Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Studiegroep Begrotingsruimte: ‘Kabinet houd je huishoudboekje beter bij!

Woensdag 13 september 2023 11:25Frank van de Ven
De studiegroep vindt dat een nieuw kabinet in elk geval moet voorkomen dat het begrotingstekort verder oploopt. Het team van topambtenaren geeft aan dat er aandacht moet zijn voor de oplopende zorg- en klimaatkosten.

De studiegroep vindt dat een nieuw kabinet in elk geval moet voorkomen dat het begrotingstekort verder oploopt. Het team van topambtenaren geeft aan dat er aandacht moet zijn voor de oplopende zorg- en klimaatkosten.

Het volgende kabinet moet de overheidsfinanciën beter op orde brengen en ervoor zorgen dat er vanaf 2028 ruim 17 miljard euro extra in de staatskas zit. Het advies van Studiegroep Begrotingsruimte is om orde op zaken te stellen en het huishoudboekje weer op orde te krijgen. Of die miljarden door belastingen of bezuinigen worden binnengehaald, is aan de politiek.

De studiegroep vindt dat een nieuw kabinet in elk geval moet voorkomen dat het begrotingstekort verder oploopt. Het team van topambtenaren geeft aan dat er aandacht moet zijn voor de oplopende zorg- en klimaatkosten. Ook moet de vergrijzing worden meegenomen in komende besluiten.  

Deze oplopende kostenposten kunnen ervoor zorgen dat er minder geld beschikbaar is voor andere problemen en dat moet voorkomen worden.  “Zonder ingrijpen worden rekeningen doorgeschoven naar toekomstige generaties", laat de studiegroep weten.
 

Extra geld als probleemoplossing

Er is vanuit de studiegroep veel kritiek op het begrotingsbeleid van kabinet-Rutte IV: "De afgelopen kabinetsperiode zijn onvoldoende scherpe keuzes gemaakt en is ervoor gekozen om maatschappelijke uitdagingen veelal met extra geld op te lossen."
 
Een toekomstig kabinet moet kijken naar het geld dat op de plank bleef liggen, omdat het vorige kabinet het niet uitgegeven kreeg. Ook moet een nieuw kabinet bij bezuinigingen voorzichtig zijn "om onnodige economische en maatschappelijke schade op korte termijn en in de toekomst te vermijden".
 

Strengere regels

Scherpe keuzes zoals "hervormingen, normeren en beprijzen" zijn broodnodig stelt de studiegroep. Daarmee bedoelt de studiegroep dat er hervormingen nodig zijn om kosten te beteugelen. Daarnaast moeten strengere regels en heffingen of boetes ingevoerd worden in plaats van subsidies en belastingvoordelen om bepaald bedrag aan te moedigen.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Zolang er geen nieuw kabinet is, betekent dit dat sommige financiële plannen of dossiers langer op de plank blijven liggen. In dit blog lees je welke plannen er volgend jaar naar verwachting worden doorgevoerd.

Preview Prinsjesdag 2023: Dit betekent de Miljoenennota voor jouw portemonnee

Dinsdag 29 augustus 2023 14:41

‌Op dinsdag 19 september is het Prinsjesdag en wordt het Belastingplan voor 2024 gepresenteerd, maar met een demissionair kabinet aan het roer zitten er haken en ogen aan deze presentatie. Zola...

Lees meer
De internationale olieprijzen stegen in augustus gigantisch dankzij groeiend optimisme over de wereldeconomie waardoor de vraag naar olie groeide.

Olieprijzen schieten de lucht in, benzine tanken wordt nóg duurdere hobby

Donderdag 03 augustus 2023 07:34

‌De adviesprijs voor een liter Euro95 aan de pomp is ruim 2,20 euro. De internationale olieprijzen stegen in augustus gigantisch dankzij groeiend optimisme over de wereldeconomie waardoor de vr...

Lees meer
Door de daling van het aantal consumenten met vast internet ging de omzet die VodafoneZiggo haalde op de consumentenmarkt naar beneden.

Verlies klanten bij vast internet VodafoneZiggo

Dinsdag 25 juli 2023 13:02

‌Telecombedrijf VodafoneZiggo verloor in het tweede kwartaal van dit jaar klanten bij vast internet. Het bedrijf zegt dat dit komt door de sterke concurrentie op dat vlak nu partijen als KPN, Del...

Lees meer
Sinds de piek van halverwege vorig jaar daalden huizen in prijs. Voor een woning betaal je nu 5,5 procent minder dan in 2022. Door gestegen hypotheekrentes kunnen huizenkopers minder lenen, wat de prijzen drukt.

Huizenprijzen stijgen na maanden van prijsdalingen

Maandag 24 juli 2023 09:02

‌De huizenprijzen stijgen sinds afgelopen maand weer volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Koopwoningen kostten in juni 0,2 procent meer dan een maand eerder. De vier maanden er...

Lees meer