“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar metZonnepanelen

Bespaar € 1680,- op zonnepanelen

Door zonnepanelen te laten plaatsen.

De gemiddelde opbrengst bij zonnepanelen is

€1680,- p.j

Meer informatie

Kabinet wil btw zonnepanelen per 2023 afschaffen

Donderdag 21 april 2022 08:26Frank van de Ven
Landen uit de Europese Unie mogen sinds eind vorig jaar het btw-tarief op de levering en installatie van zonnepanelen verlagen naar nul procent.

Landen uit de Europese Unie mogen sinds eind vorig jaar het btw-tarief op de levering en installatie van zonnepanelen verlagen naar nul procent.

Als het aan het kabinet ligt, hoeft er per 2023 geen btw meer betaald te worden bij de aanschaf van zonnepanelen. Staatssecretaris Marnix van Rij (Fiscaliteit) publiceerde afgelopen woensdag een wetsvoorstel en internetconsultatie over dit onderwerp. Momenteel betalen eigenaars van zonnepanelen circa 21 procent btw over de installatie en levering van deze systemen.

Landen uit de Europese Unie mogen sinds eind vorig jaar het btw-tarief op de levering en installatie van zonnepanelen verlagen naar nul procent. In februari liet ons kabinet weten hierover na te denken. Van Rij liet in maart al doorschemeren groot fan te zijn van dit plan.
 
De staatssecretaris pakte door en publiceerde een voorstel waar een consultatie aan vasthangt. Iedereen die dat wil kan voor- en tegenargumenten geven. Die mogelijke tegenwerpingen worden dan op een later tijdstip in beschouwing genomen om te bepalen of de wetswijziging erdoor komt. Daarnaast wordt ook rekening gehouden met de impact voor de begroting en een uitvoeringstoets.


Geen 21 procent betalen

Particulieren kunnen de 21 procent btw nu al geheel of gedeeltelijk terugvragen als ze aangifte doen en zich registreren als gebruiker van zonnepanelen. Dat bedrag moet echter wel op voorhand betaald worden. Met een mogelijke invoering van het nieuwe plan is het de bedoeling dat die 21 procent niet betaald hoeft te worden.
 

 
De maatregel geldt enkel voor de installatie van zonnepanelen "op of in de onmiddellijke nabijheid van woningen." Dat houdt dus in dat zonnepanelen die op openbare gebouwen of andere gebouwen van algemeen belang geïnstalleerd worden niet van deze maatregel profiteren.


Zonadvies

De plaatsing van zonnepanelen wordt steeds aantrekkelijker als de 21 procent btw er vanaf gehaald wordt. Maar niet elk dak is geschikt voor zonnepanelen. Als jij wilt weten of jouw huis klaar is voor zonnepanelen, neem dan contact op met onze partner Zonadvies. Zij kunnen je helpen en adviseren over de mogelijkheden.

Voordat je zonnepanelen gaat plaatsen, is het verstandig om je woning onder de loep te (laten) nemen. Is je huis goed geïsoleerd zodat je geen energie verliest? Door een Duurzaamheidscheck te laten uitvoeren, ontdek je waar de meeste (energie)winst te halen is. Tijdens de Duurzaamheidscheck van onze partner De Energiebespaarders onderzoekt een onafhankelijke adviseur jouw woning en brengt hij in kaart waar de meeste besparing te behalen valt.


Duurzaamheidscheck

Na afloop van de Duurzaamheidscheck ontvang je vrijblijvende offertes en weet je waar je het beste kunt beginnen met woningverduurzaming. Je kunt je huis klaar maken voor zonnepanelen door jouw woning eerst goed te isoleren bijvoorbeeld. Meer over de Duurzaamheidscheck die exclusief deel uitmaakt van de VasteLastenBundel lees je hier.
Deel dit artikel
Zonnepanelen Verzekerd Zonder Zorgen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Zonnepanelen

Door de toenemende vraag naar zonnepanelen en warmtepompen zijn tekorten aan grondstoffen en chips ontstaan. Dat betekent dat consumenten langer moeten wachten op de plaatsing van zonnepanelen.

Lange levertijden zonnepanelen en warmtepompen reden voor Kamervragen

Vrijdag 25 maart 2022 07:34

‌Door de torenhoge energieprijzen kiezen steeds meer consumenten voor zonnepanelen en warmtepompen om de kosten te drukken. Het probleem is dat de levertijden van deze energiebesparende ma...

Lees meer
Zonnepalen helpen huishoudens om te verduurzamen.

Solarge winnaar Greenchoice Energieprijs Duurzame Dinsdag

Woensdag 08 september 2021 09:39

‌Solarge heeft de Greenchoice Energieprijs gewonnen. Deze award werd gistermiddag uitgereikt tijdens Duurzame Dinsdag 2021. Dinsdag 7 september stond in het teken van duurzame initiatieven. Solar...

Lees meer
Zonnepalen zorgen voor verduurzaming.

Duurzame Dinsdag promoot duurzaamheid

Donderdag 02 september 2021 13:31

‌Dinsdag 7 september gaat de geschiedenisboeken in als Duurzame Dinsdag 2021. Deze dag staat volledig in het teken van duurzame initiatieven en om dit te stimuleren is de Greenchoice Energieprijs...

Lees meer
Wat is goedkoper: zonnepanelen huren of kopen? En is er een alternatief?

Huurder zonnepanelen komt bedrogen uit

Maandag 23 augustus 2021 08:04

De goedkoopste stroom is stroom die je zelf opwekt via zonnepanelen. Het is verstandig om zonnepanelen te kopen in plaats van te huren, want daarmee bespaar je pas echt geld. Dit zijn de uitkom...

Lees meer