar met Duurzame oplossingen

Gemiddelde besparing bij het isoleren van je woning

€450,- p.j.

+

€840,- p.j.

Gemiddelde opbrengst bij Zonnepanelen

Meer informatie

Huurder gaat niet meer betalen voor verduurzaming (door Startmotorkader)

Vrijdag 17 april 2020 12:32Margot Boesveld
 Geen extra kosten voor huurders die van aardgas afgaan.

Geen extra kosten voor huurders die van aardgas afgaan.

100.000 huurwoningen gaan zonder extra kosten voor huurders van aardgas af. Deze huurwoningen gaan versneld van aardgas af met Startmotorkader. 

De warmtevoorziening van honderdduizend huurwoningen wordt versneld verduurzaamd, zonder dat de gemiddelde huurder meer gaat betalen dan bij de gasrekening. Dat hebben de branchevereniging van woningcorporaties Aedes, woningcorporaties en vijf warmtebedrijven afgesproken in een woensdag gepubliceerd akkoord.

Het Startmotorkader is een uitwerking van een afspraak uit het Klimaatakkoord (onderdeel Gebouwde Omgeving). In 2050 moeten 7 miljoen woningen en 1 miljoen gebouwen van het aardgas af zijn om de klimaatdoelstellingen van ons land te halen. Met meer dan 2,2 miljoen huurwoningen zijn corporaties de grootste woningeigenaar van Nederland. Het moet een basis bieden om op projectniveau snel overeenkomsten te sluiten over de aansluiting van woningen op een collectief warmtesysteem en om de warmtelevering betaalbaar te houden. In 2030 moeten de eerste 1,5 miljoen woningen verduurzaamd zijn. Een cruciale afspraak die de deelnemende organisaties (Aedes, namens meer dan 30 corporaties, en de warmtebedrijven Eneco, Vattenfall, Ennatuurlijk, Stadsverwarming Purmerend en HVC) hebben gemaakt is dat woningen overschakelen van verwarming op aardgas naar een warmtenet, zonder dat huurders meer gaan betalen.

De Rijksoverheid ondersteunt corporaties gedurende de periode van de Startmotor met 200 miljoen euro via de Stimuleringsregeling Aardgasvrije Huurwoningen (SAH). Deze regeling gaat op 1 mei open.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

fred

Goedemorgen, harstikke mooi dat dit voor huurwoningen wordt geregeld.
Echter als huiseigenaar heb je het nakijken.
Ik ben 60 jaar en kan dan een lening bij de gemeente aanvragen, wat inhoudt dat ik het uiteindelijk zelf betaal.
Ik had verwacht eindelijk na 40 jaar hypotheek te betalen hier vanaf te kunnen zijn.
Pensioen wordt er ook niet beter op en zit dus niet te wachten op weer een molensteen om mijn nek.

Vrijdag 24 april 2020 10:39

Onderwater

Gisteren gecontroleerd en gelezen dat schorsen van de gasaansluiting bijna €125,00 kost en weer aansluiten hetzelfde bedrag. Dat impliceert alleen het verzegelen van de meter/gaskraan. Als je echt van het gas af wilt, dus meter weg en buiten de woning de leiding afstoppen, moet daarvoor substantieel meer worden geofferd. Met afsluiter uitpandig: €250,47 en ook uitpandig en fysiek leiding onderbreken: €614,68.
De kosten voor het verzegelen zijn buitensporig en de buitenactiviteiten zullen navenant te hoog zijn. Wat verbaast is de ongelijke behandeling van woningstichtingen en particulieren. Waarom ?

Donderdag 23 april 2020 15:13

waterlek

Inderdaad, alles kostendekkend.
Kostendekkend isoleren, ventileren, glas vervangen en ombouwen naar gasvrij. De baten dekken de lasten.

Maar daarna krijgt u de rekening, want de blijkt de huurwaarde van de woning veel hoger. In het vooruitzicht jarenlange huurverhogingen met een AOW-uitkering.
Dat was echt niet bedoeld en voorzien hoor. Het is natuurlijk wel leuk dat de woningen nu ook aantrekkelijk zijn voor een beter inkomenssegment. Hebben zij ook een huis en u heeft de vrijheid een ander huis te zoeken.

Donderdag 23 april 2020 12:54

Plaats een reactie

Lees meer over Duurzaamheid

Wil je een definitief energielabel aanvragen of je huidige energielabel woning vernieuwen? Lees de informatie

6 x vraag & antwoord over energielabel aanvragen huiseigenaren

Vrijdag 20 maart 2020 14:07

Zo kun je een energielabel aanvragen en waarom moet je niet te lang wachten. Bij de verkoop van een woning is een energielabel verplicht. En als je isolerende maatregelen wilt of gaat uitvoeren o...

Lees meer
Verduurzaming is duur. Nu blijkt er ook nog een rekenfout gemaakt te zijn

Kost klimaatakkoord huiseigenaar meer geld door rekenfout?

Donderdag 13 februari 2020 10:27

Eerder deze week kwam in het nieuws dat het planbureau een cruciale rekenfout gemaakt zou hebben bij het begroten van de verduurzamingsplannen van het kabinet. Vele kranten namen de berichten over wat...

Lees meer
Nieuwbouwhuizen krijgen geen vergoeding meer voor warmtepompen, palletkachels en biomassaketels

Streep door subsidie warmtepompen nieuwbouw

Maandag 25 november 2019 10:49

Abrupte stopzetting en strengere geluideisen gooien roet in het eten bij nieuwbouw. Nieuwbouwwoningen kunnen vanaf 1 januari 2020, dus komende maand, niet meer rekenen op de subsidie. Voor woningen di...

Lees meer
Hoofdpijn door verduurzaming een combinatie van geldzorgen en slechte ventilatie

Energie neutrale woning zorgt letterlijk voor hoofdpijn

Dinsdag 29 oktober 2019 14:31

Niet alleen de geldzorgen rondom verduurzaming veroorzaken kopzorgen, maar omdat vaak de ventilatie wordt vergeten, krijgen mensen ook letterlijk hoofdpijnklachten. Ventilatie is cruciaal, maar er wor...

Lees meer