Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Olieprijzen schieten de lucht in, benzine tanken wordt nóg duurdere hobby

Donderdag 03 augustus 2023 07:34Frank van de Ven
De internationale olieprijzen stegen in augustus gigantisch dankzij groeiend optimisme over de wereldeconomie waardoor de vraag naar olie groeide.

De internationale olieprijzen stegen in augustus gigantisch dankzij groeiend optimisme over de wereldeconomie waardoor de vraag naar olie groeide.

De adviesprijs voor een liter Euro95 aan de pomp is ruim 2,20 euro. De internationale olieprijzen stegen in augustus gigantisch dankzij groeiend optimisme over de wereldeconomie waardoor de vraag naar olie groeide. Ook de productieverlagingen van oliekartel OPEC+ zorgen voor een prijsverhoging.
 
Volgens consumentencollectief UnitedConsumers is de adviesprijs voor een liter Euro95 momenteel 2,207 euro. Op vrijdag 28 juli betaalde je nog 2,197 euro voor een liter en begin juli lag de prijs nog op iets meer dan 2 euro. Voor een liter diesel is de adviesprijs nu 1,885 euro, tegen 1,869 euro op vrijdag.

Begin juli was de adviesprijs nog 1,76 euro. De genoemde adviesprijzen worden doorgaans alleen langs snelwegen gevraagd. , Elders liggen de tarieven meestal lager.
 

Stijging olieprijs

De prijs van een vat Amerikaanse WTI-olie (van 159 liter) bedraagt momenteel meer dan 81 dollar. Dat is het hoogste niveau sinds medio april. De prijs van Amerikaanse olie ligt voor de gehele maand augustus op koers voor een stijging met ongeveer 15 procent. Dat is de sterkste maandelijkse stijging sinds januari 2022.
 
Ook Brentolie, de maatstaf voor olie uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika, steeg naar het hoogste niveau sinds april en dat betekent dat er meer dan 85 dollar per vat betaald moet worden.
 

Optimisme Amerikaanse economie

De prijzen worden gestuwd door optimisme over de Amerikaanse economie en de hoop dat de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve bijna klaar is met het verhogen van de rente tegen de hoge inflatie. Daarnaast heeft China, 's werelds grootste olie-importeur, extra steunmaatregelen voor de kwakkelende Chinese economie beloofd. Tegelijkertijd is oliekartel OPEC+, geleid door Saudi-Arabië en Rusland, de productie aan het verlagen om de prijzen op te krikken.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Door de daling van het aantal consumenten met vast internet ging de omzet die VodafoneZiggo haalde op de consumentenmarkt naar beneden.

Verlies klanten bij vast internet VodafoneZiggo

Dinsdag 25 juli 2023 13:02

‌Telecombedrijf VodafoneZiggo verloor in het tweede kwartaal van dit jaar klanten bij vast internet. Het bedrijf zegt dat dit komt door de sterke concurrentie op dat vlak nu partijen als KPN, Del...

Lees meer
Sinds de piek van halverwege vorig jaar daalden huizen in prijs. Voor een woning betaal je nu 5,5 procent minder dan in 2022. Door gestegen hypotheekrentes kunnen huizenkopers minder lenen, wat de prijzen drukt.

Huizenprijzen stijgen na maanden van prijsdalingen

Maandag 24 juli 2023 09:02

‌De huizenprijzen stijgen sinds afgelopen maand weer volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Koopwoningen kostten in juni 0,2 procent meer dan een maand eerder. De vier maanden er...

Lees meer
Vooral singles hebben het lastig om een betaalbaar huis te kunnen kopen blijkt uit onderzoek van makelaarsvereniging NVM en dataverzamelaar Brainbay.

Starters op de huizenmarkt kansrijker door lagere prijzen en ruimere leennorm

Woensdag 12 juli 2023 05:01

‌Dankzij lagere prijzen, hogere inkomsten en ruimere leennormen maakten starters op de woningmarkt het afgelopen half jaar meer kans op een huis. Toch is de situatie voor mensen die een woning ...

Lees meer
Volgens het Parool kampt waterschap Amstel, Gooi en Vecht met grote financiële tekorten en wordt daarom een tariefverhoging doorgevoerd.

Amsterdammers betalen volgend jaar 35 procent meer waterschapsbelasting

Donderdag 06 juli 2023 09:26

‌De waterschapsbelasting in Amsterdam schiet volgend jaar gemiddeld met 35 procent de hoogte in. Een huishouden in een huurwoning met twee of meer bewoners kan een fors hogere aanslag verwachte...

Lees meer