Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar metZonnepanelen

Bespaar € 1680,- op zonnepanelen

Bespaar door zonnepanelen te laten plaatsen. De gemiddelde opbrengst bij zonnepanelen is

€1.680,- p.j

Meer informatie

Lange levertijden zonnepanelen en warmtepompen reden voor Kamervragen

Vrijdag 25 maart 2022 07:34Frank van de Ven
Door de toenemende vraag naar zonnepanelen en warmtepompen zijn tekorten aan grondstoffen en chips ontstaan. Dat betekent dat consumenten langer moeten wachten op de plaatsing van zonnepanelen.

Door de toenemende vraag naar zonnepanelen en warmtepompen zijn tekorten aan grondstoffen en chips ontstaan. Dat betekent dat consumenten langer moeten wachten op de plaatsing van zonnepanelen.

Door de torenhoge energieprijzen kiezen steeds meer consumenten voor zonnepanelen en warmtepompen om de kosten te drukken. Het probleem is dat de levertijden van deze energiebesparende maatregelen momenteel erg lang zijn.

Waarom zijn de levertijden zo lang?

Door de toenemende vraag naar zonnepanelen zijn tekorten aan grondstoffen en chips ontstaan. Dat betekent dat consumenten langer moeten wachten op de plaatsing van nieuwe apparatuur. Deze vertraging kan soms oplopen tot enkele maanden. Vooral voor de kleinere zonnepanelenbedrijven levert dit problemen op. Er was al een tekort aan installateurs in de branche. Nu wordt de voortgang markt vanuit twee verschillende kanten bemoeilijkt.

Kamervragen over de energietransitie

De VVD heeft Kamervragen gesteld om de mogelijkheden te verkennen van het versnellen  van het leveringsproces. VVD-Kamerleden Silvio Erkens en Peter de Groot vroegen minister Rob Jetten van Klimaat en Energie en minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening welke maatregelen de overheid neemt om het leveringsproces te verkorten. De vraagstellers legden de ministers de volgende kwestie voor: ‘Welke concrete acties kan de overheid nemen om de lange wachttijden voor de daadwerkelijke installatie van deze zonnepanelen en warmtepompen door installateurs te versnellen?’

Installateurskoepel Techniek Nederland stelt dat de lange levertijden door een tekort aan grondstoffen en chips de energietransitie afremmen. Erkens en de Groot willen verder van de ministers weten of zij een toename van de vraag verwachten door de oorlog in Oekraïne (waardoor de toch al extreme energietarieven nóg sneller stijgen). Met het oog op de tekorten vragen de VVD’ers zich af hoe de overheid ervoor kan zorgen dat de warmtepompen terechtkomen bij de huishoudens die er het meeste baat bij hebben.

Wat kun je als consument doen?

Er zijn bedrijven die direct van de groothandel inkopen. Daar zal het langer duren voordat de problemen gaan spelen. We raden consumenten aan om nu te kiezen voor een partij die levering kan garanderen. Let daarbij goed op Stichting Garantiefonds ZonneEnergie en andere keurmerken. Welke keurmerken dat zijn, kun je lezen in onze whitepaper over zonnepanelen.

Verduurzamen binnen budget

De ministers moeten de Kamervragen binnen drie weken beantwoorden. Mocht dat niet lukken dan kunnen zij de deadline met drie weken verlengen. Woningverduurzaming is een mooie manier om je energierekening te verlagen. Voor elk budget zijn er mogelijkheden om je woning te verduurzamen en de kosten te drukken.

Waar begin je? De Duurzaamheidscheck geeft antwoord! Deze service maakt exclusief onderdeel uit van de VasteLastenBundel. Een onafhankelijke adviseur komt op huisbezoek en neemt je woning onder de loep. Heeft het zin voor jou om zonnepanelen te plaatsen of om te isoleren? En zo ja, welke isolerende maatregelen zijn dan interessant? Na afloop van de Duurzaamheidscheck ontvang je geheel vrijblijvend een offerte.

Download de brochure

De Duurzaamheidscheck zorgt voor gemoedsrust omdat je weet wat de mogelijkheden zijn . Normaal gesproken kost deze check-up € 99,- maar voor gebruikers van de VasteLastenBundel is deze service gratis. Het grootste voordeel van de Duurzaamheidscheck is dat er slechts één partij op bezoek komt en een allesomvattend advies geeft. Check onze brochure!
Deel dit artikel
Zonnepanelen Verzekerd Zonder Zorgen
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Zonnepanelen

Zonnepalen helpen huishoudens om te verduurzamen.

Solarge winnaar Greenchoice Energieprijs Duurzame Dinsdag

Woensdag 08 september 2021 09:39

‌Solarge heeft de Greenchoice Energieprijs gewonnen. Deze award werd gistermiddag uitgereikt tijdens Duurzame Dinsdag 2021. Dinsdag 7 september stond in het teken van duurzame initiatieven. Solar...

Lees meer
Zonnepalen zorgen voor verduurzaming.

Duurzame Dinsdag promoot duurzaamheid

Donderdag 02 september 2021 13:31

‌Dinsdag 7 september gaat de geschiedenisboeken in als Duurzame Dinsdag 2021. Deze dag staat volledig in het teken van duurzame initiatieven en om dit te stimuleren is de Greenchoice Energieprijs...

Lees meer
Wat is goedkoper: zonnepanelen huren of kopen? En is er een alternatief?

Huurder zonnepanelen komt bedrogen uit

Maandag 23 augustus 2021 08:04

De goedkoopste stroom is stroom die je zelf opwekt via zonnepanelen. Het is verstandig om zonnepanelen te kopen in plaats van te huren, want daarmee bespaar je pas echt geld. Dit zijn de uitkom...

Lees meer
Rendement zonnepanelen neemt 6,6% toe door stijgende stroomprijs 1 juli 2021

Effect stroomprijs op terugverdientijd zonnepanelen

Donderdag 10 juni 2021 08:14

Rendement zonnepanelen neemt 6,6% toe door de stijgende stroomprijs. Dat blijkt uit een berekening van de Vastelastenbond. Terugverdientijd zonnepanelen berekenen We berekenen allemaal de terugv...

Lees meer