Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Voorkom woningbrand door veilig gebruik van elektrische apparaten

Maandag 13 mei 2024 13:48DirkJan Wolfert
Let op het gebruik van elektrische apparaten in je woning

Let op het gebruik van elektrische apparaten in je woning

Wist je dat veel woningbranden ontstaan door onzorgvuldig gebruik van elektrische apparaten? Volgens verzekeraars is de helft van alle woningbranden te wijten aan elektrische apparatuur, met de wasdroger als grootste boosdoener. Zorg dat je woningbrand voorkomt, maar zorg ook voor een goede verzekering voor als het toch een keer mis gaat. Laat je goed informeren door een expert.

Wil je woningbrand voorkomen? Volg dan deze tips.

Reinig filters en houd apparaten stofvrij
Verstopte filters kunnen brand veroorzaken. Maak het vetfilter van de afzuigkap elke drie maanden schoon of vervang het. Reinig het pluizenfilter van de wasdroger na elke droogbeurt en maak de luchtafvoerslang jaarlijks stofvrij. Houd ook de ruimte rondom inbouwapparaten en ventilatoren schoon.

Zorg voor goede ventilatie
Apparaten moeten hun warmte kwijt kunnen. Zorg dat inbouwapparatuur goed geventileerd is en blokkeer ventilatoren niet. Laad mobiele telefoons niet onder je kussen op en gebruik laptops niet in bed of in de volle zon.

Zet apparaten uit, niet op stand-by
Apparaten in stand-by blijven warm en kunnen brand veroorzaken. Zet ze volledig uit om dit te voorkomen en bespaar tegelijkertijd energie. Gebruik stekkerdozen met een aan-uit schakelaar voor apparaten zonder uitknop.

Sluit apparaten verstandig aan
Gebruik kabelhaspels altijd volledig uitgerold om oververhitting te voorkomen. Sluit geen stekkerdozen op elkaar aan om overbelasting te vermijden. Grote stroomverbruikers zoals wasmachines en drogers moeten rechtstreeks op een stopcontact worden aangesloten.

Haal apparaten uit de oplader als ze volledig zijn opgeladen
Laat apparaten niet onnodig lang aan de oplader liggen, vooral 's nachts. Dit voorkomt oververhitting en kortsluiting. Trek de oplader uit het stopcontact zodra het apparaat volledig is opgeladen.

Gebruik elektrische apparaten niet als je afwezig bent
Gebruik brandgevaarlijke apparaten, zoals wasdrogers en accu-opladers, alleen als je thuis en wakker bent. Dit verkleint de kans op brand aanzienlijk.

Let op wat je in de wasdroger stopt
Reinig de droger goed en let op welke kleding je erin stopt. Vermijd kleding met verf- of olieresten en wasverzachter, omdat deze een vetlaagje kunnen achterlaten dat oververhitting kan veroorzaken.

Wees voorzichtig met elektrische dekens en halogeenlampen
Elektrische dekens en halogeenlampen zijn extra brandgevaarlijk. Vervang elektrische dekens na zeven jaar en berg ze opgerold op. Houd halogeenlampen uit de buurt van gordijnen en meubels om schroeiplekken en brand te voorkomen.

Gebruik originele opladers
Onjuiste opladers kunnen brand veroorzaken. Gebruik de oplader die bij het apparaat geleverd is of koop een originele vervangende lader. Deze stoppen vaak automatisch met laden zodra het apparaat vol is, wat oververhitting voorkomt.

Door deze eenvoudige maatregelen te volgen, kun je de kans op woningbrand aanzienlijk verkleinen en je huis veiliger maken.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Premie autoverzekering gestegen in 2024

Autoverzekering met 8,2 procent gestegen

Vrijdag 03 mei 2024 10:20

In het eerste kwartaal van 2024 bedroeg de gemiddelde premie voor een autoverzekering 862 euro per jaar, een stijging van 8,2% ten opzichte van dezelfde periode in 2023, toen de gemiddelde premie 79...

Lees meer
Sluit een annuleringsverzekering af voordat je gaat boeken

Sluit vóór het boeken van je vakantie een annuleringsverzekering af

Donderdag 18 april 2024 12:08

‌Vaak denken we pas na over een annuleringsverzekering als we bijna met vakantie gaan. Het is echter belangrijk om voor het boeken van je vakantie een annuleringsverzekering af te sluiten. Dit ...

Lees meer
Wie 24 jaar of jonger is, valt voor verzekeraars in een verhoogde risicogroep. Dat leidt bij de meeste tot een flink hogere premie. Voor deze leeftijdsgroep is het soms zelfs helemaal niet mogelijk om een bepaalde auto te verzekeren.

Jongeren betalen tot 70 procent meer voor een autoverzekering

Maandag 15 januari 2024 16:10

‌Een eigen auto ligt voor veel jongeren niet binnen handbereik door torenhoge verzekeringspremies en een geringe financiële buffer. Mochten jongeren een eigen voertuig voor de deur willen,...

Lees meer
Deze geschatte schade is afkomstig van het Data Analytics Centre (DAC) van het Verbond.

Geschatte schade jaarwisseling 8 miljoen euro stellen verzekeraars

Maandag 15 januari 2024 10:14

‌Het Verbond van Verzekeraars stelt de geschatte particuliere schade als gevolg van de jaarwisseling vast op ongeveer 8 miljoen euro. Dat bedrag is gebaseerd op initiële claims die zijn ingedi...

Lees meer