Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Is een inboedelverzekering wel echt nodig?

Dinsdag 09 juli 2024 09:15DirkJan Wolfert
De inboedelverzekering is een onmisbare verzekering voor ieder huishouden

De inboedelverzekering is een onmisbare verzekering voor ieder huishouden

Een inboedelverzekering is absoluut onmisbaar, ook al wordt het belang ervan soms onderschat. Vaak wordt gedacht dat de inboedel weinig waarde heeft, maar dat is een misvatting. Waarom is een inboedelverzekering dan zo noodzakelijk?

De waarde van je inboedel wordt vaak onderschat
Bij het schatten van de waarde van je inboedel denk je misschien vooral aan grotere objecten zoals de bank, tafel en stoelen. Maar je inboedel omvat alles wat je in huis hebt: kleding, keukengerei, gordijnen, telefoons, elektronica en bijvoorbeeld de flatscreen televisie aan de muur. Bij een brand kan je binnen enkele minuten alles verliezen. Hoewel het emotionele leed niet te voorkomen is, kan een inboedelverzekering de financiële schade beperken.

De kosten zijn relatief laag
De meest gangbare inboedelverzekering is de extra uitgebreide dekking, die een ruime bescherming biedt. Deze verzekering dekt onder andere schade door brand, diefstal en waterschade. De premie varieert per regio en type woning, maar ligt gemiddeld tussen de 9 en 30 euro per maand. Dit bedrag valt in het niet bij de tienduizenden euro’s die een verzekeraar kan uitkeren bij grote schade. Laat je goed informeren door een van onze verzekeringsexperts.

Wat heb je aan waarde in huis?
Je hoeft tegenwoordig bij de meeste verzekeringen niet met een lijst door je huis te gaan om alles op waarde te schatten. Verzekeraars hebben veel ervaring en verzamelde informatie waarmee ze een inschatting kunnen maken. Door een aantal vragen te beantwoorden over bijvoorbeeld je gezinsinkomen en gezinssamenstelling, kan de waarde van je inboedel worden bepaald.

Wanneer is er sprake van onderverzekering?
Bij grote schade schakelt de verzekeraar een expert in om het schadebedrag vast te stellen. Deze expert kan ook beoordelen of het verzekerd bedrag overeenkomt met de werkelijke waarde van je inboedel. Als het verzekerd bedrag lager is, is er sprake van onderverzekering en wordt de schade maar deels gecompenseerd door de verzekeraar.

Een inboedelverzekering is onmisbaar
Met een huishouden kun je niet zonder een inboedelverzekering. De kans op aanzienlijke schade is klein, maar als het gebeurt, is de schade vaak groot. Je hebt meer waarde in huis dan je op het eerste gezicht denkt. Houd hier rekening mee bij de beslissing om wel of geen inboedelverzekering af te sluiten.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Onderverzekering bij woningbrand kan grote financiële gevolgen hebben.

Het gevaar van onderverzekering van opstal en inboedel

Dinsdag 25 juni 2024 12:13

Ondanks het belang van het verzekeren van onze bezittingen, is onderverzekering een probleem dat veel huiseigenaren en huurders over het hoofd zien. Deze onderschatting kan leiden tot grote financi...

Lees meer

Auto lenen voor vakantie: wie is aansprakelijk bij schade?

Maandag 24 juni 2024 21:11

De zomer staat voor de deur en voor velen betekent dat vakantie. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van Nederland dit jaar met de auto op vakantie gaat. Maar wat als je zelf geen auto hebt? Mag...

Lees meer
Let op het gebruik van elektrische apparaten in je woning

Voorkom woningbrand door veilig gebruik van elektrische apparaten

Maandag 13 mei 2024 13:48

Wist je dat veel woningbranden ontstaan door onzorgvuldig gebruik van elektrische apparaten? Volgens verzekeraars is de helft van alle woningbranden te wijten aan elektrische apparatuur, met de wasd...

Lees meer
Premie autoverzekering gestegen in 2024

Autoverzekering met 8,2 procent gestegen

Vrijdag 03 mei 2024 10:20

In het eerste kwartaal van 2024 bedroeg de gemiddelde premie voor een autoverzekering 862 euro per jaar, een stijging van 8,2% ten opzichte van dezelfde periode in 2023, toen de gemiddelde premie 79...

Lees meer