Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Kamermeerderheid geen voorstander accijnsverhoging benzine en diesel

Dinsdag 19 september 2023 09:27Frank van de Ven
Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer wil niet dat de tarieven die je per januari 2024 aan de pomp betaalt door het dak gaan.

Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer wil niet dat de tarieven die je per januari 2024 aan de pomp betaalt door het dak gaan.

Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer wil niet dat de tarieven die je per januari 2024 aan de pomp betaalt door het dak gaan. Wanneer de accijnzen stijgen, worden benzine en diesel tot 21 cent per liter duurder. Het demissionaire kabinet anticipeert niet op deze prijsstijging, maar de Tweede Kamer wil iets doen tegen de prijsstijging aan de pomp.  
 
Komende woensdag (20 september. red) komt de accijnsverhoging aan bod bij de Algemene Politieke Beschouwingen. Dit debat volgt traditiegetrouw op Prinsjesdag. Als het aan de VVD, PVV, Forum voor Democratie, BBB, SP, Denk, JA21, Groep Van Haga en het Kamerlid Den Haan ligt, wordt de accijnsverhoging geschrapt.

Brandstof wordt prijziger, omdat de accijnsverlaging die het kabinet na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne invoerde per 1 januari stopt. Ook de stijgende inflatie zorgt voor hogere prijzen.
 

Miljarden euro's nodig

Om de accijnsverhoging een halt toe te roepen, is ongeveer 1,2 miljard euro nodig. Dat bedrag moet uit het Nationaal Groeifonds gehaald worden. Dit fonds is bedoeld om projecten te ondersteunen die tot economische groei op de langere termijn leiden. Er zit nog geld in het Nationaal Groeifonds waarvoor nog geen bestemming is gevonden en het tegengaan van de accijnsverhoging zou een mooie bestemming zijn.  

Het voorstel om de accijnzen te verlagen, vindt plaats in een tijd waarin fossiele brandstoffen in een kwaad daglicht staan. De politieke partijen die voor de verlaging zijn, stellen dat de meeste mensen nog in een benzine- of dieselauto rijden. Als de brandstofprijzen stijgen, kan dat grote gevolgen hebben voor mensen die afhankelijk zijn van hun auto.


D66 tegen accijnsverlaging

D66 is juist fel tegen het terugdringen van de accijnsverhoging. Fractievoorzitter Jan Paternotte: “Dat is een slecht plan. Het is slecht voor het klimaat en je helpt maar een deel van de Nederlanders. Alleen de mensen met een benzineauto.” Paternotte wil door de koopkracht van alle Nederlanders te verhogen de oplopende brandstofkosten opvangen. Hij zal daar woensdag voorstellen voor presenteren.
 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

De Miljoenennota is traditiegetrouw uitgelekt. In dit blog lees je wat er op Prinsjesdag – dinsdag 19 september – bekend wordt gemaakt.

Miljoenennota: koopkracht gaat 1,8 procent omhoog in 2024

Maandag 18 september 2023 11:47

Volgend jaar stijgt de koopkracht gemiddeld met 1,8 procent en om mensen met lage inkomens te ondersteunen te komen, trekt het demissionaire kabinet 2 miljard euro uit voor armoedebestrijding. Dit s...

Lees meer
De studiegroep vindt dat een nieuw kabinet in elk geval moet voorkomen dat het begrotingstekort verder oploopt. Het team van topambtenaren geeft aan dat er aandacht moet zijn voor de oplopende zorg- en klimaatkosten.

Studiegroep Begrotingsruimte: ‘Kabinet houd je huishoudboekje beter bij!

Woensdag 13 september 2023 11:25

‌ Het volgende kabinet moet de overheidsfinanciën beter op orde brengen en ervoor zorgen dat er vanaf 2028 ruim 17 miljard euro extra in de staatskas zit. Het advies van Studiegroep Begroti...

Lees meer
Zolang er geen nieuw kabinet is, betekent dit dat sommige financiële plannen of dossiers langer op de plank blijven liggen. In dit blog lees je welke plannen er volgend jaar naar verwachting worden doorgevoerd.

Preview Prinsjesdag 2023: Dit betekent de Miljoenennota voor jouw portemonnee

Dinsdag 29 augustus 2023 14:41

‌Op dinsdag 19 september is het Prinsjesdag en wordt het Belastingplan voor 2024 gepresenteerd, maar met een demissionair kabinet aan het roer zitten er haken en ogen aan deze presentatie. Zola...

Lees meer
De internationale olieprijzen stegen in augustus gigantisch dankzij groeiend optimisme over de wereldeconomie waardoor de vraag naar olie groeide.

Olieprijzen schieten de lucht in, benzine tanken wordt nóg duurdere hobby

Donderdag 03 augustus 2023 07:34

‌De adviesprijs voor een liter Euro95 aan de pomp is ruim 2,20 euro. De internationale olieprijzen stegen in augustus gigantisch dankzij groeiend optimisme over de wereldeconomie waardoor de vr...

Lees meer